Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Helkama-Auto: Monipuolinen Digia Enterprise kattaa toiminnot toiminnanohjauksesta verkkokauppaan

ReferenssiMonipuolinen Digia Enterprise kattaa toiminnot toiminnanohjauksesta verkkokauppaan

Helkama-Auto on käyttänyt toiminnanohjausjärjestelmänään Digia Enterprisea vuodesta 2007. ERP-uudistuksen lisäksi yhteistyö on kattanut kaksi verkkokauppaa ja liiketoimintakriittisiä integraatioita.

Helkama tuo useimmille mieleen ensimmäisenä polkupyörät, mutta kaksipyöräiset ovat vain pieni osa yhtiöryhmän koko toimintaa. Osana yhtiötä toimii Helkama-Auto, joka on Škoda-autojen, -varaosien ja -lisävarusteiden maahantuoja Suomessa.

2006 Helkama-Autolla oltiin varsin perinteisen haasteen edessä, kun toiminnanohjausjärjestelmän päivitys tuli ajankohtaiseksi. Vanha järjestelmä olisi vaatinut kehitystä, mutta kunnollinen ylläpito puuttui. Siksi Helkama-Autolla päätettiin ryhtyä täysin uuden järjestelmän hankintaan.

Toimintavarma ensi askeleista lähtien

”Muistan vieläkin todella hyvin sen käyttöönoton 2007. Tuotantoonsiirtymishetki on aina vähän jännittävä”, muistelee Helkama-Auton tietohallintopäällikkö Lea Taittonen yrityksen pääkonttorilla Espoossa.

Järjestelmävalinnassa Helkama-Autolla oli päädytty kotimaiseen Digia Enterprise -toiminnanohjausjärjestelmään.

”Kävimme tutustumassa useampaan eri järjestelmään, mutta Digia Enterprise tuntui siltä, että se istuisi meidän toimintoihimme. Räätälöintejä tietenkin tarvittiin, mutta perusidea toimi.”

ERP-järjestelmän kanssa samaan aikaan otettiin käyttöön myös B2B-verkkokauppa Škodan varaosille. Taittosen mukaan kaikki meni silloin täysin nappiin.

”ERP-järjestelmää ja verkkokauppaa alkoi käyttää samana päivänä 50 jälleenmyyjää eikä yhtään varaosaa jäänyt toimittamatta sinä päivänä. Kaikki toimi”, Taittonen toteaa.

Integraatiot pitävät pyörät pyörimässä

Helkama-Auto palvelee jälleenmyyjiä ja asiakkaita koko Suomen laajuisesti. Maanlaajuisen toiminnan vuoksi ERP-järjestelmän toimivuus on liiketoimintakriittistä.

”Kun Škoda-varaosat tilataan tänään, ne myös toimitetaan tänään ja ovat huomenna jälleenmyyjillä ympäri Suomea. Perusprosessi toimii ja se tuottaa meille joka päivä liiketoiminnallista arvoa”, Taittonen kertoo.

Toiminnanohjausjärjestelmän lisäksi Helkama-Autolla tärkeässä asemassa ovat Digian toteuttamat integraatiot niin yrityksen sisällä, kuin myös jälleenmyyjien ja valmistajan järjestelmiin.

”Digia Enterprisesta on integraatiot esimerkiksi taloushallintoon. Tilaukset valmistajalta tehdään myös Enterprisen kautta. Tavaravirtaa on sen verran, että ilman näitä integraatioita hommasta ei tulisi yhtään mitään.”

Johdon raportointi- ja analysointiratkaisuna toimii Digia Enterpriseen integroitu Qlikview.

Verkkokaupat palvelevat monipuolista asiakaskuntaa

Helkama-Autolla on tällä hetkellä käytössään kaksi verkkokauppaa. Digia Enterprisen kanssa samaan aikaan pystytetyn B2B-kaupan lisäksi yritys avasi elokuussa 2017 oman kauppansa kuluttajille. Helkama-Autolla ei ole erillistä tilausten vastaanottoa, vaan ne tehdään suoraan verkkokaupan kautta.

Molemmat verkkokaupat on rakennettu Digia Enterprisen päälle, jolloin niiden ylläpitokin on vaivatonta. Taittonen antaa kiitosta verkkokauppojen toimintavarmuudesta ja helppokäyttöisyydestä.

”Nimikkeet, tiedot ja saldot tulevat suoraan Digia Enterprisesta niin B2B- kuin B2C-verkkokauppaankin. Jälkimmäisestä löytyy toki enemmän kuvia ja tietoa, koska se on suunnattu kuluttajille. Mutta kaikkea hallinnoidaan yhdestä järjestelmästä käsin”, Taittonen kertoo.

Kotimaisuus on valttia

Helkama-Auto on perustettu 1942 ja toiminut Škodan maahantuojana jo vuodesta 1947 lähtien. Pitkäikäisen yrityksen historia on kirjaimellisesti käsinkosketeltavaa Taittosen kertoessa ERP-projektista yrityksen hallituksen vanhassa kokoushuoneessa, jota koristavat vanhat kalusteet ja muotokuvat.

Ei siis ole mikään ihme, että Helkama-Autolla arvostetaan kotimaisuutta myös IT-kumppanin osalta.

”Digia Enterprisen kotimaisuus oli jo hankintavaiheessa meille tärkeä puoli, ja sillä on edelleen merkitystä. Tuki on lähellä, saamme sitä omalla äidinkielellä ja kumppani tuntee toimintatavat. Tämä kaikki mahdollistaa sen, että meillä on Digian kanssa täydellinen kumppanuus ja teemme tosissamme töitä yhdessä”, Taittonen tiivistää.

Hänen mukaansa on ollut äärettömän tärkeää, että Digialta on ollut koko ajan sama tiimi tekemässä töitä, ja myös projektipäällikkö on pysynyt samana.

”Voimme luottaa siihen, että tiimi todella tuntee toimintatapamme ja liiketoimintamme.”

Suosittelija:

Digia Enterprisen kotimaisuus oli jo hankintavaiheessa meille tärkeä puoli, ja sillä on edelleen merkitystä. Tuki on lähellä, saamme sitä omalla äidinkielellä ja kumppani tuntee toimintatavat. Tämä kaikki mahdollistaa sen, että meillä on Digian kanssa täydellinen kumppanuus ja teemme tosissamme töitä yhdessä.

Lea Taittonen, tietohallintopäällikkö, Helkama-Auto Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Helkama-Auto Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Digia Enterprise

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

QR-koodien vaarat - tietoturvayhtiö varoittaa lisääntyneistä QR-koodihuijauksista
Kulttuurihyvinvointia edistävä Kaikukortti-verkosto laajenee vauhdilla – uusi tietokanta ja mobiilisovellus helpottavat työtä
Cinia ostaa OptimeSys-tietoturvayhtiön

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia