Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case: OR group

ReferenssiCase OR group – joustavuutta ja läpinäkyvyyttä tuotantoon


Yritys ja haaste
OR group –markkinointinimen takana ovat Olavi Räsänen –konserniin kuuluvat yhtiöt Olavi Räsänen Oy, Parla Floor Oy, Parlatuote Oy ja Savopak Oy. Yhtiöt keskittyvät puualan teolliseen tuotantoon ja pitkälle jalostettujen tuotteiden valmistukseen. Vuoden 2011 liikevaihto oli 47,1 milj. euroa ja yhtiöt työllistävät n. 300 henkeä.

Liiketoiminnan kasvu, tuotevalikoiman laajeneminen ja suhdannemuutokset asettivat uusia vaatimuksia yhtiöiden oston, valmistuksen ja varastojen ohjaukseen. Tavoitteena oli luoda systemaattinen varaston arvoa alentava toimintamalli, tuoda läpinäkyvyyttä tuotantoketjuun ja tarkentaa valikoiman hallintaa. Toimitusketjun ohjausta haluttiin kehittää kokonaisuutena siten, että kussakin tuotannonvaiheessa olisi oikea määrä raaka-aineita, puolivalmisteita ja lopputuotteita oikeaan aikaan.

Ratkaisu
OR Groupilla tavoitteena oli löytää Dynamics AX-toiminnanohjausjärjestelmän kanssa yhteensopiva työväline, jonka avulla se pystyisi alentamaan varastoihin sitoutunutta pääomaa. Ratkaisulta toivottiin helppokäyttöisyyttä ja joustavuutta. Sen avulla tulisi varmistaa saatavuutta, tunnistaa poikkeuksia ja ongelmatuotteita päivittäisessä työnteossa. Expakin ratkaisu otettiin ensi vaiheessa käyttöön Parla-Floorin lopputuotevaraston ohjauksessa. Ohjausarvojen lisäksi kullekin tuotantovaiheelle asetettiin tavoitetasot ja seurantamittarit, joiden avulla haluttiin pysyviä toimintamallien muutoksia. Tämän jälkeen Expakin ohjelman käyttöä on laajennettu muihin tuotannon vaiheisiin. Varaston ohjauksen lisäksi otettiin käyttöön Expakin raportointi, jolla automatisoitiin täsmäraportteja myynnin ja tuotannon tarpeisiin. Siten vähennettiin manuaalista Excel-työtä.

Tulokset
1) Toimitusketjuun läpinäkyvyyttä ja mittareita
Myyntiä ja toimitusketjun eri vaiheita pystytään nyt tarkasti seuraamaan. Asioihin voidaan puuttua heti, toimenpiteitä on tarkennettu ja uusia toimintamalleja on luotu.

2) Lopputuotevaraston arvo on alentunut - 25%
Lopputuotevaraston kehitys on ollut tavoitteiden mukaista ensimmäisen vuoden aikana. Hankkeen tavoitteena on aikaansaada vastaavia hyötyjä myös muissa tuotannon vaiheissa.

3) Manuaalisen työn väheneminen
Expakin ohjelman automaattiset täsmäraportit ovat vähentäneet manuaalista Excel-työtä. Myynnille ja tuotannolle on luotu lisää työaikaa automaattisilla selainpohjaisilla raporteilla.

4) Uudet toimintamallit
Resurssien niukkuudesta huolimatta uusia toimintamalleja on saatu ajettua menestyksekkäästi sisään. Kehitys on pitkäjänteistä työtä ja uusien toimenpiteiden sisäänajoa jatketaan.

Lue lisää: Case OR group

Suosittelija:

Expakin ohjelman käytöllä on saavutettu hyviä tuloksia. - Lopputuotevaraston kokonaismäärä on tippunut huomattavasti. Kun raaka-aineostajan kanssa otettiin seurantaan raaka-ainevarasto, niin se tipahti myös reilusti. Puolivalmisteiden osuutta on samaan aikaan nostettu, joka on mahdollistanut meille joustavamman ja nopeamman reagoinnin, listaa Mannila tuloksia. - Tällä hetkellä Expakin varaston ohjauksen ratkaisu on palavereissa osana tavoiteasetantaa, toimenpiteiden suunnittelua ja seurantaa. Varastojen lisäksi saamme samalla katsottua vaivattomasti myynnit ja poikkeukset. Ohjelma toimii meillä hyvin, sitä käytetään myös jatkossa ja se laajenee muihin yksiköihin, Mannila päättää.

Mikko Mannila, kehityspäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Expak Systems Oy logo

Tiedot

Tilaaja: OR group, puualan teollinen valmistus

Lisätietoja

Yritysprofiili Expak Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Siirry yrityksen profiiliin Expak Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Expak Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Expak Systems - Muita referenssejä

Expak Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia