logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Blogi: Ei enää taloushallintoa... vaan mitä?

BloggausEnfo kampanjoi hiljattain mainoslauseella ”Ei enää taloushallintoa!”. Halusimme avata ihmisten silmät sille, että perinteiset taloushallinnon rutiinit eivät enää ole sitä, mihin yritysten taloushallinnossa tulisi voimavaroja suunnata. Perinteinen taloushallinnon pyörittäminen tarkoittaa sotkujen selvittelyä, jatkuvaa Excel-taulukoiden lähettelyä liiketoiminnalle perustietojen saamiseksi: mitkä ovat Top10-asiakkaat, mitkä ovat Top10-nimikkeet jne. Taloushallinto joutuu vaivaamaan liiketoimintaa, vaikka asetelman pitäisi olla juuri päinvastoin.

Kun rutiinien alle hukkuvaan taloushallintoon halutaan muutos, herää kysymys, mistä voidaan luopua – no, niistä rutiineista tietysti! Ulkoistetaan taloushallinnon perustekeminen: myynti- ja ostolaskuprosessit sekä kirjanpito ja tilinpäätös. Työpöydän siivoaminen standardimassasta lukemattomine rutiineineen vapauttaa aikaa oleelliseen, sataprosenttiseen business partneruuteen.

Taloushallinto siirtyy taustatöistä etulinjaan liiketoiminnan rinnalle ja antaa täyden panoksensa liiketoiminnan kasvattamiselle. Tämä on arvokkain palvelu, jonka taloushallinto voi liiketoiminnalle tarjota, ja samalla vastaus otsikon kysymykseen.

Business partneruus – mitä jää viivan alle?

Säästöpaineet ovat fakta kaikkialla – parempaa tulosta on tehtävä. Tuloksen parantaminen aloitetaan järjestäen kuluja leikkaamalla, mutta raja tulee ennen pitkää vastaan: ei ole enää mitään, mistä leikata. Katse on käännettävä takaisin liikevaihtoon ja peruskysymykseen, mistä uutta kasvavaa ja kannattavaa liiketoimintaa.

Siirtämällä taloushallinto taustatöistä etulinjaan saadaan liiketoiminnan kasvatukseen aivan uudenlaisia välineitä: laadukasta ja älykästä taloustiedon raportointia ja analyysejä, joilla pienennetään riskejä, tunnistetaan uusia mahdollisuuksia ja suunnataan liiketoimintaa kohti entistä kannattavampia kohteita. Taloushallinto ei uudessa roolissaan ole enää säästöjen laskija vaan taho, joka osallistuu aktiivisesti yrityksen liiketoiminnan ja liikevaihdon kasvattamiseen – siis aitoa business partneruutta parhaimmillaan.

Yhtälö on yksinkertainen: liikevaihto – kulut = tulos. Tulos kasvaa kuluja karsimalla – tai liikevaihtoa kasvattamalla. Kun kulukuurit ovat jo loppuun kulutettu keino, on luontevaa kääntää katse liikevaihtoon ja sen kasvattamiseen. Pitäisiköhän taloushallinnolle antaa mahdollisuus todistaa kykynsä?

Ei enää taloushallintoa – pelkkää businestä!

Ei enää taloushallintoa, joka hukkuu rutiineihin. Ei enää taloushallintoa, joka laahaa liiketoiminnan perässä. Ei enää taloushallintoa, joka piiloutuu Exceleiden taakse. Business partneruuden haaste on nyt heitetty.


Juha Heiskanen, Director, Enfo
Kirjoittaja vetää ZmartFinance-ulkoistuspalveluita sekä toimii Enfolla talousprosessipalveluiden konsultointi- ja analyysiprojekteissa.

Pinterest
Enfo Oyj

Lisätietoja

Enfo Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
BI ja raportointi

Omat tagit

Taloushallinnon ulkoistus
business partner

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Enfo Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Siirry Enfo Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Liikennevirtojen analysointi tarjoaa huimia mahdollisuuksia liikennesuunnittelun ja kaupan alan kehittämiseksi.
Mikä on ohjelmistokehityksen hinta? Ohjelmistotalo julkaisi ohjelmistokehityspalveluiden hinnat kotisivuillaan
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia