Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Cloetta: Mobiilisovellus tuo nopeutta ja laatua menekinedistäjien työhön

ReferenssiMobiilisovellus tuo nopeutta ja laatua Cloettan menekinedistäjien työhön

Kukapa ei huokaisisi helpotuksesta, jos saisi vaihtaa paperilomakkeen täyttämisen tai excelin pyörityksen mobiilisovellukseen, joka hoitaa saman asian muutamalla painalluksella. Cloetta hankki digitaalisen raportointiratkaisun keikkatyöntekijöilleen, jotka vastaavat myymälöissä tuotteiden esillepanosta.

Digian Cloettalle toimittama Digia Ote-ratkaisu on mobiilisovellus, jonka avulla myymälöissä työskentelevät menekinedistäjät voivat kirjata ylös asiakaskäynteihin liittyvää tietoa. Cloettan makeisten ja Karkkikadun irtokarkkien esillelaitosta sekä kampanjoiden rakentamisesta myymälöissä vastaa noin 70 vakituista menekinedistäjää. Heidän lisäkseen kentällä työskentelee saman verran ”keikkamenekeiksi” kutsuttuja tuuraajia ja kiireapulaisia.

Toisin kuin vakituiset työntekijät, keikkamenekit eivät käytä Cloettan tietojärjestelmiä. Uusi menekinedistäjien Digia Ote-mobiilisovellus hankittiin pääasiassa heitä varten.

”Ennen Digia Ote-ratkaisua keikkamenekit ilmoittivat tekemänsä työtunnit konttorille paperisilla tuntilapuilla, jotka HR käsitteli manuaalisesti palkanmaksua varten”, kertoo myyntijohtaja Oskari Vidman Cloettalta.

”Myöskään kuluja ei saatu allokoitua eri asiakkuuksille ja tuoteryhmille, koska meillä ei ollut ratkaisua myymäläkohtaisten käyntien kirjaamiseen.”

Cloettalla oli selkeä tarve sekä talouden, myynnin että henkilöstöhallinnon näkökulmasta saada keikkaa tekevien henkilöiden asiakaskohtaiset tekemiset automatisoituun raportointiin. Samalla voitiin yhtenäistää käytäntöjä siten, että kokonaiskuva pysyy hallinnassa.

Käyttäjien vaihtuvuus ei ole este

Keikkaa tekevien menekinedistäjien joukko vaihtuu tiuhaan ja Digia Ote-ratkaisulla on jatkuvasti uusia käyttäjiä. Tärkeä lähtökohta mobiiliratkaisulle olikin erittäin selkeä käyttöliittymä, jota kuka tahansa osaa käyttää saman tien. Sovellus toimii kaikilla päätelaitteilla.

”Ratkaisu ja käyttöliittymä ovat niin helppokäyttöisiä, että ohjetta ei käytännössä edes tarvita. Sovellus ohjaa tekemään asiat oikeassa järjestyksessä ja virheellinen käyttö on kyetty estämään tarkkaan harkitulla suunnittelulla”, sanoo Vidman.

”Sovellus on käytettävissä ilman aikaa vievää perehdyttämistä.”

Käyttäjä merkitsee sovellukseen asiakkaan tiedot, käytetyn työajan, päivän tehtävät ja muut tiedot käynnistä. Kirjaukset tehdään joko Cloettan tai Karkkikadun puolelle.

Cloettan palkkalistoilla olevien henkilöiden tiedot ylläpidetään yhtiön omassa CRM-järjestelmässä, josta on yhteys Digia Ote-ratkaisuun. Vuokrafirmat hallinnoivat omien työntekijöidensä tietoja itse suoraan ratkaisussa ylläpitoa varten tehdyllä web-lomakkeella.

Laatua ja ajansäästöä

Ensisijaisesti Cloettalla haluttiin saada myymälätehtävät jaettua eri asiakkuuksille ja tuoteryhmille ja siten seurata kustannusten kulurakennetta paremmin. Samalla Digia Ote-ratkaisu tukee yhtiön keskeisiä tavoitteita: parasta mahdollista työnlaatua, asiakastyytyväisyyttä ja oikea-aikaista myymälätäydennystä.

Oskari Vidman kertoo, että Cloettan alkuperäinen tavoite ei ollut saada massiivisia rahallisia säästöjä. Kuitenkin työaikaa ja vaivaa on säästynyt runsaasti sekä itse keikkatyöntekijöiltä että hallinnollisesta työstä.

”Keikkamenekkien aikaa säästyy, kun kirjaukset voidaan tehdä työpäivän aikana parilla klikkauksella erikseen täytettävän paperisen tuntilapun sijaan. Hallinnossa lomakkeita ei tarvitse enää manuaalisesti käsitellä ja myös henkilötietojen avaamisprosessi sujuu nopeammin”, Vidman selittää.

Menekinedistäjien mobiilisovelluksen myötä työajan seuraaminen ja kustannusten kohdistaminen onnistuvat helposti. Integrointi Cloettan CRM-järjestelmään mahdollistaa tietojen sujuvan välittymisen.

”On myös lämmittävää huomata käyttäjien hyvä fiilis”, sanoo järjestelmäasiantuntija Merja Kujala Cloettalta.

”Nyt he tuntevat olevansa tärkeä osa Cloettan organisaatiota.”

Joustavasti käyntiin

Loppukäyttäjät ovat kokeneet Digia Ote-ratkaisun alusta alkaen työtä helpottavaksi välineeksi eikä muutosvastarintaa ole ilmennyt keikkamenekkien tai toimistonhenkilöstön keskuudessa.

”Hanke etenimäärittelystä käyttöönottoon asti kiitettävän nopeasti ja joustavasti”, kiittää Merja Kujala.

”Digialla oli ratkaisu, joka vastasi vaatimuksiimme hyvin pienellä räätälöinnillä. Yhteistyö on sujunut saumattomasti sekä käyttöönottoprojektin aikana että sen jälkeen.”

Ratkaisu mahdollistaa tarvittaessa sujuvan jatkokehityksen. Jotain ideoita tulevasta Cloettalla jo on.

”Harkitsemme ainakin mahdollisuutta käyttää ratkaisua myös tilausten tekemisessä hyödyntämällä älypuhelimen kameraa EAN-koodien lukemisessa”, miettii Oskari Vidman.

Suosittelija:

Digialla oli ratkaisu, joka vastasi vaatimuksiimme hyvin pienellä räätälöinnillä. Yhteistyö on sujunut saumattomasti sekä käyttöönottoprojektin aikana että sen jälkeen.

Merja Kujala, järjestelmäasiantuntija, Cloetta

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Cloetta

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

mobiilisovellus
Digia Ote
Palveluiden mobilisointi

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Vuoden ohjelmistoyrittäjä 2020 -tittelin voitti Esko Mertsalmi
Läpinäkyvyyden ja yrityksen taloudellisen menestyksen välillä on selkeä suhde
Älypuhelinten myynti piristyi kolmannella vuosineljänneksellä - Samsung tilastojen kärkipaikalla, Xiaomi ohitti Applen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia