Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Cabonline: ”Taivas on rajana sille, mitä kaikkea ymmärrystä voimme datasta saada.”

ReferenssiReaaliaikainen raportointi Power BI:llä


Taksialan kilpailu vapautui Suomessa 1.7.2018. Tähän markkinan murrokseen iskee alkujaan ruotsalainen konserni Cabonline, joka on lyhyessä ajassa ostanut kolme suomalaista taksialan konsernia. Kovasesta, Mankkaan Taksista ja Inva- Taksista on muodostunut kahden konseptin – Kovanen ja Fixutaxi – alla toimiva kokonaisuus. Ostettujen yritysten ja palvelusopimuksella toimivien kumppanuusyritysten eri kirjanpitojärjestelmät ja tavat toimia johtivat joka kuun vaihteessa hankalaan tilanteeseen, jossa konserniraportointi oli aivan liian hidasta. Apua on saatu yhteistyöstä Efiman kanssa. Microsoftin Power BI ja Azuren tietovarasto tuottavat nyt reaaliaikaista näkymää liiketoimintaan, ja raportoinnin kehittäminen jatkuu iteroiden.

Mittaristo ohjaa murroksessa

Cabonline Finlandin CFO Petri Pellonmaa kertoo monen asian muuttuvan asiakkaiden käyttäytymisessäkin, kun alan kilpailu vapautuu. Taksien mittaridatassa on hänen mukaansa paljon hyvää tietoa, ja datamassaa on paljon. Data auttaa tekemään oikeita ratkaisuja muuttuvassa markkinassa, jos sitä hyödyntää oikein. Raportoinnin kehittämisen ensi vaiheissa tästä datasta pyöriteltiin näkemystä liiketoimintaan. ”Aiemmin lähes kaikki tilaukset tehtiin puhelimitse non-profit välityspalveluiden kautta. Kun markkina vapautuu, asiakas valitsee, kenen auton tilaa. Appien merkitys lisääntyy rajusti. Markkina tulee siis hakemaan tasapainoa, ja mittaroinnin yksi tärkeä tehtävä on kertoa, kuinka hyvin olemme onnistuneet markkinointi- ja hinnoittelutoimenpiteissämme”, Pellonmaa kuvaa.

Jatkossa Power BI potenssiin kaksi

Pellonmaa kertoo, että alkuvaiheen raportointi on kehitetty iteroiden mittaridatan pohjalta. ”Kumppanuus on toiminut hyvin ja kommunikointi on ollut helppoa, välitöntä ja epäformaalia”, hän jatkaa. ”Efiman tiimi on tavallaan osa meitä ja homma on toiminut hyvin.” Pellonmaa kertoo jatkossa kehittämistarpeiden vain lisääntyvän, kun IT-infra saadaan stabiiliksi ja datalähteitä tulee lisää. Power BI:tä hän pitää kustannustehokkaana, näppäränä ja intuitiivisena työkaluna. ”Kun saamme lisää dataa käyttöön, voimme kehittää Power BI:n potenssiin kaksi ja avata sen myös henkilöstölle. Taivas on vain rajana sille, mitä kaikkea ymmärrystä voimme datastamme saada”, hän päättää.

Efiman palvelut

Järjestelmät pilvipalveluna ja raportoinnin jatkuva kehittäminen:
  • Microsoft Power BI
  • Microsoft Azure -arkkitehtuurisuunnittelu
  • Microsoft Azure - integraatiot
  • Microsoft Azure -tietovarasto

Hyödyt:
  • Reaaliaikainen näkymä liiketoimintaan
  • Jatkuvasti kehittyvä raportointi
  • Tuki murroksessa navigointiin
Cabonline
Cabonline Group on Euroopan taksija kuljetuspalveluiden edelläkävijä, joka toimii Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Sen noin 3500 autoilijayrittäjää ja yli 7000 ajoneuvoa kuljettavat asiakkaita eri palvelubrändien alla – esimerkkeinä Ruotsissa Taxikurir ja Sverigetaxi ja Suomessa Kovanen ja Fixutaxi. Cabonline tarjoaa autoilijayrittäjilleen houkuttelevat asiakassopimukset, hankintaetuja ja alan johtavan tekniikan sekä infrastruktuurin. Cabonline Groupin liikevaihto on noin SEK 5,6 mrd.

Suosittelija:

Kumppanuus on toiminut hyvin ja kommunikointi on ollut helppoa, välitöntä ja epäformaalia. Efiman tiimi on tavallaan osa meitä ja homma on toiminut hyvin. Kun saamme lisää dataa käyttöön, voimme kehittää Power BI:n potenssiin kaksi ja avata sen myös henkilöstölle. Taivas on vain rajana sille, mitä kaikkea ymmärrystä voimme datastamme saada.

Petri Pellonmaa, CFO, Cabonline Finland

Pinterest
Referenssin infoboxi
Efima Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Cabonline Finland Oy
Ajankohta: 2018 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Power BI
Data warehouse

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia