Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Caruna valitsi Frends -integraatioalustan HiQ Finland Oy:n toimittamana

ReferenssiCarunalla oli tarve korvata elinkaarensa päässä oleva integraatioalusta uudella. Julkisen hankinnan kohteena olivat moderni integraatioalusta ja siihen liittyvät konsultointi- ja ylläpitopalvelut. Hankinnan tavoitteena oli korvata Carunan nykyinen on-prem integraatioalustaratkaisu uudella ketterällä hybridi-integraatioalustalla.

Kokonaistaloudellisesti paras integraatio-alusta ja integraatioiden toimittaja valittiin ja ne olivat Frends enterprise iPaaS toimittajana HiQ Finland Oy.

Kattavat vaatimukset

Vaatimukset integraatioalustalle olivat monipuoliset. Erityisesti alustan läpinäkyvyys ja käytön helppous myös omalle väelle korostuivat. Käyttäjäystävällinen Frends -integraatioalustan käyttöliittymä niin omassa konesalissa kuin pilvessä pyöriville integraatioille olivat avainasemassa valintaa tehdessä.

Caruna haki seuraavan 10 vuoden tarpeet täyttävää integraatioalustaa ja Frends:n kattavat ominaisuudet sekä kyvykkyys toimia pilvipalveluissa samanaikaisesti omien konesalien kanssa vakuuttivat. Teknisistä vaatimuksista on hyvä nostaa esiin myös kyvykkyys suoriutua ja skaalautua konttiympäristössä, joka ei ole itsestäänselvyys iPaaS -integraatiotuotteiden joukossa. Teknisten vaatimusten lista kattoi työnkulkujen lisäksi APIen suorittamisen ja API hallinnan (API management), jotka ovat kiinteä osa Frends -integraatioalustaa. Kilpailutuksen osana yhtenä laatukriteerinä järjestettiin osallistujille työpajat, joissa asiakkaan edustajat toteuttivat tarjotuilla alustaratkaisuilla ennalta määritellyt käyttötapaukset toimittajien tiimien opastuksella. HiQ:n tiimi Frends -alustalla suoriutui työpajasta parhaiten.

Mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi siirrytään migraatiovaiheeseen, jossa on tarkoitus siirtää noin 200 integraatiota nykyiseltä alustalta Frends -alustalle. Lopputuloksena on Carunalle kustannustehokkaampi, läpinäkyvämpi sekä käyttäjäystävällisempi alusta, joka täyttää energiatoimialan erityiset vaatimukset. Hybridi-integraatioalusta mahdollistaa tulevien tarpeiden täyttymisen ympäristössä, jossa on samaan aikaan siirrytään pilviteknologiaan ja kriittisten osien tulee toimia tarpeen tullen kokonaan ilman pilvialustaa.

"Nyt pystymme tekemään enemmän itse ja tehostamaan toimintaa huomattavasti."- Lauri Vanhanen, ICT-palvelupäällikkö, Caruna

Caruna

Caruna huolehtii sähkönjakelusta sekä ylläpitää, kunnostaa ja rakentaa säänkestävää sähköverkkoa noin 700 000 asiakkaalleen Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Verkon toimintaa valvotaan ympäri vuorokauden, jotta asiakkaille voidaan taata mahdollisimman häiriötön sähkönsaanti kaikissa olosuhteissa. Säänkestävä, älykäs sähköverkko luo myös pohjan tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa digitaaliset palvelut kasvavat, liikenne sähköistyy ja kuluttajasta tulee energian tuottaja.

www.caruna.fi, Twitter @CarunaSuomi

Lisätietoja:

  • Jukka Rautio (jukka.rautio@hiq.fi), maajohtaja, HiQ Finland Oy
  • Anne Ruuskanen (anne.ruuskanen@caruna.fi), hankintapäällikkö, Caruna
Pinterest
Referenssin infoboxi
HiQ Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Caruna
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jukka Rautio (jukka.rautio@hiq.fi), toimitusjohtaja, HiQ Finland Oy,. Anne Ruuskanen (anne.ruuskanen@caruna.fi), hankintapäällikkö, Caruna

Lisätietoja

Yritysprofiili HiQ Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Integraatiot

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

iPaaS
FRENDS
integraatio
hiq

Siirry yrityksen profiiliin HiQ Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

HiQ Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

HiQ Finland - Muita referenssejä

HiQ Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia