Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Case Martela: Tietoverkkoympäristön läpinäkyvyys säästää työaikaa

ReferenssiMartela on viime vuosina uudistanut koko IT-infrastruktuurinsa vastaamaan nykyistä liiketoimintatarvetta. Osana uudistusta Enfo ja Martela rakensivat yhteistyössä tietoverkkoratkaisun, joka tarjoaa yhdessä selainnäkymässä kattavan kuvan koko yritystietoverkon tilasta ja toiminnasta. Läpinäkyvä järjestelmä helpottaa vianetsintää, joten ongelmatilanteet hoituvat nopeasti ja kustannustehokkaasti.


– Enfon rakentaman ratkaisun avulla pääsemme tietoliikenteen kautta reaaliajassa kiinni siihen, mitä yritystietoverkossamme tapahtuu ja miltä tilanne verkon käyttäjän päässä näyttää. Silloin pystymme reagoimaan ongelmatilanteisiin ketterästi ja varmistamaan liiketoiminnan jatkuvuuden toimipisteissämme. Koska Martelalla on henkilöstöä useassa maassa yhteensä noin 40 toimipisteessä, on erityisen tärkeää, että meillä on moderni tietoliikenneratkaisu läpivalaisemaan toimipisteiden verkkotoimintaa ja antamaan kattava näkymä koko toimintaympäristön tilaan, kertoo Martelan tietohallintojohtaja Jari Hammar.

SUORA NÄKYMÄ VERKON ONGELMAKOHTIIN SÄÄSTÄÄ RESURSSEJA

– Suurin hyöty asiakkaalle on työajan säästö potentiaalisissa vikatilanteissa, kuten huonon signaalin tai ylikuormituksen aiheuttamissa verkon häiriöissä. Verkon tilaa pääsee katsomaan kätevästi internetselaimella, ja visuaalista näkymää on helppo tulkita. Yhdellä silmäyksellä nähdään, missä vika on ja mistä se johtuu, joten vian paikallistaminen ja korjaaminen käyvät paljon entistä nopeammin, kertoo Enfon asiakkuuspäällikkö Matti Kemppi.

– Selvää säästöä tulee myös siitä, että uusi järjestelmä vapauttaa meidät käsittelemään ulkomaiden toimipisteitä paikallisilla yhteyksillä sen sijaan että tukeutuisimme Suomesta hankittuun yritysverkoon, Hammar lisää. Uusi tietoverkkoratkaisu tuo Martelalle myös helpotusta muutoshallintaan. Kun toimipisteitä tulee uusia tai vanhoissa tapahtuu muutoksia, verkot pystytään mukauttamaan joustavasti vaihteleviin tarpeisiin.

VAIHEITTAISELLA SIIRTYMÄLLÄ TAATTIIN TOIMINNAN JATKUVUUS

Enfo eliminoi toimintaa haittaavat ja kalliiksi koituvat siirtymävaiheen käyttökatkot siten, että uusi verkkoympäristö rakennettiin vanhan tuotantoympäristön rinnalle. Järjestelmä otettiin vaiheittain käyttöön vasta sitten, kun sen toimivuus oli käytännössä todennettu. – Liiketoiminnan jatkuvuus huomioitiin myös siinä, että aloitimme järjestelmän käyttöönoton vähemmän kriittisistä pisteistä. Siitä laajensimme askel kerrallaan kohti tärkeämpiä toimipisteitä, ja viimeisenä järjestelmään liitettiin Nummelan tehdas, kuvaa Matti Kemppi Enfolta.

Martelalle Enfo tarjosi ennen kaikkea joustavan tavan päästä alkuun tietoverkkouudistuksessa.

– Meidän ei tarvinnut sitoutua uudistamaan kaikkea kerralla, vaan yhdessä iteroimalla kehitimme järjestelmää pala palalta eteenpäin. Heidän asiantuntijansa tukivat kovalla asenteella järjestelmän käyttöönottoa. Enfo on joustava ja helposti lähestyttävä toimija ja juuri sopivan kokoinen kumppani meille, Martelan Jari Hammar kiittää.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj

Tiedot

Tilaaja: Martela
Ajankohta: 2015 - 2016

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
It-infrapalvelut

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko
Hienoimmat nettisivut

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia