Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Nosto: Personoituja ostokokemuksia verkkokauppojen asiakkaille

Referenssi

Personoituja ostokokemuksia verkkokauppojen asiakkaille

Personoitua ostokokemusta tarjoava Nosto halusi integroida sovelluksensa erilaisiin verkkokauppa-alustoihin liiketoimintaa kasvattaakseen. Digia tuli mukaan toteuttamaan lisäosat, jotka integroivat Noston sovelluksen seitsemään eri verkkokauppa-alustaan.

Vahvojen asiakassuhteiden rakentaminen kasvottomassa online-ympäristössä on kiistatta verkkokaupankäynnin suurimpia haasteita. Räätälöidyn kokemuksen tarjoaminen ei palvele ainoastaan asiakasta, vaan se myös lisää kauppiaiden tuloa parantamalla konversioastetta ja asiakkaiden sitoutumista sekä nostamalla keskimääräistä tilauksen arvoa.

Kaikki kauppiaat ymmärtävät personoinnin arvon, mutta perinteisesti siihen liittyvät ratkaisut ovat olleet vain isojen verkkokauppiaiden ulottuvilla niiden kalliin hinnan ja implementoinnin vaatimien resurssien vuoksi.

Nosto on markkinointipalvelu, jonka avulla verkkokauppiaat voivat tarjota asiakkailleen personoidun ostokokemuksen. Palvelu on käytössä jo yli 10 000 verkkokaupassa yli sadassa eri maassa.

Nosto perustettiin vuonna 2011, jotta kaikilla verkkokauppiailla olisi mahdollisuus tarjota asiakkailleen nautinnollisempia ostokokemuksia. Noston hinnoittelu perustuu täysin sen tuottamaan hyötyyn: jos palvelu ei tuota lisätuloa kauppiaalle, ei siitä myöskään veloiteta mitään. Palvelu lanseerattiin globaalisti vuonna 2014.
Strategian mukaista kehitystä

Vuonna 2012 Nostolla oli kiire saada pilotointivaiheessa olevan sovelluksensa kehitystyötä eteenpäin. Nostossa todettiin, että sisäisten kehitysprosessien sujuvoittamisen kannalta järkevintä oli keskittyä omaan ydinosaamiseen, eli oman sovelluksen tärkeimpien ominaisuuksien kehittämiseen.

Samaan aikaan ymmärrettiin, että Noston strategian kannalta oli olennaista integroida sovellus erilaisiin verkkokauppa-alustoihin, joista iso osa on rakennettu PHP:lla, kun taas Noston sovellus on toteutettu Javaan pohjautuen.

Niinpä Nosto otti yhteyttä Digiaan, joka hyppäsi mukaan kehitystyöhön palvelun beta-vaiheessa. Digian tehtävänä oli toteuttaa lisäosat, jotka integroivat Noston sovelluksen seitsemään eri verkkokauppa-alustaan.

Kasvun mahdollistavia integraatioita

Digialta oli projektissa mukana kaksi seniorikoodaria, molemmat backend-kehityksen ja integraatioiden asiantuntijoita.

Ensimmäisessä vaiheessa käytiin läpi mahdolliset integroitavat verkkokauppa-alustat, niiden käyttäjämäärät Noston tärkeillä markkinoilla nyt ja tulevaisuudessa sekä teknologinen toteutettavuus eli kustannus-hyöty-suhde. Esimerkiksi kaikki suljetun lähdekoodin järjestelmät pudotettiin pois, koska niiden toteuttaminen maksaisi liikaa suhteessa saatavaan hyötyyn.

Toisessa vaiheessa toteutettiin integraatiot mahdollistavat lisäosat eli pluginit seitsemään eri järjestelmään: Magentoon, Drupal Commerceen, PrestaShopiin, WordPress e-Commerceen, WooCommerceen, VirtueMartiin ja Ubercartiin.

Tarkkaan aikataulutettu projekti sujui kaikin puolin loistavasti: työ valmistui aikataulun mukaan puolessa vuodessa, ja lopputulos oli juuri sitä, mitä pitikin. Digian toteuttamat lisäosat ovat olleet Noston kasvustrategian kannalta merkittävässä roolissa, ja niitä on otettu käyttöön jo sadoissa verkkokaupoissa ympäri maailmaa.

“Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Digian kanssa. Digia on aina toimittanut mitä on luvannut, ja enemmänkin. Voin lämpimästi suositella Digiaa haastaviin integraatioprojekteihin”, sanoo Juha Valvanne, Nosto Solutionsin perustaja ja Chief Product Officer.

Noston palvelu on saanut kehuja myös ulkopuolisilta tahoilta: vuonna 2015 sovellus sai kunniamaininnan Grand One -kilpailun parhaan B2B-palvelun kategoriassa.

Suosittelija:

“Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Digian kanssa. Digia on aina toimittanut mitä on luvannut, ja enemmänkin. Voin lämpimästi suositella Digiaa haastaviin integraatioprojekteihin."

Juha Valvanne, perustaja & Chief Product Officer

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Nosto

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT
Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

b2b
PHP

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Vuoden ohjelmistoyrittäjä 2020 -tittelin voitti Esko Mertsalmi
Läpinäkyvyyden ja yrityksen taloudellisen menestyksen välillä on selkeä suhde
Älypuhelinten myynti piristyi kolmannella vuosineljänneksellä - Samsung tilastojen kärkipaikalla, Xiaomi ohitti Applen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia