Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Holiday Club: Lomailu käynnistyy klikkaamalla – verkkopalvelun pitää pysyä asiakkaan vauhdissa

Referenssi

Lomailu käynnistyy klikkaamalla – verkkopalvelun pitää pysyä asiakkaan vauhdissa

Kun sadat asiakkaat varaavat netistä samaan aikaan majoitusta ja palveluita lomilleen, vaaditaan palveluntarjoajan verkkokaupalta paljon lihaksia ja nopeutta. Holiday Club Resorts Oy haluaa pysyä kehityksen kelkassa nykyaikaistamalla verkkopalveluitaan.

Majoitus- ja lomapalveluiden saralla sukkelasti toimivat verkkopalvelut ovat ehdoton edellytys liiketoiminnan kasvulle. Asiakkaat hakevat netistä tottuneesti kiinnostavia lomakohteita, sopivia majapaikkoja ja viimehetken tarjouksia. Holiday Club Resorts Oy:ssa verkkopalveluiden uudistaminen aloitettiin asiakaspolun digitalisoinnista.

”Tarvitsimme nykyaikaisen verkkokaupan, joka mahdollistaa jatkuvan kehityksen myös tulevaisuudessa”, kertoo eCommerce manager Anne Männistö.

”Meidän alalla tuotteiden monimuotoisuus ja varaustilanteen jatkuva vaihtelu vaativat järjestelmältä paljon suorituskykyä ja joustavuutta.”

Digian toimittama uusi verkkokauppa rakennettiin Holiday Clubille kustomoidusti käytössä olevan Episerverin CMS-järjestelmän päälle. Uudella tekniikalla toteutettu ratkaisu mahdollistaa sekä kytkennät aiempiin järjestelmiin että palvelun jalostamisen ja kehittämisen jatkossa.

Sujuva palvelu näkyy myynnissä

Anne Männistö kertoo, että Holiday Clubilla oli uudistukselle kaksi tärkeää tavoitetta: nopeus ja toimintavarmuus.

”Haluamme tarjota asiakkaille varman ja luotettavan palvelun. Meillä on aika raskas taustajärjestelmä johtuen datan suuresta määrästä ja tietojen jatkuvasta vaihtuvuudesta. Uuden ratkaisun tarkoituksena on, että otamme taustalta dataa välikerrokseen, mikä näkyy käyttäjälle nopeutena”, Männistö sanoo.

Uusittu verkkokauppa tuo joustavuutta ja sujuvuutta sekä asiointiin että sisällönhallintaan.

”Erilaiset myynnin apuvälineet ja kampanjatyökalut toimivat nyt paremmin kuin aiemmin. Verkkokaupan sisältö muuttuu koko ajan. Meille on tosi tärkeää, että voimme viedä muutoksia ja ideoita näppärästi palveluun”, kiittää Männistö.

Esimerkkinä Männistö mainitsee dynaamiset alennukset, joiden avulla voidaan helpommin tarjota etuja ja parhaita hintoja asiakkaille. Yksi tärkeimmistä uusista ominaisuuksista on se, että asiakkaan ei tarvitse maksaa palveluista etukäteen. Kun asiakas varaa verkosta esimerkiksi hotellihuoneen, hän voi valita, maksaako sen vasta myöhemmin vai jo etukäteen hiukan edullisemmalla hinnalla.

Myös hintakalenteri on paljon odotettu uusi ominaisuus, joka lisää läpinäkyvyyttä asiakkaan suuntaan ja helpottaa lomien suunnittelua.

”Ajantasaisen palvelun kautta pystymme kilpailemaan samassa sarjassa alan kansainvälisten suuryritysten kanssa, vaikka resurssimme ovatkin pienemmät.”

Uusi verkkokauppa on ollut käytössä vasta muutaman kuukauden, mutta tulokset näkyvät jo nyt.

”Myynti on kasvanut noin 30 %, vaikka olemme vasta alkutaipaleella uuden ratkaisun kanssa”, kertoo Anne Männistö.

Loma-alan toimijalta vaaditaan joustoa joka suuntaan

Holiday Club Resorts Oy on suomalainen matkustus- ja lomailualan toimija. Yritys tarjoaa asiakkaille monenlaisia lomailuun liittyviä palveluita: majoitusta, elämyksiä, ravintolapalveluita ja aktiviteetteja.

”Meillä on kylpylähotelleja ja loma-asuntoja ympäri Suomen. Vuokraamme mm. hotelli- ja mökkimajoitusta ja olemme Euroopan johtava viikko-osaketoimija. Myymme osakkeita ja myös vuokraamme niitä asiakkaan puolesta,” Männistö toteaa.

Yrityksellä on useita asiakasryhmiä, kuten perheet ja muut lomailijat, työmatkustajat sekä kokous- ja hyvinvointipalveluita käyttävät yritykset.

”Loma- ja majoitusalalla tarjonnan kokonaisuus on paljon haastavampi kuin tavarakaupassa. Valikoima ja saatavuus vaihtelevat jatkuvasti. Koko ajan tulee varauksia ja peruutuksia, kuitenkin tarjonnan pitäisi päivittyä kauppaan ajantasaisesti.

Erityisesti lomamatkustamisessa näkyy toiminnan sesonkiluonteisuus.

”Uudessa verkkokaupassa voimme paremmin hyödyntää dynaamista hinnoittelua, joka on tärkeä ominaisuus kausipainotteisella alalla. Käytännössä hinta on alhaisempi hiljaisena kautena ja nousee kysynnän kasvaessa. Samalla asiakas hyötyy esimerkiksi ennakkovarauksista tai äkkilähdöistä”, sanoo Anne Männistö.

Eri kohderyhmät on pyritty huomioimaan entistä paremmin palveluiden hakuvalikoimassa. Tuotteiden näkymää on ylipäänsä muutettu käyttäjäystävällisemmäksi ja selkeämmäksi.

Digia on vahva Episerver-osaaja

Holiday Clubin yhteistyökumppaniksi valikoitui Digia, jolla oli Männistön mukaan tarjota teknisesti vakuuttava ratkaisu.

”Meillä oli paljon vaihtoehtoja ja pitkä kilpailutusprosessi. Totesimme, että Digian esittämä kokonaisuus vastaa parhaiten niitä asioita, joita oikeasti haluamme. Lähtökohtana oli se, että tarvitsemme hyvän Episerver-toimittajan”, perustelee Männistö.

Digia on kokenut Episerver-osaaja ja on saanut myös Episerverin myöntämän Innovator of the Year -palkinnon ratkaisuistaan.

Männistö luottaa yhteistyön toimivuuteen.

”Olen oikein tyytyväinen ratkaisuun ja nykyiseen tiimiimme. Näin isoissa ja monimutkaisissa hankkeissa tiimiltä vaaditaan osaamisen lisäksi sitoutumista ja saumatonta yhteistyötä. Tarkoituksena on, että olemme puolin ja toisin aktiivisesti kehittämässä palveluita.”

Digia vastaa koko Holiday Clubin verkkopalvelun kehittämisestä, jossa verkkokauppa ja sisällönhallinta toimivat saumattomasti yhdessä kokonaisuudessa.

Holiday Clubin uusittu verkkokauppa julkaistiin alkuvuodesta 2019 ja kehittäminen jatkuu koko ajan.

”Pyrimme jatkossa ohjaamaan myyntiä vielä enemmän verkkoon. Lisäksi mukaan tulee ostoprosessia helpottavia ominaisuuksia, kuten tuotteiden filtteröintiä”, Anne Männistö kertoo.

”Työ ei lopu. On kuitenkin motivoivaa kehittää palvelua, kun näkee tämän hetken onnistumiset.”

Suosittelija:

Meillä oli paljon vaihtoehtoja ja pitkä kilpailutusprosessi. Totesimme, että Digian esittämä kokonaisuus vastaa parhaiten niitä asioita, joita oikeasti haluamme. Lähtökohtana oli se, että tarvitsemme hyvän Episerver-toimittajan.

Anne Männistö, eCommerce Manager, Holiday Club Resorts Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Holiday Club Resorts Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Teknologia

Episerver

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia