Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Capgemini mukana ohjaamassa Helsinkiä maailman toimivimmaksi kaupungiksi

Referenssi

Capgemini on tehnyt yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa digitaalisuuden edistämisessä jo yli 10 vuoden ajan yli 250 projektissa. Helsingin hankkeiden parissa työskentelee jatkuvasti useita capgeminiläisiä, joille projektit ovat vaihtelevuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi erittäin innostavia.


Helsinki haluaa tulevaisuudessa olla maailman toimivin kaupunki. Kaupunkistrategian mukaan toimivassa kaupungissa päiväkodit löytyvät läheltä, kouluun uskaltaa kävellä, ikäihmisten palvelut ovat toimivia ja helposti saatavilla ja tietyöt hoidetaan tavalla, joka häiritsee kaupunkilaisten elämää mahdollisimman vähän.

Capgemini on tehnyt yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa digitaalisuuden edistämisessä jo yli 10 vuoden ajan, mutta erityisesti parin viime vuoden aikana kehitysvauhti on kiihtynyt .

“Kun kaupungin tarjoamat palvelut digitalisoituvat, helppokäyttöisten, yhteensopivien ja tehtävässään palvelevien järjestelmien rooli korostuu. Kehityssyklien nopeutuessa syntyy uusia vaatimuksia ketteryydelle ja sopiville tuote- sekä teknologiavalinnoille. Samalla vaatimustaso digitalisaation kumppanin osaamiselle ja näkemykselle nousee entisestään”, kertoo Capgeminin asiakasvastaava Sami Urpila.

Hyvin suunnitellut digihankkeet luovat perustan toimivalle kaupungille

Kaupungin toiminta on järjestetty keskushallintoon ja neljään toisiaan täydentävään toimialaan: kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan, kaupunkiympäristön toimialaan sekä sosiaali- ja terveystoimialaan. Toimialoilla on digikehityksen näkökulmasta sekä omia ja että yhteisiä tarpeita, joissa kokonaisvaltaisen näkemyksen tarjoava yhteistyökumppani voi ollaavuksi.

Mikä on Capgeminin rooli käytännössä? Kun kaupungin jollain osa-alueella – kuten julkisen liikenteen, ikäihmisten hoivan tai koulutuksen parissa – ilmenee ongelmia ja on tarve digitaalisten palveluiden kehittämiselle, Capgemini auttaa kaupunkia keksimään ratkaisun. Capgeminin johtava arkkitehti Pontus Hellman kuvailee Capgeminin roolia seuraavasti: ”Uusien kehitysparadigmojen ja teknologioiden tullessa ja mennessä on tärkeää ymmärtää uusien mallien arvo ja hyöty, jotta niistä saadaan suurin hyöty asiakkaalle. Samalla täytyy pitää sopivasti jalat maassa, jotta käytetyt menetelmät palvelevat asiakkaan visiota. Näin pidetään huoli siitä, että tavoitteet saavutetaan nopeasti ja lopputulokset kestävät aikaa”, Hellman sanoo.

Helsingin kaupungin työntekijät ja Capgeminin asiantuntijat perehtyvät yhdessä haasteeseen, kuuntelevat eri sidosryhmien tarpeita sekä kiteyttävät ongelman tai kehitysmahdollisuudet. Sen jälkeen tiimi yhdessä tunnistaa kehitettävät osa-alueet ja määrittelee ratkaisun, oli sitten kyseessä valmisohjelmisto, kaupungille räätälöity ratkaisu tai näiden yhdistelmä.

Strategian mukaan Helsingin halutaan jatkossakin olevan se paikka, jossa ihmiset haluavat asua, elää, työskennellä, yrittää, oppia, leikkiä ja kasvattaa perheitään. Se edellyttää jatkuvia panostuksia digitalisaatioon kaupungin koko kokonaisuus huomioiden.

Innovatiivinen ote kaupungin kehittämiseen on huomioitu myös ulkomailla. The Year in Infrastructure 2020 -kilpailussa Helsinki voitti pääpalkinnon digitaalisten kaupunkien sarjassa. Syyskuussa 2020 julkaistussa Smart City Indexissä Helsinki pääsi puolestaan kolmen parhaan joukkoon Singaporen ja Zürichin kanssa.

Indeksi luokittelee kaupungit pohjautuen taloudelliseen ja teknologiseen dataan sekä asukkaiden käsitykseen siitä, kuinka älykkäästi toimiva heidän kaupunkinsa on.

Helsinki on Metropoliksen mukaan maailman kolmanneksi paras kaupunki elää ja EU:n komission mukaan helsinkiläiset ovat Euroopan pääkaupungeista toiseksi tyytyväisimpiä asuinpaikkaansa. Nämä saavutukset kertovat onnistumisesta isossa kuvassa.

”Tässä asiakkuudessa pääsemme vaikuttamaan helsinkiläisten arkeen ja tekemään työtä, jolla on kiistatta suuri merkitys. Työmme paremman Helsingin eteen jatkuu yhä, sillä Helsinki on vastikään valinnut Capgeminin kumppanikseen myös seuraavaksi 4 vuodeksi. Jatkossa teemme työtä kaupungin sykkeen keskellä uudesta Helsingin Ruoholahden konttoristamme, jonne muutimme tänä vuonna”, toteavat Urpila ja Hellman.

Suosittelija:

“Kaupungin kannalta on oleellista, että kaupungin palvelut ovat käyttäjilleen ymmärrettäviä ja loogisia sekä huolehtia samalla eri osien ja asioiden yhteentoimivuuden edistämisestä ja toimintojen tehokkuudesta. Tämä onnistuu parhaiten systemaattisella ja samalla kuitenkin joustavalla elinkaaren huomioivalla kehittämisellä ja kaupungin ja Capgeminin eri ammattilaisten tiiviillä yhteistyöllä” Helsingin palvelupäällikkö Ari Andersin, kaupunginkanslian strategiaosasto

Ari Andersin

Pinterest
Referenssin infoboxi
Capgemini Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin Kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili Capgemini Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Julkishallinto

Omat tagit

Capgemini

Siirry yrityksen profiiliin Capgemini Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Capgemini Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Capgemini Finland - Muita referenssejä

Capgemini Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia