Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Örum - Valikoiman hallinta uudelle tasolle

Referenssi

Örum halusi parantaa valikoimansa hallintaa ja kasvattaa automaatiota, jotta tuotteiden täydennystä olisi mahdollista hoitaa yhden järjestelmän kautta aina yksittäisen tuote-lokaation tasolle asti. Lisäksi yritys halusi kasvattaa koko toimitusketjunsa läpinäkyvyyttä paremman analytiikan ja raportoinnin avulla.


Örum totesi saavuttavansa tavoitteensa helpommin ja hallitsevansa paremmin tukkumyyntiänsä, keskusvarastoaan sekä tuotteiden täydennystä, jos nämä toiminnot koottaisiin yhteen järjestelmään.


ÖRUM lyhyesti

  • Örum Oy Ab on yksi Suomen johtavista autojen varaosien ja tarvikkeiden kokonaisratkaisuja tarjoavista yrityksistä.
  • 24 tukkumyymälää ja yksi keskitetty jakelukeskus.
  • Liikevaihto 57 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 270 vuonna 2014.
  • Örum on osa suomalaista perheyritys Mercantile Groupia, joka on perustettu vuonna 1901. Mercantile Groupilla on 400 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2014 oli 85,4 miljoonaa euroa.
  • Örumin koko valikoima koostuu 360 000 tuotteesta. Varastovalikoimassa on 90 000 tuotetta, josta muodostuu 430 000 tuote-lokaatiota. Suurin osa valikoiman tuotteista on hidaskiertoisia nimikkeitä.

Projekti


Örum päätti korvata käytössä olevan E3-järjestelmän edistyneemmällä valikoiman hallinnan ratkaisulla, joka sisältäisi keskitetyn täydennyksen, automatisoidun varastonhallinnan ja kattavan raportoinnin sekä kykenisi samalla luomaan ja käsittelemään automaattisen ennustamisen rutiineja ja kausikohtaisia profiileja.


Örum valitsi toimitusketjun hallinnan ratkaisuksi markkinajohtajana Suomessa olevan RELEXin, joka pystyi tarjoamaan runsaasti referenssejä, jotka todistivat järjestelmän kykenevän täyttämään Örumin tarpeet. Projekti alkoi kesällä 2014 ja eteni sujuvasti.


“Avain sujuvaan projektiin oli hyvä yhteistyö RELEXin kanssa”, sanoo Purchasing and Forwarding Manager Jouni Ojala Örumilta. “Projekti oli alusta alkaen yhteinen hanke, ja molemmat tiimit sitoutuivat onnistuneeseen lopputulokseen. Saimme esimerkillistä apua ja osaamista joka käänteessä.”


Käyttöönottoprojekti kesti noin neljä kuukautta ja tehtiin vähitellen. Kun RELEX ja Örum olivat tuoneet Örumin jakelukeskuksen alustalle, Örumin projektiryhmä pystyi siirtämään tukkumyymälöiden myyntipisteet RELEXiin itsenäisesti. Tänä aikana RELEXin tiimin tuella Örumin projektiryhmä sai mahdollisuuden perehtyä järjestelmään niin, että se pystyi pian tekemään kaikki muutokset ja hienosäädöt itse RELEXin projektitiimin huolehtiessa järjestelmän sujuvasta toimivuudesta ja tukiessa Örumin henkilöstöä yllättävien tilanteiden sattuessa.


“Monet ohjelmistoyritykset näyttävät pitävän asiakkaista, jotka ovat heistä riippuvaisia”, sanoo Procurement Director Timo Salminen. “Mutta RELEX ymmärtää asiakkaiden omatoimisesti ja itsenäisesti ylläpitämien järjestelmien arvon. Se antaa meille vapautta ja läpinäkyvyyttä, ja kulut ovat ennalta tiedossa, sillä maksamme kuukausittaista SaaS-palkkiota, emme jatkuvasta konsultoinnista.”


Timo Salminen

Procurement Director, Örum


Örumin keskusvarasto ja kaikki tukkumyymälät ovat siirtyneet käyttämään RELEX-järjestelmää, jonka myötä täydennystilausprosessista on tullut huomattavasti järjestelmällisempi. Parantunut toimitusketjun läpinäkyvyys on tuonut merkittäviä, mitattavia parannuksia varaston hallintaan. Järjestelmä jopa ilmoittaa hitaan varastokierron tuotteista, jotka ovat haastavia tukkutoiminnassa. Tuotelinjat eivät enää jää huomaamatta järjestelmän huolehtiessa niistä aktiivisesti. Tuotteet, jotka eivät täytä myyntitavoitteita, pudotetaan automaattisesti pois tukkumyymälöiden valikoimasta.


RELEX tarjoaa automaattisesti tilausehdotuksia, jotka perustuvat tarkkoihin ennusteisiin – jopa sesonkituotteille. Tuotteiden täydentämiseen liittyvä työmäärä on laskenut jyrkästi, ja keskitetty täydennystiimi voi nyt keskittyä poikkeuksiin ja vaikeisiin tilanteisiin, kun taas henkilökunta tukkumyymälässä voi keskittyä asiakaspalvelun kehittämiseen.


Nyt kun käyttöönottoprojekti on saatu päätökseen, Örum on ottanut järjestelmän täysin hallintaansa. Tiimi hallinnoi sekä olemassa olevia automaattisen ennustamisen sääntöjä, että lisää uusia täydennyksen ja valikoiman hallinnan sääntöjä järjestelmään, kun rutiinit kehittyvät.


Seuraavat askeleet


Käyttöönottoprojektin alkuvaiheessa Örumin varaston kiertonopeus laski, kun saatavuustasoja optimoitiin kasvattamalla suuren kiertonopeuden tuotteiden saatavuutta. Kuusi kuukautta käyttöönottoprojektin jälkeen varaston kiertonopeus on palannut samalla tasolle kuin aiemmin paremman valikoiman hallinnan ja automaattisen varmuusvaraston laskennan myötä. Yhdessä nämä jatkuvasti vähentävät hitaan kiertonopeuden tuotteita ja kasvattavat varaston kiertonopeutta. Suuntaus antaa merkkejä edelleen parantuvasta varaston kiertonopeudesta.Pinterest
Referenssin infoboxi
RELEX Solutions logo

Tiedot

Tilaaja: Örum Oy Ab
Ajankohta: 2014 -

Lisätietoja

Yritysprofiili RELEX Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Linux
Open source

Siirry yrityksen profiiliin RELEX Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

RELEX Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

RELEX Solutions - Muita referenssejä

RELEX Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia