Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Aurajoki: BI:stä potkua liiketoiminnan läpinäkyvyyteen

ReferenssiAurajoki Oy otti merkittävän askeleen kohti tiedolla johtamista syksyllä 2020. Huubian käyttöönotto raportoinnissa toteutui muutamassa kuukaudessa, ja alkuvuonna 2022 myös konsernin projektiennustaminen keskitettiin Huubiaan. ”Oman toiminnan ymmärtäminen on kasvanut organisaation jokaisella tasolla. Samoin tuloksen johtaminen, kun budjetin rinnalla kulkee ennuste”, konsernin CFO Katja Ahti toteaa.

Teollisuuden pinnoiteratkaisujen ja teräsrakentamisen ammattilainen Aurajoki-konserni ja Visionbay Solutions aloittivat yhteistyön Business Intelligence -palvelun käyttöönotosta loppusyksyllä 2020. Heti alkuvuodesta 2021 konsernin tulosraportoinnissa siirryttiin uuteen aikakauteen. Aurajoelle BI-palvelun käyttö mahdollistaa dataan perustuvan liiketoiminnan päätöksenteon ja johtamisen sekä niihin liittyvän prosessikehityksen koko konsernissa. Ratkaisun keskiössä on Visionbayn Huubia, joka luo tietopohjan konsernin toiminnan tehostamiselle ja kannattavalle kasvulle.

Nykyaikainen yritys tarvitsee digitalisoituvassa teollisessa markkinassa älykkäitä ratkaisuja johtamisen tueksi sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Huubian myötä Aurajoki-konserni on saanut liiketoimintaan konkreettista läpinäkyvyyttä. Mukaan raportointiin on otettu tuotannon tunnuslukujen seuranta. 

Raportointi Huubialla avaa luvut ja antaa aidon ymmärryksen

Aloittaessaan yrityksen talous- ja hallintojohtajana elokuussa 2020 Katja Ahti sai johdolta toiveen kehittää konsernin raportointia. Excel-pohjainen raportointi vei paljon aikaa ja liiketoiminta näki tulokset turhan pitkällä viiveellä. Myös läpinäkyvyys liiketoiminnan lukuihin oli haaste.

”Esimerkiksi muuttuvat kulut ovat meillä iso kuluerä, mutta Excel-raportin luvusta ei päässyt porautumaan syvemmälle siihen, mistä kaikesta se koostuu. Miten siis johtaa tulosta, jos ei näe, mistä mikäkin luku tulee. Huubiassa pääsemme tili- ja tositetasolle, eikä kenenkään tarvitse kysellä meiltä talousyksiköstä näitä tietoja erikseen”, Ahti kuvailee.

Hän toteaa Huubian nopeuttaneen ja selkeyttäneen raportointia merkittävästi.

”Aiemmin raportit olivat käytettävissä vasta seuraavan kuun puolivälissä. Mitä nopeammin tieto on käytettävissä, sitä arvokkaampaa se on, koska on aikaa reagoida. Myös meiltä talousosastolla säästyy nyt 2–3 työpäivää, kun emme siirrä lukuja enää Exceleihin, vaan voimme käyttää tuon ajan tulosten aitoon analysointiin.”

Pienin askelin liikkeelle - isolla vaikutuksella

Aurajoki aloitti BI-prosessin puhtaalta pöydältä. Yhteistyökumppanin kartoituksessa vastaan tuli monia vaihtoehtoja. Keskustelut Visionbayn kanssa sujuivat alusta asti luontevasti. 

”Huomasimme heillä olevan paitsi vahva osaaminen BI:stä, myös syvällinen näkemys yrityksen raportoinnin tietotarpeista. Käyttöönottoprojektissa saimme loistavaa sparrausta esimerkiksi konsernirakenteemme rakentamiseen Huubiaan. Oli helppo keskustella, kun kumppani tajuaa heti, mistä puhutaan, miksi jotain tehdään ja mitä halutaan.”

Heti oli myös selvää, että perusraportoinnin lisäksi tulee muitakin tarpeita. Katja Ahti antaakin vinkin, ettei BI-hanketta tarvitse miettiä heti loppuun. Liikkeelle kannattaa lähteä siitä tarpeesta, johon ensin yritetään vastata. Pieninä palasina hyödyt ovat paremmin mitattavissa ja käyttöönoton myötä huomataan, mitä muuta tarvitaan. 

Huubiasta tukea strategisiin tavoitteisiin

Aurajoki-konsernissa on oltu tyytyväisiä Huubian käytettävyyteen, nopeuteen ja läpinäkyvyyteen.

”Palvelun käyttö on osaltaan vienyt meitä eteenpäin myös Vastuullinen kumppani -strategiassamme, kun tieto on helposti kaikkien saatavilla reaaliajassa ja tiedämme tarkkaan, mistä luvut koostuvat. Näin pystymme tarjoamaan myös yhteistyökumppaneillemme entistä parempaa palvelua”, Ahti toteaa.

”Näemme, että Huubialla on merkittävä rooli konsernimme raportoinnissa ja strategisten tavoitteiden saavuttamisessa.”

LUE KOKO ASIAKASTARINA JA LISÄVINKIT VISIONBAY.FI

Suosittelija:

Visionbayn palvelumalli toimii järkevästi, koska järjestelmän elementtejä täydennetään asiakkaan tarpeiden mukaan, eikä projekti kasva liian suureksi ja vaikeasti hallittavaksi. Koska meillä ei ollut kokemusta talouden BI-järjestelmistä aiemmin, emme olisi heti osanneet edes miettiä kaikkea tarvittavaa tai sitä, mitä voimme saada. Nyt ratkaisu kehittyy juuri meidän näköiseksemme.

Katja Ahti, talous- ja hallintojohtaja, Aurajoki Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Visionbay Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Aurajoki Oy
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Katja Ahti, CFO

Lisätietoja

Yritysprofiili Visionbay Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Taloushallinto
Tietohallinto
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Dokumenttien hallinta

Omat tagit

tiedolla johtaminen
tiedolla toimiminen

Siirry yrityksen profiiliin Visionbay Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visionbay Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Visionbay Solutions - Muita referenssejä

Visionbay Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia