Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Business Tampere tuo yritystiedot kuntapäättäjien ja -toimijoiden saataville

ReferenssiBusiness Tampere edistää investointeja ja tekee seutua tunnetuksi hyvänä paikkana yrittää, kasvaa, tehdä töitä ja kansainvälistyä. Tampereen lisäksi yhtiön omistavat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi. Jo kymmenen vuoden ajan yhtiö on auttanut yrityksiä kehittymään tarjoamalla erilaisia palveluita yritysten kehittämiseen yhden katon ja sivuston alla. Business Tampere uskoo tiedon vapaaseen levittämiseen ja sitä kautta uuden kehittämiseen. 

Yritystiedot saataville avoimen koodin pohjalta

Yritystieto.businesstampere.fi on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiön, Business Tampere Oy:n, virallinen yritystietohakemisto. Yhtiölle oli tärkeää lähteä toteuttamaan palvelua avoimella lähdekoodilla. Julkisena toimijana se haluaa, että voi vapaasti levittää sitä muille toimijoille, jotka voivat halutessaan ottaa palvelun käyttöön sekä kehittää ja rikastaa sitä edelleen. Toimintamalli sopi Geniemille hyvin: avoimen lähdekoodin kehittäminen on Geniemille sydämen asia. Business Tampere valitsi Geniemin yritystietopalvelunsa tekijäksi, koska oli kuullut hyvää Geniemin Tampereen kaupungille tekemistä projekteista/ratkaisuista.

Haasteena tiedon pirstaloituminen

Business Tampereen halusi toteuttaa Geniemin kanssa palvelun, joka tarjoaa monipuolisen elinkeinotiedon lisäksi tietoa siitä, millainen markkina-alue tämä on ja millaista osaamista täältä löytyy. Tavoitteena oli saada tiedot tarjolle visuaalisessa muodossa, jossa tietoa on helpompi omaksua. Huomattiin, että aiemmin käytössä ollut sapluuna ei toiminut toivotulla tavalla, joten projektissa päädyttiin avaamaan palveluväylä, joka tuo yritystiedot palveluun usean integraation kautta eri lähteistä. 

Projektikokonaisuus

Geniem vastasi loppuvuodesta 2018 käynnistyneessä projektissa palvelun visuaalisesta ja käyttöliittymäsuunnittelusta, teknisestä arkkitehtuurista ja toteutuksesta sekä julkaisu- ja laadunvarmistustoimenpiteistä. Hyödyntämällä avoimen lähdekoodin tekniikoita ja toimittajan valmiita perusrakenteita toteutus onnistui ennätysajassa.

Palvelun ensimmäinen versio oli vasta lähtölaukaus ja Geniem valittiinkin julkisen kilpailutuksen kautta Yritystietopalvelun jatkokehityksen toimittajaksi loppuvuodesta 2019. Palveluun on toteutettu vuonna 2020 muun muassa yritystiedon kartta- ja listausnäkymä sekä datan visualisoinnit. 

Lue artikkelistamme asiakkaan kommentit projektista.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Hion Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhti
Ajankohta: 2018 - 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Karlo Tuominen

Lisätietoja

Yritysprofiili Hion Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Testaus ja laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys
Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Node.js
React

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Avoin lähdekoodi
Yritystieto

Siirry yrityksen profiiliin Hion Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hion Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Hion Digital - Muita referenssejä

Hion Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia