logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Case Kuopion Energia

Referenssi”Taloushallinnon prosesseja virtaviivaistamalla löydämme säästöpotentiaalia”

Enfo toteutti Kuopion Energialle taloushallinnon ZmartScan-kartoituksen ennen lähestyvää järjestelmävaihdosta. ”Talousprosessien nykytilan objektiivisen analyysin avulla halusimme tunnistaa sekä lyhyen että pitkän aikavälin säästöpotentiaalin”, talousjohtaja Eliisa Säntti kertoo.

Tavoitteina automaatioasteen nostaminen ja säästöjen löytäminen


Kuopion Energia asetti tavoitteeksi kartoitukselle tehostaa taloushallinnon toimintaa kokonaisuutena ja löytää otollisimmat kehityskohteet prosesseista. Tarpeiden taustalla olivat uuden kirjanpitojärjestelmän käyttöönotto tulevaisuudessa sekä toiminnan tehostaminen prosessien kriittisen tarkastelun avulla.

”Prosessikuvat osoittivat hyvin, missä kohtaa meillä on manuaalista työtä. Työajan käytön analyysistä näimme manuaalisen ja automaatiotyön suhteen – mikä on nykytila ja tavoitetila. Automaatiota on lisätty asteittain, mutta kartoitus konkretisoi, mitä on vielä tehtävissä ja missä järjestyksessä”, Säntti pohtii.

Hänen mielestään kartoituksen parasta antia olivat ajantasainen ja objektiivinen kokonaiskuva prosesseista, konkreettiset parannusehdotukset toimintatapoihin ja tarkat kustannukset eri toiminnoille. ”Enfon raportissa oli erittäin havainnollinen ja konkreettinen tapa kuvata eri toimintojen ja prosessien nykytilaa ja säästöpotentiaalia. Toimintamallisuositukset hintalappujen kera olivat silmiä avaava yhdistelmä.”

Monimutkaisen organisaationmallin ymmärrys oli avain osuviin suosituksiin

Kuopion Energian organisaatiomallina on osakeyhtiön ja liikelaitoksen yhdistelmä ja omistajana toimii Kuopion kaupunki. ”Tämä kuvio vaatii meiltä paljon pakollista raportointia, mikä on iso osa taloushallinnon toimintaa. Monitahoisen organisaatimallimme ja sen tuomien velvoitteiden ymmärtäminen oli kartoitusprojektin onnistumisen edellytys”, Säntti kuvaa.

Projektin aikana Enfo keräsi aktiivisesti tietoa ja kävi keskusteluja laajasti Kuopion Energian taloushallinnon ja asiakaspalvelun henkilöiden kanssa. ”Oli erittäin hyvä, että oli haastatteluja ja paljon viestintää Enfon taholta. Paitsi, että Enfon asiantuntijat pääsivät hyvin perille taloushallintomme perusprosesseista, he ymmärsivät nopeasti myös vaativan organisaatiomallimme. Tässä varmasti heidän pitkä kokemuksensa taloushallinnosta ja energiatoimialalta auttoi.”

Kehitystyö käyntiin ”nopeilla voitoilla”

Kartoituksen suosituksissa oli useita kohtia, joista Kuopion Energia pääsee heti tehostamaan taloushallinnon toimintaa. ”Esimerkiksi ostoreskontrasta löytyi manuaalista työtä, joka voidaan suoraan karsia pois ja tehostaa ostolaskuprosessia. Lisäksi Enfo toteutti meille Tieken sähköisen laskutuksen tietokannan ja toimittajalistamme ristiinajon. Näin saimme siirrettyä monia toimittajiamme sähköiseen laskutukseen.”

Säntti uskoo, että Enfon prosessianalyysistä löydetään vielä useita nopeita toimenpiteitä lisää. ”Kehitystyötä pitää tehdä koko ajan ja saamamme raportti on hyvä apuväline siihen. Järjestelmien uusimisten myötä tulee myös prosessinkehittämistarpeita. Tämän vuoden aikana keskitymme nopeasti toteutettaviin suosituksiin. Isommat kehitysasiat pysyvät kyllä mukana, mutta niiden toteutus kestää pidempään.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj

Tiedot

Tilaaja: Kuopion Energia
Ajankohta: 2014
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juha Heiskanen, Director, Enfo Zender, puh. 0504446684, juha.heiskanen@enfo.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Auditointi

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen
TOP 30 Maailman suurimmat ohjelmistoyritykset

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia