Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Lumene - Lumene vakuuttui RELEX-järjestelmän muokattavuudesta

Referenssi

RELEX on auttanut Lumenea uudistamaan myyntinsä ennustamisen ja tehostamaan S&OP-prosessiaan. Yhteistyön tuloksena Lumenella on nyt kokonaisvaltainen myynninsuunnittelutyökalu, jonka ansiosta mm. toiminnan läpinäkyvyys ja kampanjoihin varautuminen ovat parantuneet merkittävästi.

Lumenen tavoitteena oli integroida tuotanto- ja hankintaketjua palveleva myynnin suunnittelu liiketoimintasuunnitteluun aiempaa kiinteämmin. Päämääränä oli parantaa suunnittelun tarkkuutta ja läpinäkyvyyttä läpi koko toimitusketjun, ja RELEXin implementointi sopi luonnollisena osana projektiin.

Lumene lyhyesti

  • Suomen johtava ihonhoidon ja värikosmetiikkatuotteiden valmistaja
  • Perustettu 1948
  • Yli 500 työntekijää
  • Liikevaihdosta noin puolet Suomesta, loput USA:sta, Venäjältä ja Skandinaviasta
  • Tuotanto sekä keskusvarasto Suomessa, lisäksi varastot Venäjällä ja USA:ssa
  • Tuotevalikoimassa yli 1700 nimikettä eri elinkaaren vaiheissa (vuonna 2014)

Lähtötilanne

Alun perin Lumene oli varautunut siihen, ettei RELEXillä olisi ratkaisussaan valmiiksi kaikkia niitä toiminnallisuuksia, joita he etsivät. RELEXin järjestelmä osoittautui kuitenkin jo ennen valintaa lupaavaksi, ja tarjosi erinomaisen alustan jatkokehitykselle. Lumene vakuuttui myös siitä, että RELEX oli valmis kehittämään tuotettaan heidän tarpeidensa ja vaatimustensa mukaisesti.

“Aloitimme S&OP –prosessin kehittämisen jo vuonna 2013 ja se oli saatu hyvään vaiheeseen kaikilla avainmarkkinoillamme. Olimme kuitenkin tulleet siihen pisteeseen, että saavuttaaksemme suunnitteluprosessille asettamamme tavoitteet meidän oli välttämätöntä uudistaa myös prosessia tukevat suunnittelujärjestelmät. Vanha järjestelmä oli tullut tiensä päähän ja koimme saavamme RELEXiltä juuri sen mitä tarvitsimme”, kertoo Elina Haavisto, Head of Business Control and Planning Lumenelta.

Pidemmän tähtäimen liiketoimintanäkyvyyden sekä pitkän tuotanto- ja hankintaketjun vuoksi Lumene suunnittelee myyntiään 16 kuukautta eteenpäin. Aikaisemmin mm. muutosmahdollisuudet myynnin ennusteisiin sulkeutuivat kolme kuukautta ennen toimitusajankohtaa kaikkien tuotteiden osalta. RELEXin järjestelmä antaa Lumenelle lisää joustavuutta, ja kaikille tuotteille on mahdollista asettaa omat asiakaskohtaiset rajat sekä myynninsuunnittelun aikaikkunat.

Myyntiennusteisiin voidaan nyt tehdä muutoksia joustavammin ja järjestelmällisemmin tuotekohtaisen lead timen tai varastosaatavuuden salliessa.

Suunnitteluun vaikuttavaan asiakaskohtaiseen valikoimahallintaan sekä tuotteiden suunnitteluun eri elinkaaren vaiheissa on saatu merkittävä parannus. Projektin yhteydessä kehitettiin ja automatisoitiin myös integraatiota toiminnanohjausjärjestelmän tuotannonsuunnitteluun ja tarvelaskentaan.

”RELEX on uskomattoman joustava ja käyttäjäystävällinen ratkaisu. Projekti toimitettiin sovitussa aikataulussa ja pysyi budjetissa. Myös yhteistyö Relexin projektitiimin kanssa toimi erittäin hyvin koko projektin ajan.”

Lispe Tammivaara

Projektipäällikkö,

Lumene

Käyttöönotto toteutti tavoitteet

Projektin ensimmäinen vaihe, joka alkoi syyskuussa 2014, keskittyi Lumenen kotimaan, Ruotsin, jakelijamarkkinoiden sekä USA:n toimintoihin. Lumene toteutti projektin yhdessä samaan konserniin kuuluvan, hiustenhoito- sekä hiusmuotoilutuotteita valmistavan Cutrinin kanssa. Yrityksillä on taustallaan pitkälti yhteneväiset toimintamallit sekä järjestelmäarkkitehtuuri.

RELEXin ketterä järjestelmä ja projektimalli mahdollistivat projektin, jossa kaksi erillistä organisaatiota toteuttivat hankkeen yhdessä. Lopputuloksena saatiin molemmille organisaatioille omat ratkaisut, joissa päälinjaukset olivat samanlaiset, mutta kummankin erityistarpeet otettiin huomioon.

Lumenen projekti vaati paljon mittatilaustyönä tehtyä järjestelmäkehitystä sekä uusia toiminnallisuuksia. Vuoden 2015 alussa järjestelmä saatiin testaukseen ja loppukäyttäjät koulutukseen. Maaliskuussa 2015 RELEX oli Lumenella tuotantokäytössä. Projektin toisessa, Venäjän tytäryhtiötä koskevassa vaiheessa tavoite on saada järjestelmä käyttöön lokakuussa 2015.

“RELEX on uskomattoman joustava ja käyttäjäystävällinen ratkaisu. Projekti toimitettiin sovitussa aikataulussa ja pysyi budjetissa. Myös yhteistyö Relexin projektitiimin kanssa toimi erittäin hyvin koko projektin ajan”, kertoo Lumenen projektipäällikkö Lispe Tammivaara.

Nopeat tulokset yllättivät

Projektin päätteeksi Lumenella on nyt kokonaisvaltainen myynnin suunnittelun työkalu. RELEXiin sisään luettavien tiedostojen sekä RELEXistä uloskirjoitettavien tiedostojen päivittäisen synkronoinnin ansiosta tarvittavat tiedot saadaan tehokkaasti raportointijärjestelmään suunnittelutiimin käyttöön sekä liiketoiminnan tueksi. Läpinäkyvyys toimitusketjussa on kasvanut. Luvut ovat helposti saatavilla, ja kaikki osapuolet näkevät suunnitellut perusennusteet ja kampanjaennusteet sekä tuotteiden määrissä että niiden euromääräisissä arvoissa.

  • Kokonaisvaltainen myynnin suunnittelun työkalu
  • Helpompaa ja tarkempaa kampanjoiden suunnittelua

Kuten monilla kuluttajatuotteiden valmistajilla, Lumenen myynti on erittäin kampanjavetoista. Kampanjoiden suunnittelussa asiakaspäälliköt ovat keskeisessä asemassa. Aikaisemmin kampanjoiden suunnittelu, ajallinen kohdistaminen ja muutosten hallinta oli hankalaa ja virhealtista. RELEX onkin kehittänyt etenkin kampanjasuunnittelun työkalua Lumenen tarpeita varten. “Toimintalogiikkaamme kuuluu, että kehitämme tuotettamme jatkuvasti asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti”, sanoo RELEXin operatiivinen johtaja, Tuomo Pesonen.”

  • Kasvanut läpinäkyvyys toimitusketjussa
  • Tehokkaampaa tiedon hyödyntämistä

Seuraavat askeleet

Lumene on ollut tyytyväinen sekä RELEXin käyttöönottoprojektiin, että itse järjestelmään. “Meillä oli selkeä näkemys siitä, miten halusimme kehittää suunnitteluamme. Tämä auttoi meitä nopeassa päätöksenteossa ja tavoitteiden asettelussa”, kertoo Elina Haavisto.

Jatkossa Lumene aikoo edelleen parantaa läpinäkyvyyttä liiketoiminnan suunnittelussa läpi koko ketjun. Tavoitteena on automatisoida rutiininomaisia, manuaalista työtä vaativia tehtäviä, sekä tehostaa prosesseja. Seuraavia ovat muun muassa Venäjän tytäryhtiön myynnin suunnittelu sekä varaston täydentämisen tehostaminen.

”Se, miten RELEX on kuunnellut meitä ja ymmärtänyt tarpeemme, on ollut poikkeuksellista. Pystyimme saavuttamaan lähes kaikki projektille asetetut tavoitteet vain pienillä kompromisseilla.”

Elina Haavisto

Head of Business

Control and Planning, Lumene

Pinterest
Referenssin infoboxi
RELEX Solutions logo

Tiedot

Tilaaja: Lumene Oy
Ajankohta: 2014 -

Lisätietoja

Yritysprofiili RELEX Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Linux
Open source

Siirry yrityksen profiiliin RELEX Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

RELEX Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

RELEX Solutions - Muita referenssejä

RELEX Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia