Blastman Robotics varustautui EVRYn toimittamalla Microsoft Dynamics NAV -järjestelmällä toiminnan kasvuun

Blastman Robotics Oy haki kattavaa toiminnanohjaus- ja asiakkuudenhallintajärjestelmää, joka tukee kasvavaa liiketoimintaa ja projektinhallintaa. Yritys otti EVRYn tuella käyttöön Microsoft Dynamics NAV -järjestelmän sekä ExFlow-ostolaskujen kierrätysratkaisun.


Blastman Robotics Oy:n historia juontaa juurensa jo 1980-luvulle ja Rautaruukkiin. Blastman Roboticsin toimiva johto irrotti sieltä liiketoiminnan omaksi yhtiökseen Oulussa vuonna 1997. Yritys rakentaa ja toimittaa automatisoituja raepuhalluslinjoja pääasiassa isoille erilaisia teräsrakenteita valmistaville tehtaille ympäri maailmaa. 

”Raepuhallus on maalattavien pintojen esikäsittelymenetelmä, jossa kappaleen pintaan kovalla nopeudella iskeytyvät rakeet irrottavat epäpuhtaudet ja karhentavat pinnan. Raepuhallus on käsin tehtynä työnä hyvin ikävää hommaa, raskasta ja terveydellekin vaarallista. Puhallusrobottien tarve on selvä, mutta jostain syystä meillä ei juuri ole suoria kilpailijoita”, kertoo Blastman Roboticsin toimitusjohtaja Perttu Junnila.

Merkittävin asiakasryhmä on kiskokalustoa valmistavat ja kunnossapitävät tehtaat, joiden tuotannossa automatisoitua raepuhallusta käytetään laajalti. Myös muiden teräsrakenteiden ja esimerkiksi valukappaleiden puhdistamiseen Blastmanin valmistamat raepuhallusrobotit soveltuvat erinomaisesti.

Blastman Roboticsin asiakkaista 95 prosenttia on ulkomaisia yrityksiä; suomalaisia asiakkaita on vain pieni osa.

Robotiikan suosio kasvaa, tietojärjestelmän pysyttävä kasvun vauhdissa

Viime vuosina Blastman Roboticsin vauhti on kiihtynyt selvästi. Robotiikan ja automaation trendi on kasvattanut tietoisuutta asiakaskunnassa. Myös investoinnit kiskokalustohankkeisiin ja muuhun teräsrakentamiseen etenkin Kiinassa ovat kasvattaneet potentiaalisia markkinoita.

Blastman Roboticsin liiketoiminnan kasvaessa projektinhallintaan oli välttämätöntä rakentaa yhtenäinen alusta. Myös asiakastiedon parempi hallinta ja esimerkiksi huollon ja lisämyynnin systemaattinen tarjoaminen nykyisille asiakkaille kaipasi vahvempaa tietojärjestelmää.

Tarpeiden kartoituksessa, järjestelmän määrittelyssä ja sopivan työkalun löytämisessä yhtiö hyödynsi ulkopuolista konsulttia, jonka avulla varsinaiseksi toteuttajaksi valittiin EVRY.

EVRYn eduksi on sanottava, että he eivät kaunistelleet totuutta kertoessaan, mitä tuleman pitää, vaan uskalsivat sanoa suoraan, että edessä on kova homma”, Junnila kehuu.

”Meillä ei ollut aikaisemmin käytössä kunnollista toiminnanohjaus- tai asiakkuudenhallintajärjestelmää, joten töitä riitti nimikkeiden luomisen, tietojen siirtämisen ja ylipäänsä toimintatapojen määrittelemisen kanssa. Priorisointi oli välillä vaikeaa, mutta EVRYn konsulttien kokemus ja toimialatuntemus auttoivat todella paljon, etenkin taloushallinnon osalta.”

Käyttöön otettiin Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmä, jonka kautta Blastman Robotics ohjaa koko liiketoimintaa tarjousten tekemisestä projektitoimitukseen ja jälkimarkkinointiin. ERP-järjestelmää käytetään niin taloushallinnon kuin alihankkijoiden ja projektien logistiikankin hoitamiseen.

Oppiminen ja toiminnan kehittäminen jatkuu yhä, koska modernista toiminnanohjausjärjestelmästä halutaan parhaat tehot irti.

"Käyttäjiltä ei ole suurta nurinaa kuulunut, sillä jokainen ymmärtää, että tämä kokonaisjärjestelmä tarvitaan tehostamaan toimintaa”, Junnila kuvailee.

EVRY jatkaa Blastman Roboticsin kanssa yhteistyötä ylläpidossa ja asiakaspalvelussa. Käyttöönottoa laajennetaan ja käyttäjiä koulutetaan sen mukaan, miten järjestelmää kehitetään ja parannetaan jatkossa.

Referenssin infoboxi
Referenssi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
Ohjelmistokehitys
Microsoft
Valmistava teollisuus
 
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry EVRY kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Muita julkaisuja EVRY:lta

Siirry EVRY kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia