Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Coronaria: Sujuvuutta lääkärien työpäiviin Microsoft Power Appsilla

Referenssi
Toimivien ja käyttäjäystävällisten työkalujen tarjoaminen ammattilaisillemme on liiketoimintamme ytimessä.

Suomen suurimpiin terveydenhuollon palveluita tarjoaviin yrityksiin lukeutuva Coronaria kuuluu kotimaiseen Cor Group -konserniin, työllistäen yli 4000 terveydenhuollon ammattilaista. Coronarian laajaan palveluvalikoimaan kuuluu erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja kuntoutuksen palveluita henkilö-, yritys- ja julkisille terveydenhuollon asiakkaille jo yli 140 paikkakunnalla. Yhtiö on alusta alkaen halunnut olla terveydenhuollon uudistaja ja suunnannäyttäjä Suomessa: ”Haastamme vallitsevia toimintamalleja ja pohdimme, miten eri asioita voisi tehdä paremmin tai järkevämmin”, Coronarian terveyspalveluiden toimitusjohtaja Teemu Mattila kuvaa. 

Työkalujen ja prosessien kehittämistä liiketoiminnan ytimessä

Kuluvana vuonna Coronaria on suunnannut kehitystoimiaan erityisesti tietojärjestelmien ja prosessien harmonisointiin. Terveydenhuollon ammattilaiset työskentelevät tyypillisesti monissa eri asiakkuuksissa ja hallinnoivat työtään useissa eri potilastieto- ja asiakasjärjestelmissä. Myös Coronarian ammattilaisilla on ollut käytössään useita, osittain päällekkäisiäkin ohjelmistoja palveluidensa tuottamiseen. Lisäksi lääkärien tavat raportoida tehdyistä työsuoritteista ja työtunneista Coronarian hallinnolle laskutusta ja palkanmaksua varten ovat vaihdelleet ja nojanneet pitkälti manuaalisiin prosesseihin: Excel-tiedostoihin ja sähköpostiviestintään. Tahtotila yhtenäistää toimintamalleja ja vapauttaa sekä lääkäreiden että hallinnon aikaa manuaaliselta työltä oli ollut Mattilan mukaan jo pitkään vahva.

Tärkeä muutoshanke käynnistyi keväällä 2022, kun Coronarialla päätettiin erottua markkinasta ja rakentaa yhtiön kaikille terveydenhuollon ammattilaisille digitaalinen työkalu, joka tarjoaisi yhden prosessin työajan ja -suoritteiden hallintaan, mahdollistaisi omaa työtä ohjaavan datan seurannan yhdestä paikasta ja automatisoisi aiemmin manuaalisia hallinnollisia prosesseja. ”Haluamme tarjota terveydenhuollon ammattilaisille parhaat mahdolliset työkalut ja käyttökokemuksen. Tyytyväiset työntekijät ovat tärkein voimavaramme, ja tällä hetkellä kamppailemme koko muun Suomen tavoin työvoimapulasta terveydenhuoltoalalla. Toimivien ja käyttäjäystävällisten työkalujen tarjoaminen ammattilaisillemme on liiketoimintamme ytimessä”, Mattila taustoittaa Coronarialle strategisesti merkittävää hanketta.

Syntyi sovellus, joka vapauttaa asiantuntijoiden aikaa

Kunnianhimoista tavoitetta toteuttamaan etsittiin ensitöiksi sopivaa kumppania: ”Kartoitimme eri vaihtoehtoja, ja Efiman asiantuntijat tekivät meihin ison vaikutuksen omalla osaamisellaan”, Coronarian ICT-kehityspäällikkö Tiina Ihme muistelee. ”Samalla valitsimme ratkaisualustaksi low-code-pohjaisen Microsoft Power Apps -teknologian, jonka avulla tarpeisiimme räätälöidyn sovelluksen kehittäminen nähtiin ketteräksi ja kustannustehokkaaksi ja joka tarjoaa meille tulevaisuudessa lähes loputtomasti laajentamismahdollisuuksia.”

Coronarian ja Efiman yhteistyön tuloksena syntyi Asiantuntijan työpöydäksi nimetty sovellus, joka on jo kerännyt positiivista palautetta Coronarian käyttäjiltä. ”Yksi lääkäreistämme totesi, että tätähän on todella helppo käyttää”, Ihme kertoo. Sovellus tarjoaa Coronarian ammattilaisille yhtenäisen ja yksiselitteisen toimintamallin työajanhallintaan ja -raportointiin: ”Yhteyshenkilömme tekevät työvuorosuunnittelun sovellukseen, ja lääkärit näkevät sieltä reaaliaikaisesti tarjolla olevat työvuorot sekä myös sen, missä pitää olla milloinkin. Työvuorovaraukset ja työvuoron aikana tehdyt suoritteet kirjataan samaan sovellukseen, ja kirjattu tieto valuu automaattisesti hallintoomme palkan- ja palkkionmaksua sekä laskutusta varten”, Ihme kuvailee. Samalla kun sovellus sujuvoittaa lääkärien arkea, se tehostaa myös Coronarian hallinnon työtä ja parantaa näkyvyyttä liiketoiminnan suorituskykyyn.

Asiantuntijan työpöytä-App

Työvuorojen valintanäkymä Asiantuntijan työpöytä -sovelluksessa

Loppukäyttäjien kuuntelu takasi hyvän lopputuloksen

Sovellus otetaan käyttöön yhtiön ensimmäisissä yrityksissä kesällä 2023, ja käyttöönotto jatkuu porrastetusti. Käyttöönoton kynnyksellä Mattila ja Ihme kiittävät sekä omaa tiimiään että Efimaa projektin onnistumisesta: ensivaikutelma efimalaisista on kantanut läpi projektin, ja yhteistyö on ollut avointa ja sujuvaa puolin ja toisin. Keskeistä onnistumisessa on ollut myös loppukäyttäjien tiivis osallistuminen sovelluksen kehittämiseen: ”Sekä Efima että oma projektitiimimme ovat panostaneet loppukäyttäjien kuuntelemiseen ja heidän tarpeidensa ymmärtämiseen. Heitä on osallistettu alusta alkaen määrittelytyöpajoihin ja pitkin matkaa käyttöliittymätestaukseen, ja sitä kautta lopputulos on saatu käyttäjäkuntaa palvelevaksi”, Ihme perustelee.

Sekä low-code-kehittämiselle että Efimalle löytyy jatkossakin paikka Coronarialta: ”IT-ratkaisut ovat jatkuvan kehityksen kohteita, ja tavoitteena on, että voimme jatkossakin kehittyä ja kehittää palveluita yhdessä Efiman kanssa”, Mattila kertoo. Yhtiön ICT-kehityksestä vastaava Ihme näkee low-code-ratkaisujen kehittämisessä monia hyötyjä Coronarian kaltaisille toimijoille: ”Emme ole ohjelmistokehitystalo, joten on hyödyllistä, että yksittäisiin sovelluskehitystarpeisiimme on tarjolla paljon valmiita komponentteja, käyttöliittymiä ja raportointiratkaisuja, joita voimme hyödyntää joustavasti omiin tarpeisiimme.” Parhaan hyödyn Ihme uskoo silti saatavan osaavan kumppanin avulla: ”Olemassa olevaa tietoa kannattaa hyödyntää ja kumppanin valintaan kannattaa panostaa”, Ihme neuvoo.

Suosittelija:

Kartoitimme eri vaihtoehtoja, ja Efiman asiantuntijat tekivät meihin ison vaikutuksen omalla osaamisellaan. Samalla valitsimme ratkaisualustaksi low-code-pohjaisen Microsoft Power Apps -teknologian, jonka avulla tarpeisiimme räätälöidyn sovelluksen kehittäminen nähtiin ketteräksi ja kustannustehokkaaksi ja joka tarjoaa meille tulevaisuudessa lähes loputtomasti laajentamismahdollisuuksia.

Teemu Mattila, toimitusjohtaja, ja Tiina Ihme, ICT-kehityspäällikkö, Coronaria (Terveyspalvelut)

Pinterest
Referenssin infoboxi
Efima Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Coronaria
Ajankohta: 2022 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Teemu Mattila, toimitusjohtaja, ja Tiina Ihme, ICT-kehityspäällikkö, Coronaria (Terveyspalvelut)

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Microsoft Power Apps
Microsoft Power Platform
lowcode

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia