Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Case Biotuotetehdas: Jättihankkeessa käytössä työmaan ohjaukseen sopivat työkalut

ReferenssiMetsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa maailman ensimmäistä uuden sukupolven biotuotetehdasta Äänekoskelle Keski-Suomeen nykyisen sellutehtaan alueelle. 1,2 miljardin euron hanke on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi. Tehtaan rakentaminen aloitettiin toukokuussa 2015 ja se aloittaa toimintansa vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Projekti on edennyt täsmällisesti sille asetetussa aikataulussa, vuosi 2016 keskittyi asennustöihin, ja keväällä 2017 alkaa tehtaan komissiointi eli testaus ja koekäyttö.

Valmistuttuaan uuden biotuotetehtaan selluntuotannon kapasiteetti tulee olemaan 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa, ja se tuottaa korkealaatuisen sellun ohella monipuolisesti myös muita erilaisia biotuotteita. Tehdasta rakentava Metsä Fibre on maailman suurimpia havusellun valmistajia, yhtiön liikevaihto oli 1,4 miljardia euroa vuonna 2015. Tehdasinvestointi tukee Metsä Fibren kasvua hyödyntämällä vahvaa havusellumarkkinaa ja tarjolla olevaa havupuun hakkuuylijäämää Suomessa. Hanke tulee arvioiden mukaan lisäämään Suomen viennin vuotuista arvoa noin puolella miljardilla eurolla.


Jättihankkeeseen tärkeää saada alusta lähtien sopivat työkalut työmaan ohjauksen tueksi

Rakennusvaiheen alussa kesällä 2015 Äänekosken työmaalla otettiin käyttöön Buildercomin kehittämät projektitiedonhallinnan palvelut: työmaapäiväkirja, tarkastusasiakirja, urakoitsijoiden ja työmaan välinen sähköinen dokumentinhallinta sekä TR-mittaus. Palvelut ovat niin rakennusurakoitsijoiden, hankintapuolen, työturvallisuudesta vastaavien kuin osittain myös laitepuolen ihmistenkin käytössä.

Hankkeen projektikoordinaattorina toimiva Riitta Ilmasti Metsä Fibreltä on toiminut Buildercomin palveluiden pääkäyttäjänä hankkeessa syksystä 2015.
”Ohjelma on hyvin selkeä ja helppo omaksua, ja pääkäyttäjän roolikin on tehty simppeliksi. Myös urakoitsijoille päin tämä on ollut tosi helppo käyttää, koska järjestelmä on luotu urakkakohtaisesti, ja osapuolten on ollut helppo löytää järjestelmästä kaikki tarvittavat asiat.” Ilmasti kertoo hankkeen aikana saaduista kokemuksista.

Hankkeessa käytössä olevat työmaapäiväkirja, tarkastusasiakirja, sähköinen dokumentinhallinta ja TR-mittaus ovat osa Buildercomin rakennetun ympäristön tiedonhallinnan palvelukokonaisuutta. Työmaapäiväkirja on tarkoitettu työmaan päivittäisten tapahtumien kirjaamiseen ja työmaan etenemisen seuraamiseen, tarkastusasiakirjaan merkitään työmaan laadunvalvontaan liittyvät tarkastustiedot. TR-mittauksella auditoidaan työmaan työturvallisuutta. Tarvetta palveluiden käytölle Äänekoskella on Ilmastin mukaan vielä ainakin loppukevääseen, mahdollisesti alkusyksyyn 2017 saakka.-Biotuotetehdas käynnistettiin suunnitelmien mukaisesti Äänekoskella tiistaina 15.8.2017.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Buildercom Oy

Tiedot

Tilaaja: Metsä Fibre
Ajankohta: 2015 - 2017

Lisätietoja

Yritysprofiili Buildercom kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Laadunvarmistus
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

projektinhallintajärjestelmä
työmaapäiväkirja
tarkastusasiakirja
tr-mittaus
dokumentinhallinta

Siirry yrityksen profiiliin Buildercom kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Buildercom - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Buildercom - Muita referenssejä

Buildercom - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia