logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Case Gummerus: integroitu aineistonhallinta ja responsiivinen verkkopalvelu

ReferenssiGummerus Kustannus Oy on kustannusyhtiö, joka julkaisee kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta sekä tieto- ja harrastekirjoja. Kustannusohjelmaan kuuluvat myös sanakirjat ja kielten kirjat. Toteutimme Gummerukselle verkkopalvelu- ja aineistopankkiuudistuksen, joka tukee ja tehostaa yrityksen verkkoliiketoimintaa.


ASIAKKAAN TARVE

Gummeruksella oli tarve uudistaa sivustonsa konseptia, käytettävyyttä ja visuaalista ilmettä. Yrityksen toiveissa oli toimiva ja helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka mahdollistaisi tuotteiden sujuvan tarkastelun. Tärkeä osa verkkopalvelun suunnittelua oli siis huomioida laajojen tietokantojen selattavuus kattavalla hakutoiminnolla: valikoiman lisäksi Gummeruksen verkkopalvelussa tulisi päästä selaamaan useita muita kirjaan liittyviä lisätietoja, kuten sitaatteja, arvosteluja, linkkejä, kyselyitä sekä lukunäytteitä. Gummerus myös halusi käyttää sivustoaan eri kampanjoidensa esittelyyn.

CRASMANIN RATKAISU

Kirjojen löydettävyys sivustolla kirjan nimen ja kirjoittajan perusteella oli yksi keskeisimmistä aineistonhallintaan liittyvistä asioista, johon lähdimme kehittämään ratkaisua. Yksi projektin tavoitteista oli integroida Crasmanin Stage -julkaisujärjestelmä ja Gummeruksen tuotetietojärjestelmä siten, että tuotetietojen päivitys verkkoon saataisiin automatisoitua mahdollisimman pitkälle.

Verkkopalveluun haluttiin kirja- ja kirjailijaesittelyiden lisäksi mahdollisuus lähettää käsikirjoituksia kustantajan luettavaksi, joten Crasmanin Studio -aineistopankkia lähdettiin kustomoimaan niin, että se mahdollistaa myös käsikirjoitusten vastaanottamisen ja käsittelyn.

TEKNINEN TOTEUTUS

Toteutimme Gummeruksen yrityssivuston Crasmanin Stage-julkaisujärjestelmään Dialogin suunnitteleman konseptin ja visuaalisen ilmeen pohjalta. Käyttöliittymä ja visuaalinen ulkoasu ovat täysin responsiivisia – verkkopalvelua voidaan siis käyttää toiminnallisesti myös mobiilipäätelaitteilla. Sivusto toteutettiin sekä suomeksi että englanniksi, joskin englanninkielinen sivustoon rakenteeltaan ja toiminnollisuuksiltaan hieman suomenkielistä suppeampi.

Gummeruksen tuotedata integrointiin Crasman Studio -mediapankkiympäristöön, jonne uusien kirjojen tiedot tuodaan automaattisesti. Ympäristössä Gummeruksen henkilöstö voi rikastaa tietoa verkkosivustoa varten, ja Studio mahdollistaa myös painokelpoisten kirjailijakuvien ja kirjojen kansikuvien helpon lataamisen mediapankkiin median ja jälleenmyyjien käyttöön. Integraatiot asiakkaan omiin järjestelmiin toteutettiin Crasmanin projektitiimin ja järjestelmätoimittajien vastuuhenkilöiden kanssa.

TULOKSET

Projektin tuloksena tehostettiin Gummeruksen verkkoviestinnän laatua ja nopeutettiin viestintäprosesseja järjestelmien integraatioilla ja automatisoinneilla. Verkkopalvelun uudistus toikin merkittäviä hyötyjä yrityksen markkinointiin ja viestintään ja sitä kautta kasvua myyntiin.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Crasman Oy

Tiedot

Tilaaja: Gummerus Oy

Lisätietoja

Crasman Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Omat tagit

Crasman Stage

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Crasman Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Crasman - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Crasman - Muita referenssejä

Crasman - Muita bloggauksia

Siirry Crasman Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Maailman suurimmat yritykset vuonna 2019
Dear Lucy tuo bisneksen avainluvut kaikkien ulottuville
Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia