Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Fimlab: Tarkkaan mietityt taloushallintoprosessit vakuuttivat Suomen suurimman terveydenhuollon laboratorioyrityksen

Referenssi
Kilpailutusvaiheessa meidät vakuuttaneet parhaat käytännöt ja kokemus niin projektinhallinnasta, dokumentaatiosta kuin asiakasyhteistyöstäkin muuttuivat sanoista teoiksi.

Oma fokus ydinliiketoiminnassa 

Lähes 70 % lääkärien antamista diagnooseista perustuu laboratoriotutkimusten tuloksiin. Suomen suurin terveydenhuollon laboratorioyritys Fimlab palvelee tätä tarvetta ja vastaa vuosittain 3,3 miljoonasta näytteenottotapahtumasta, asiakkainaan toista miljoonaa suomalaista viidellä eri hyvinvointialueella.

Yhtiö on ylpeä ketteryydestään ja kyvystään uusiutua liiketoimintaympäristön muutosten mukana: ”Covid-19-pandemia aiheutti odottamattoman kysyntäpiikin, johon vastaaminen vaati koko organisaatioltamme valtavia ponnisteluita – samanaikaisesti kehitettiin ja otettiin käyttöön uutta diagnostiikkaa, pistettiin pystyyn drive-in-näytteenottopisteitä ja otettiin merkittäviä harppauksia asiakasviestinnän saralla”, yhtiön talousjohtaja Teija Vehmas luonnehtii. Muutosvalmiutta on vaatinut myös parin kuukauden takainen sote-uudistus.

Vehmaksen johtama Fimlabin taloushallinto pyrkii tukemaan liiketoimintaa ja tuottamaan laadukasta dataa päätöksenteon tueksi: taloushallinnossa työskentelee talouspalvelupäällikön lisäksi joukko sisäisen laskennan ja datatieteen ammattilaisia. Ulkoinen laskenta sen sijaan on aina hankittu palveluna ulkoiselta kumppanilta: ”Meidän on viisainta keskittyä omaan ydinliiketoimintaamme, laboratoriotoimintaan, ja hankkia ulkoisen laskennan osaamista kumppanilta, jolle taloushallinnon syväosaaminen on oman liiketoimintansa ytimessä”, Vehmas taustoittaa. 

Uusi taloushallinto- ja järjestelmäkumppani löytyi kilpailutuksen kautta 

Vuonna 2021 Vehmas tiimeineen oli uuden edessä: Fimlabin taloushallintokumppani oli aika kilpailuttaa julkisen hankintalain mukaisesti. Samanaikaisesti kilpailutettiin sekä taloushallintopalvelut että haettiin kumppania taloushallinnon järjestelmäuudistukseen. Tavoitteena oli löytää kokonaisvaltainen kumppani yhdestä osoitteesta: ”Uuden järjestelmän perustaminen on aina merkittävä projekti, ja näimme tärkeäksi, että uutta järjestelmää ovat käyttöönottamassa sellaiset henkilöt, jotka ymmärtävät taloushallintoprosessimme ja toimivat jatkossa järjestelmän käyttäjinä”, Vehmas perustelee. 

Fimlab etsi itselleen uudistumiskykyistä ja kehittävää kumppania, jonka palvelu ja prosessit ovat korkealaatuisia. ”Yksi kumppani erottui kirkkaasti muiden joukosta”, Vehmas muistelee. ”Efiman prosessit näyttäytyivät huolellisesti mietittyinä ja toimivina. Heillä oli selkeästi kuvatut prosessit ja yhteistyömallit myös sellaisiin tilanteisiin, joiden kanssa olimme aiemmin kipuilleet – aina aikataulujen pitävyydestä resurssien riittävyyden varmistamiseen, uusien henkilöiden perehdytyksiin ja asiakasviestintään.” 

Kädenpuristuksen jälkeen Fimlabin taloushallinnon perusprosessit matkalaskujen käsittelyä lukuun ottamatta siirtyivät Efiman hoidettaviksi ja kehitettäviksi. Uudeksi taloushallintojärjestelmäksi valikoitui jatkuvasti kehittyvä taloushallintoratkaisu, Unit4 ERP, samaisen kumppanin toimittamana.

Best practice -tavat sujuvan siirtymän takana 

Fimlabin iloksi kumppanin vaihto kävi kivuttomasti. ”Palvelukäynnistys oli erittäin hienosti läpiviety – meillä oli tiukka aikataulu ja kaikki hoitui silti ajallaan. Kilpailutusvaiheessa meidät vakuuttaneet parhaat käytännöt ja kokemus niin projektinhallinnasta, dokumentaatiosta kuin asiakasyhteistyöstäkin muuttuivat sanoista teoiksi – ja se oli meille suuri helpotus”, Vehmas muistelee.

Yhteistä matkaa on nyt takana vuosi, ja vuodenvaihteessa saatiin päätökseen ensimmäinen yhdessä tehty tilinpäätös. ”Sekin sujui erinomaisen jouhevasti”, Vehmas kiittelee. ”Olemme olleet palveluun erittäin tyytyväisiä, ja talouspalvelupäällikkömme sekä controllerimme ovat kiitelleet Efiman palvelutiimiä ja erityisesti kirjanpitäjää ennakoivasta ja huolellisesta työskentelyotteesta. Kaiken kaikkiaan ongelmia tulee vastaan aiempaa vähemmän – ja nekin ratkotaan hyvässä yhteistyössä.”

Yhteinen arvopohja siivittää kehitystyötä

Välittömän ja sujuvan yhteistyön Vehmas nimeääkin toimivan kumppanuuden avaintekijäksi: ”On tärkeää, että viestintä on avointa ja että asiat voidaan käsitellä hyvässä hengessä. Pöydälle on nostettu avoimesti myös asioita, joissa on yhä parantamisen varaa.” Yhdessä tekemisen ja jatkuvan kehittämisen periaatteet ovatkin kirjoitettu molempien yhtiöiden arvoihin: ”Kun sain kuulla Efiman arvoista, muistan ajatelleeni, että tässä on löydetty täydellinen match”, Vehmas hymyilee.

Nyt, kun yhteistyön perusta on valettu ja palvelukäynnistys on takanapäin, alkavat kumppanit perata yhdessä koottua kehityslistaa – odotukset kohdistuvat erityisesti taloushallinnon automaatioasteen kasvattamiseen. Teknologia- ja automaatiokehityksen aallonharjalla pysyminen onkin Vehmaksen mukaan yksi tärkeä peruste ulkoiseen kumppaniin tukeutumiselle. ”Esimerkiksi tekoälykehitys taloushallinnossa etenee sellaisin harppauksin, että meidän ei kannata yrittää selviytyä siitä yksin”, Vehmas kuvaa.

Saman neuvon Vehmas antaa myös muille taloushallintoprosessien kehittämistä suunnitteleville: ”Itselleen kannattaa hankkia sellainen kumppani, jolla on laaja-alaista kokemusta ja näkemystä parhaista käytännöistä. Yksin harvemmin pääsee parhaaseen lopputulokseen – ainakaan nopeiten.”

Suosittelija:

Palvelukäynnistys oli erittäin hienosti läpiviety – meillä oli tiukka aikataulu ja kaikki hoitui silti ajallaan. Kilpailutusvaiheessa meidät vakuuttaneet parhaat käytännöt ja kokemus niin projektinhallinnasta, dokumentaatiosta kuin asiakasyhteistyöstäkin muuttuivat sanoista teoiksi – ja se oli meille suuri helpotus. Olemme olleet palveluun erittäin tyytyväisiä, ja talouspalvelupäällikkömme sekä controllerimme ovat kiitelleet Efiman palvelutiimiä ja erityisesti kirjanpitäjää ennakoivasta ja huolellisesta työskentelyotteesta.

Teija Vehmas, talousjohtaja, Fimlab

Pinterest
Referenssin infoboxi
Efima Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Fimlab
Ajankohta: 2021 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Teija Vehmas, talousjohtaja, Fimlab

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Digitaaliset taloushallintopalvelut
taloushallinnon ulkoistaminen
Unit4

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia