Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case: Finelcomp Oy

ReferenssiCase Finelcomp Oy – nopeutta suunnitteluun, helppoutta seurantaan.


Yritys ja haaste

Finelcomp Oy on vuonna 1988 perustettu yritys, joka tuottaa ratkaisuja sähkönjakelu- ja telelaitteiden kotelointi- ja kiinnitysmekaniikan tarpeisiin. Yritys mahdollistaa asiakkaidensa menestyksen valmistamalla heille laadukkaita, turvallisia ja helposti asennettavia kotelointiratkaisuja. Kokonaisvaltaiset palvelut sisältävät suunnittelun, toimituksen ja jälkimarkkinoinnin.

Yrityksen tavoitteena oli asiakaspalvelun parantaminen ja varaston hallinnan tehostaminen. Yhtiön jatkuva kasvu aiheutti tarvetta tehostaa operatiivista suunnittelua ja ohjausta. Suunnittelua haluttiin läpinäkyvämmäksi, automaattisemmaksi ja paremmin ennakoitavaksi. Ohjausarvojen ja täydennystarpeiden manuaalinen päivittäminen koettiin hankalaksi.

Ratkaisu
Finelcompin tavoitteena oli luoda läpinäkyvä, joustava ja ennakoiva ohjausmalli ja sitä tukevat työvälineet myynnin, tuotannon ja oston suunnitteluun, ennakointiin ja seurantaan. Suunnitellun ratkaisun avulla tulisi nostaa toimitusvarmuutta, vähentää ylivarastointia ja parantaa läpinäkyvyyttä. Ratkaisulta haluttiin laskentojen automatisointia, joka vähentää manuaalista työtä. Tiedossa oli, että operatiivisen suunnittelun ja ohjauksen tarpeisiin pelkkä historian raportointi ei riitä. Yritys valitsi käyttöönsä Expakin Toimitusketjun hallinnan, joka liitettiin Digian Enterprise –järjestelmään.

Tulokset
1) Nopeampi reagointi, parempi läpinäkyvyys ja toimitusvarmuusseuranta
Ratkaisun avulla toiminnan läpinäkyvyys on parantunut. Se on tuonut muun muassa aiempaa reaaliaikaisemman toimitusvarmuuden seurannan sekä antanut helpon ja nopean tavan porautua ongelmiin. Sen avulla käyttäjät pystyvät aiempaan nopeammin reagoida muuttuviin tilanteisiin.

2) Tilauskäyttäytymisen ja tuotekannattavuuden seuranta helpottunut
Asiakaskohtaisen tilauskäyttäytymisen, tilauskertymien ja kausivaihteluiden seuranta on aiempaa helpompaa. Näitä tietoja hyödynnetään muun muassa myynnin ennustamiseen, tarvelaskentaan ja kapasiteetin suunnitteluun.

3) Tuotannon kehitystoimenpiteisiin tiedot heti saatavilla
Ratkaisun avulla tuotannon ongelmakohtiin voidaan nopeasti pureutua helposti muokattavissa olevilla raporteilla. Sujuva tuotannon raportointi on mahdollistanut kehitystoimenpiteiden toteutuksen aiempaan helpommin saatavilla olevan datan mukaan.

4) Varaston arvo -15 %
Varaston kierron seuranta on keventynyt aiemmin tehdyistä perinteisistä excel-pohjaisista abcanalyyseista. Automaattisen varaston seurannan avulla varmistetaan, että varasto kehittyy oikeaan suuntaan, eikä lähde lipsumaan väärään suuntaan.

Lue lisää: Case Finelcomp Oy

Suosittelija:

Myynti- ja markkinointipäällikkö Jukka Aimasmäki kertoo, että Expakin ratkaisu on tuonut helpon ja nopean tavan porautua ongelmiin. -Tieto on jokaisella osa-alueella helposti saatavilla samasta paikasta ja yhteistyö läpinäkyvämpää ja ketterämpää. Tilauskäyttäytymisen analysointi on nopeutunut. Tilauskertymiä ja kausivaihteluita hyödynnetään myynnin ennustamisessa ja kapasiteetin suunnittelussa. Tämän hetken varaston seuranta on ihan parasta. Se on keventynyt aiemmista excel-pohjaisista abc-analyyseistä. Varaston arvoa pudotettu Expakin avulla 15% ja sen avulla varmistetaan, että se menee oikeaan suuntaan, eikä lähde lipsumaan väärään suuntaan.

Jukka Aimasmäki, ostopäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Expak Systems Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Finelcomp Oy, elektroniikka- ja konepajateollisuus

Lisätietoja

Yritysprofiili Expak Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Siirry yrityksen profiiliin Expak Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Expak Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Expak Systems - Muita referenssejä

Expak Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia