Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Inhan Tehtaat: Lisää tehoja datasta

Referenssi

Lisää tehoja datasta – uusi tietovarasto ja raportointi lisäävät tiedon hyödyntämistä Inhan Tehtailla

Inhan Tehtaiden ydinjärjestelmät tuottivat paljon dataa, mutta raportointijärjestelmä kaipasi päivittämistä. Yhdessä Digian kanssa Inhan Tehtaat otti käyttöön uuden tietovaraston ja raportoinnin työkalun, joka luo uusia mahdollisuuksia datan hyödyntämiseksi.

Inhan Tehtaiden historia ulottuu 180 vuoden taa ja yrityksen portfoliosta on löytynyt vuosien saatossa niin hevosenkenkiä kuin saranoita. 1970-luvulta lähtien yritys alkoi valmistaa myös Buster-alumiiniveneitä ja 2016 lähtien Inhan Tehtaat on keskittynyt veneiden valmistukseen osana Yamaha-konsernia.

Kun alumiinivene lähtee Inhan Tehtailta Ähtäristä kohti uutta omistajaa, on sen valmistus- ja myyntiprosessista kertynyt jo runsaasti dataa. Lähes kaikilla organisaatiossa myynnistä talouteen ja hankintaan on erilaisia raportointitarpeita ja datan hyödyntämisen käyttökohteita.

Inhan Tehtailla oltiin tilanteessa, jossa hyödyntämiseen käytetty raportointijärjestelmä alkoi olla jo vanhentunutta teknologiaa. Lisäksi Inhan Tehtaat halusi lisätä itsepalveluraportointia organisaatiossa.

”Raportointia kehitettiin aiemmin IT-lähtöisesti: joko meiltä tilattiin tarvittavat raportit tai sitten ehdotimme, millaisia raportteja eri tahojen kannattaisi seurata. Halusimme lisätä ihmisten mahdollisuuksia hyödyntää dataa omassa työssään ilman, että siihen tarvittaisiin IT:n resursseja”, kertoo Inhan Tehtaiden Tomi Juhola, Director, After Sales, IT & System Development.

Aiemman raportointijärjestelmän haasteena oli myös se, että data varastoitiin ja visualisoitiin saman järjestelmän sisällä.

”Vanhassa ratkaisussa ei päästy kovin helposti kiinni raakadataan, jolloin mahdollisten poikkeusten tarkastelu ja selvittäminen oli haastavaa”, Juhola kuvailee.

Inhan Tehtaat luotti tuttuun teknologiaan

Uudistuksessa päätettiin rakentaa Inhan Tehtaille sekä tietovarasto (data warehouse) että ottaa käyttöön raportointityökalu datan visualisointiin. Teknologiaksi valikoituivat tutut Microsoftin tuotteet. Tietovarasto rakennettiin Inhan Tehtaiden jo valmiiksi olemassa olevaan Azureen.

”Oli selvää, että rakennamme tietovaraston Azureen, koska Azuressa oli valmiiksi jo muun muassa jälleenmyyjien extranet-palvelu. Kartoituksessa totesimme, että Microsoftin Power BI -raportointityökalu olisi myös meille oikea ratkaisu tässä tilanteessa”, Juhola kertoo.

Inhan Tehtaat myös määritteli kolme erilaista raporttia, jotka kattaisivat mahdollisimman hyvin erilaiset käyttötapaukset ja toimisivat näin esimerkkeinä seuraavien raportointinäkymien rakentamisessa.

”Tavoitteena oli saada tietovarasto- ja raportointiputki toimimaan niin, että saamme valmiiksi muutaman raportin, jotka tuovat meille aitoa hyötyä liiketoiminnassa, mutta myös auttavat määrittelemään it-arkkitehtuurin raportointikokonaisuudessa.”

Datalähteiden määrä kasvaa tulevaisuudessa

Tällä hetkellä uusi raportointikokonaisuus hyödyntää muun muassa budjettidataa sekä Digia Enterprise -toiminnanohjausjärjestelmästä saatavaa tietoa. Jatkossa dataa on tarkoitus tuoda tietovarastoon myös muista lähteistä.

”Seuraavat askeleet ovat muun muassa työnajanseurannan tietojen sekä jälleenmyyjien extranet-palvelun datan tuominen osaksi kokonaisuutta. Tällöin voimme esimerkiksi seurata yhden veneen matkaa siitä hetkestä, kun se on meiltä tilattu siihen saakka, että vene on valmis ja toimitettu asiakkaalle”, Juhola kuvailee.

Uusien raporttien luomisen ja datalähteiden yhdistämisen lisäksi tiedossa on myös sisäistä koulutusta, jotta Power BI työkaluna tulee tutummaksi ja sen itsenäinen käyttö organisaatiossa lisääntyy.

Yhteistyö Digian kanssa sujui Juholan mukaan hyvin.

”Asiat etenivät sovitusti ja hommat menivät eteenpäin. Jos sormi menee suuhun jonkin asian kanssa, niin voimme olla Digian asiantuntijoihin yhteydessä ja saada neuvoja”, Juhola päättää.

Suosittelija:

Asiat etenivät sovitusti ja hommat menivät eteenpäin. Jos sormi menee suuhun jonkin asian kanssa, niin voimme olla Digian asiantuntijoihin yhteydessä ja saada neuvoja.

Tomi Juhola, Director, After Sales, IT & System Development, Inhan Tehtaat Oy Ab

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

microsoft power bi
tietovarasto
raportointi
pilvialusta
Microsoft Azure

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia