Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Kiilto: Uuden verkkopalvelun myötä tuotelähtöisyydestä asiakaslähtöisyyteen

ReferenssiKiillon suurimpana haasteena oli vanhentunut verkkosivusto, josta oli hankala löytää tarvittavia tietoja. Tiedon löydettävyyttä haluttiin parantaa ja tarjota samalla asiakkaalle yksittäisten tuotteiden sijasta kokonaisratkaisuja. Tuotetiedonhallinnan integrointi uuteen verkkopalveluun helpottaa merkittävästi Kiillon arkea.


Kiillon ja Mediataivaan projekti käynnistyi vuoden 2016 alussa.

”Mediataivaalla oli juuri oikea osaaminen ja lisäksi meille tuli tunne, että olimme heille tärkeä asiakas. Oikean kumppanin valinta oli meille erittäin tärkeää, koska kyseessä oli laaja projekti. Lisäksi tarpeet kasvoivat projektin aikana”, kertoo Kiillon markkinointipäällikkö Outi Jalo.

Projekti alkoi Kiillon sisältöstrategian määrittelyllä, joka toimi koko verkkopalvelun rakentamisen pohjana. Sisältöstrategian tarkoituksena on selvittää, keitä asiakkaan asiakkaat ovat ja miten heidät voi verkkopalvelun avulla tavoittaa ja palvella mahdollisimman hyvin.

”Kiillolla on customer is the king -filosofia, jota käytettiin suunnittelun pohjana. Lähdimme tekemään sisältöstrategiaa sen mukaan ja hahmottamaan käyttäjäryhmiä. Pääsimme syvemmälle siihen, ketkä on Kiillon asiakkaita ja millaisia tyyppejä siellä on vastassa, kun teimme netissä käyttäjäkyselyn ja kysyimme, minkälaista tietoa ja palvelua he kaipaavat. Lisäksi tehtiin myös asiakashaastatteluja puhelimitse. Päästiin syvälle siinä, mitä kaivataan”, Mediataivaan Digital Strategist Janne Pirkola sanoo.

”Määrittelyprojekti meni todella hyvin ja meille oli myös itsellemmekin hyvä selkeyttää tärkeimmät, keskeisimmät asiakkaat sekä tapa ja sävy, miten me heille haluamme viestiä. Workshopit oli tehty meille selkeiksi ja meitä myös osallistettiin aktiivisesti. Konsepti oli selkeä”, Jalo sanoo.

Mediataivaan integraatio-osaaminen vakuutti


Uuden verkkopalvelun haluttiin palvelevan Kiillon asiakkaita entistä paremmin, joten hakuominaisuuksia parannettiin ja sivuista tehtiin responsiiviset.

”Halusimme uuden verkkopalvelun myötä päästä tuotelähtöisyydestä asiakaslähtöisyyteen”, Jalo kertoo.

”Mobiilikäyttö oli kohderyhmässä selkeästi kaivattu ominaisuus, sillä palvelua käytetään eri tilanteissa. Verkkopalvelu modernisoitiin visuaalisesti ja käyttölogiikaltaan. Nyt palvelu toimii kaikilla laitteilla”, Pirkola sanoo.

Kiillolla oli samaan aikaan menossa myös tuotetiedonhallinnan projekti. Tuotetiedot haluttiin luonnollisesti integroida uuteen verkkopalveluun.

”Yks tärkeä tekninen pointti tässä projektissa oli, että tämän jälkeen Kiillolla on kaikki tieto keskitetyssä järjestelmässä, josta saa pakkauksiin ja myyntiesitteisiin kaiken ajantasaisen tiedon. Integraation myötä tietoa ei julkaista vain verkkosivuilla, vaan täysin ajantasainen tieto ja ratkaisuinfo pystytään hakemaan järjestelmästä. On tärkeää, että sertifikaatit ja tiedot on oikein. Tuotetiedon suhteen on tosi kriittistä, että se on yhtenäinen kaikissa tuotteissa”, Pirkola sanoo.

”Yksi tärkeä syy, miksi päädyimme yhteistyöhön juuri Mediataivaan kanssa, oli hyvä osaaminen verkkopalvelun ja tuotetiedonhallinnan integroinnissa”, Jalo kertoo.

Projekti pysyi aikataulussa ja yhteydenpito toimi

”Olimme koko projektin ajan tyytyväisiä projektinjohtoon ja muuhunkin yhteydenpitoon. Asiat saatiin sujumaan hyvin”, Jalo sanoo.

Myös Mediataivaan kyky pysyä aikataulussa ja reagoida muutoksiin saa kiitosta.

”En muista, että aikataulussa olisi ollut mitään ongelmia. Tärkeät asiat hoidettiin nopeasti ja pieniin bugeihin reagoitiin nopeasti. Koodareilta saatiin suoraan heti vastaukset, joten kaikkea ei tarvinnut kierrättää projektipäällikön kautta”, Jalo kertoo.

Kokonaisratkaisuja yksittäisten tuotteiden sijaan

Uuden verkkopalvelun myötä ajattelu on muuttunut asiakaslähtöisemmäksi.

"Projektin myötä meille on entistä tärkeämpää miettiä, mikä asiakkaalle on tärkeää. Verkkopalvelu vaatii nopeatempoisempaa sisällöntuotantoa, eli uutta, ajankohtaista materiaalia ja tämän tuottamiseen yritetään panostaa jatkossa selkeästi enemmän”, Jalo kertoo.

Uusi verkkopalvelu auttaa asiakasta löytämään kokonaisratkaisuja yksittäisten tuotteiden sijaan.

”Nyt verkkopalvelu tarjoaa laajempia ratkaisuja ja järjestelmiä, tietoisuutta siitä mitä Kiilto tarjoaa. Käytännössä tämä tuo lisämyyntiä, kun palvelu tarjoaa eri tuotteisiin liittyviä lisätuotteita. Ammattikäyttäjille on lisäksi pieniä lisäarvoelementtejä. Pystyy esimerkiksi suosikkilistalle poimimaan itselleen muistilistan, vaikka verkkokauppaa ei olekaan”, Pirkola kertoo.

Nyt Kiillolle on arkipäivää miettiä uusia verkkopalveluun liitettäviä työkaluja ja ratkaisuja, joilla voisi palvella asiakkaita entistäkin paremmin

”Digitaalisuus tuo kaikkeen muutoksen. Projekti jatkuu edelleen Mediataivaan kanssa jatkuvan palvelun muodossa. Esimerkiksi laskureita kehitetään lisää märkätilalaskurin oheen. Odotukset ovat korkealla ja uskon, että yhteistyö jatkuu hyvänä!” Jalo sanoo.

Suosittelija:

”Yksi tärkeä syy, miksi päädyimme yhteistyöhön juuri Mediataivaan kanssa, oli hyvä osaaminen verkkopalvelun ja tuotetiedonhallinnan integroinnissa ja lisäksi meille tuli tunne, että olimme heille tärkeä asiakas. Oikean kumppanin valinta oli meille erittäin tärkeää, koska kyseessä oli laaja projekti. Outi Jalo, Kiilto Oy

Outi Jalo, markkinointipäällikkö, Kiilto Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Bonsky Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Kiilto Oy
Ajankohta: 2016 - 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Outi Jalo, markkinointipäällikkö, Kiilto Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Bonsky Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Concrete5
Google
Julkaisujärjestelmä CMS
Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

asiakaskokemus
Asiakaskyselyt
sisältöstrategia
käyttäjäkokemus
asiakaspolku
Konversio-optimointi
SEO
jatkuva kehitys
jatkuvat palvelut
Tuotetiedonhallinnan integrointi

Siirry yrityksen profiiliin Bonsky Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Bonsky Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Bonsky Digital - Muita referenssejä

Bonsky Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia