Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Case HSL — verkkoratkaisu tehosti aikataulujen tekijöiden aikatauluja

ReferenssiHSL:n aikatauluista huolehtivien liikennesuunnittelijoiden tehtävänä on varmistaa, että joukkoliikenteen käyttäjät pääsevät ajoissa määränpäähänsä. Crasman huolehti vastavuoroisesti suunnittelijoiden ajansäästöstä luomalla aikatauludatan muokkaukseen automaattisen taitto- ja korjaustyökalun. Verkkoon toteutetun ratkaisun avulla HSL:n aikataulukirja valmistuu huomattavasti helpomman prosessin kautta.

  • 2 viikon korjauskierrosprosessi lyhentyi 1 minuutin prosessiksi
  • 20 ihmistä pystyy työstämään sitä, mihin ennen pystyi vain 1 ihminen
  • Ratkaisu säästää 1 henkilön 1 kuukauden työajan

”Työntekijöiden ajan säästämisessä voidaan puhua todella merkittävistä luvuista.” - Sari Kotikangas, Tiedotuspäällikkö, HSL

HSL:n aikataulukirjan tekeminen on aiemmin ollut haasteellista. Kirja sisältää satoja sivuja numeerista tietoa, jonka on oltava loppukäyttäjiä, eli suurta osaa suomalaisista varten virheettömästi oikealla paikallaan. 20 ihmisen tuottaman kirjan taittoprosessi on vaatinut lukuisan määrän punakynämerkintöjä, korjauskierroksia, vedosten painatusta ja turhaa odotusta. Turhista työvaiheista luopuminen sekä ajansäästäminen olivat ratkaisun kannalta ensisijaisia tavoitteita.

Crasmanin toteuttama automaattinen taitto- ja korjaustyökalu (Taku) auttaa siinä, missä ihminen ei ole tyypillisesti parhaimmillaan: suurien datamäärien hallitsemisessa. Taku tekee liikennesuunnittelijoiden syöttämästä aikatauludatasta painovalmiin aikataulukirjan. Verkkoon toteutettu ratkaisu on kaikkien tekijöiden muokattavissa samaan aikaan ja tehdyt korjaukset astuvat voimaan heti. Ja mikä parasta — kaikesta tulee välittömästi painokelpoista.

Taku-projekti ratkaisi HSL:n aikataulukirjan tuotannossa lukuisia ongelmia. Se on loistava esimerkki verkkoratkaisusta, jossa toimijan koko prosessi on sisäistetty ja muutettu taloudellisesti kannattavamman lopputuloksen muotoon.

Crasmanin luomalla teknologialla verkossa editoitavasta sisällöstä on tuotettu reaalimaailman painoratkaisu. Teknisesti ottaen Takun tekemän työn voi nähdä ns. web-to-print -prosessina, jossa verkon pikselit muutetaan taittomaailman vektoreiksi. Käytettävyys on huipussaan: aikatauluja ja muuta sisältöä työstävä näkee suoraan näytön ruudulta, miltä näköiskappale tulee fyysisesti näyttämään. Samalla häviää taittajan päänvaiva, jolle satojen sivujen aikataulujen lisääminen on ollut todella mekaaninen ja vaivalloinen operaatio.

Takulla aikataulujen kokoaminen hoituu tehokkaan ja todella helppokäyttöisen yhteistyöalustan kautta, jossa asianosaiset ihmiset voivat työstää aikataulukirjaa samaan aikaan. Muutama vuosi sitten suunnittelijat kokosivat aikataulut omilla ohjelmistoillaan, jonka jälkeen taittaja ryhtyi puuhiin. Aikataulukirjan vedoksia liikuteltiin ostoskärryissä kahden kerroksen välillä suunnittelijoiden tarkastaessa, että kaikki on oikealla paikallaan. Punakynä heilui, ja uusia virheitä löytyi poikkeuksetta aina. Nyt jokainen suunnittelija voi lisätä sisällöt ja korjata virheet välittömästi itse.

Taku ei tottele pelkkää tekstiä ja numeroita, vaan siihen voidaan tuoda muitakin sisältöjä, kuten graafisia elementtejä, sisällysluetteloja ja indeksejä. Aikataulujen automatisointia on kehitetty myös niin, että osa aikatauluista löytää oikeille paikoilleen ilman sisällönsyöttämistä.

Lopputuloksena Taku on verkkoratkaisu, joka palvelee HSL:n väkeä verkossa jatkuvasti. Koska Takulla voi tehdä useamman asian kerralla, on se samalla johtanut ylimääräisten ohjelmistojen käytön lopettamiseen ja helpottanut niistä koituvaa taakkaa.

”Lopputulos puhuu puolestaan. Tästä on tullut tosi onnistunut tuote, joka ihmisten on ollut helppo ottaa käyttöön.” -Sari Kotikangas, Tiedotuspäällikkö, HSL

Pinterest
Referenssin infoboxi
Crasman Oy

Tiedot

Tilaaja: HSL
Ajankohta: - 2015
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jani Ruotsalainen, Asiakkuuspäällikkö

Lisätietoja

Yritysprofiili Crasman kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Media

Teknologia

Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Crasman kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Crasman - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Crasman - Muita referenssejä

Crasman - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko
Hienoimmat nettisivut

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia