Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case: Berner Oy

ReferenssiCase Berner Oy – tuloksekasta varaston ja oston ohjausta


Yritys ja haaste
Berner Oy on vuonna 1883 perustettu suomalainen perheyritys, jonka toiminta kattaa markkinoinnin ja myynnin, oman tuotekehityksen ja tuotannon sekä tehokkaat palvelut tuote- ja toimitusketjun hallintaan. Yhtiön pääkonttori, tuotekehitys ja tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa.

Perheyritys toimii Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Yhtiön keskeiset asiakkaat ovat yksityinen ja julkinen sektori sekä kuluttajat. Yhtiö tavoittelee tasaista 5 – 10 % vuosittaista liikevaihdon ja nettotuloksen kasvua liiketoimintaa kehittämällä ja pyrkii aktiivisesti kasvamaan myös yrityskaupoilla.

Palvelun ja asiakastyytyväisyyden parantamiseksi yhtiö halusi nostaa tuotteiden saatavuutta ja toimitusvarmuutta asiakkaille. Lisäksi tavoitteena oli pienentää sitoutunutta pääomaa varastotasoja alentamalla ja varaston kiertoa nostamalla. Bernerin johto sitoutui saavuttamaan asetetun tavoitetilan investoimalla uuteen oston toimintamalliin ja sitä tukeviin työvälineisiin.

Ratkaisu
Bernerin johdon tavoitteena oli löytää uutta oston toimintamallia tukeva, helppokäyttöinen ja joustava työväline, jonka avulla voitiin minimoida ”Ei-oo”-tilanteita, nostaa toimitusvarmuutta ja alentaa varastotasoja. Ratkaisun tuli yhdistää myynnin ennusteet, varasto-ohjaus ja oston täydennysehdotukset. Oston toiveena oli automatisoida oston suunnittelua ja vähentää manuaalisia rutiinitöitä

Berner valitsi käyttöönsä Expakin ratkaisun, joka liitettiin sekä SAP- että Merx-toiminnanohjausjärjestelmiin.

Tulokset
1) Varaston arvo on laskenut 30 %, varastoinnin kustannussäästöt ovat 1,75 miljoonaa euroa vuositasolla
Expakin ohjelman avulla varastotasojen ohjaus on nyt tavoitteellista ja systemaattista. Sen avulla Berner ohjaa varastotasoja, ennakoi muutoksia ja varmistaa tuotteiden saatavuuden jatkuvasti. Yhteistyö on tuottanut yhtiön johdon asettamien tavoitteiden mukaisia tuloksia – varaston arvo on parissa vuodessa alentunut -30 %. Varaston kokonaisarvo on laskenut 8 miljoonaa euroa yhteistyön aikana. Samaan aikaan varastoinnin operatiivisia kustannussäästöjä on toteutunut vuositasolla 1,75 miljoonan euron arvosta.

2) Varastotasojen ohjaus ja täydennysehdotukset automaattisesti
Ohjelman avulla oston suunnittelu on tarkentunut ja nopeutunut. Ohjelma päivittää datat ja laskennat automaattisesti oston suunnittelua varten. Siten oston täydennysehdotukset ovat jatkuvasti ajan tasalla ja ohjelmasta näkee suoraan mitä pitää tilata ja mitä ei. Oston suunnittelija voi myös muokata ehdotuksia ja varmistaa siten, että varastossa on aina asiakkaiden tarvitsemia tuotteita.

3) Selkeä toimintamalli myynnin ja oston yhteistyölle
Uuden toimintamallin ja Expakin ohjelman avulla eri toimintojen välinen yhteistyö on saatu selkeäksi ja yhtenäiseksi. Uudessa mallissa myynti on voinut keskittyä myyntiin ja asiakastarpeisiin. Oston tehtävänä on täyttää asiakastarpeet, hallita saatavuutta ja ohjata varaston arvon kehitystä. Expakin ratkaisun avulla myynnin ennusteet, varasto-ohjaus ja oston täydennysehdotukset toimivat yhtenäisenä kokonaisuutena.

Lue lisää: Case Berner Oy

Suosittelija:

Expakin ratkaisun avulla perheyritys vastaa paremmin asiakastarpeisiin ja tekee tuloksekkaampaa liiketoimintaa. - Reilun kahden vuoden aikana varaston arvo on laskenut 30 % ja saatavuus on pysynyt hyvänä kaiken aikaa. Varaston arvo on yhteistyön aikana laskenut kahdeksan miljoonaa euroa. Olemme myös laskeneet tuloshyödyn saamisen myynnin kautta. Jos vastaavaa tuloshyötyä hakisi myynnin kasvulla, niin se tarkoittaisi meille 25 miljoonan euron lisämyyntiä, valottaa ostopäällikkö Maarit Mäkynen-Heltimoinen. – Olemme saaneet suoria operatiivisia kustannussäästöjä ja samalla päässeet eroon epäkuranteista tuotteista. Varastoinnin vuositason kustannussäästöt ovat tällä hetkellä 1,75 miljoonaa euroa, summaa Mäkynen-Heltimoinen.

Maarit Mäkynen-Heltimoinen, ostopäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Expak Systems Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Berner Oy, tuotanto, maahantuonti, logistiikka

Lisätietoja

Yritysprofiili Expak Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Pilvipalvelut / SaaS

Siirry yrityksen profiiliin Expak Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Expak Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Expak Systems - Muita referenssejä

Expak Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia