Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Case Ensto Oy: Selvä parannus saantoon

Referenssi17 maassa toimiva, sähkötarvikkeita valmistava Ensto valmistaa talotekniikan tarvitsemia sähkötuotteita. Ensto on hyödyntänyt Machine Track -seurantaohjelmistoa vuodesta 2000 ja nyt sen piirissä on lähes 90 konetta.

“Olemme parantaneet saantoamme ehkä parilla prosenttiyksiköllä. Tämä on sikäli merkittävää, että saanto oli alunperinkin selvästi yli 90 prosenttia, joten kehitystyön rima oli jo valmiiksi korkealla”, sanoo Enston tekninen päällikkö Edward Frisk.

Hyvä vastaanotto


Hän kertoo, että palkkauksessa on kannustusosa, joka on kytketty sekä tuotannossa saavutettuun laatukertoimeen että tehtyjen työtuntien ja laitteistolla yllettyyn konetuntimäärään. Henkilökunnalle palkkiosidonnaisuus helpotti järjestelmän omaksumista ja motivoi käyttämään koneseurantaa aherruksen tehostamisen työkaluna.

“Machine Trackilla ja ERP-ohjelmistolla on yhteinen rajapinta. Toiminnanohjauksen ilmoittamaa valmistuneiden tuotteiden määrää verrataan teoreettiseen kapasiteettiin. Nämä ovat varsin yksinkertaisia tunnuslukuja, mutta tässä ne ovat selkeitä ja toimivat hyvin”, sanoo Frisk.

Tuotantotiloissa on myös reaaliaikaiset näytöt, joissa koneiden käyttöaste ja mahdolliset odotus- tai häiriöajat näkyvät erivärisinä palkkeina. Tämä paljastaa yhdellä silmäyksellä, kaipaako joku koneista välitöntä huomiota.

Frisk kertoo myös, että laatukertoimen käyttö on muuttanut valmistuksessa vallitsevaa työkulttuuria. Takavuosina oli tärkeätä, että koneet kävivät, mutta nykyisin henkilöstö kiinnittää erityisesti huomiota saavutettuun laatuun – vaikuttaahan se osaltaan myös omaan palkkaan.

Tukea strategiseen suunnitteluun

Koneiden seuranta muodostaa hyvän tietopohjan strategiselle suunnittelulle. Machine Track näytti esimerkiksi, että eräiden tuotteiden valmistuksessa komponenttien valmistuskapasiteetit eivät olleet tasapainossa, vaan toinen niistä muodosti pullonkaulan. Kun asian tila selvisi, oli helppo investoida juuri siihen osaan tuotantoa, jonka kapasiteetti jarrutti kokonaisuutta.

Toisaalta määrättyjen koneiden kohdalla selvisi, että ne ovat muuta tuotantolaitteistoa alttiimpia vioille ja häiriöille. Vastavedoksi päätettiin tehostaa niiden tarkkailua ja ennakoivaa kunnossapitoa. Se osoittautuikin olevan hyvä keino, ja se tehosi havaittuun ongelmaan.

Sen lisäksi tarkastellaan makrotasolla käyttöastetta sekä häiriö- ja odotusaikoja vuosineljänneksen mittapuulla. Kun sitä verrataan jäljellä olevaan kapasiteettiin, kyetään harkitsemaan varsin tarkasti sitä, millaisia investointeja kannattaa tehdä. Koneseuranta täyttää siis myös erään perustavoitteistaan, strategisen suunnittelun tuen.

Pinterest
Referenssin infoboxi
ARROW Engineering Oy

Tiedot

Tilaaja: Ensto Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Sami Kajan

Lisätietoja

Yritysprofiili ARROW Engineering kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto

Erikoisosaaminen

IoT
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin ARROW Engineering kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

ARROW Engineering - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

ARROW Engineering - Muita referenssejä

ARROW Engineering - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tutkimus: koronaviruksen vaikutukset suomalaisten työhön - Poikkeusolot vähensivät vuorovaikutusta työkaverien välillä
Teknologiayhtiöt IWA ja NXme yhdistyvät - uusi yli 100 asiantuntijaa työllistävä Oivan kasvaa koronasta huolimatta
Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia