logo
 • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Big Datasta ja analytiikasta vauhtia Sanoman verkkopalveluiden kehittämiseen

ReferenssiSanoma on Suomen johtava monikanavainen mediatalo. Sanoman verkkosivustoista esimerkiksi Iltasanomat.fi ja Helsingin Sanomien hs.fi kuuluvat kävijämääriltään Suomen suosituimpiin verkkopalveluihin. Sanoma halusi palvella niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaitaan paremmin ja hyödyntää palveluissa syntyvää tietoa tehokkaammin. Rakensimme Sanoman kanssa big data ja analytiikka – ratkaisun, jolla valtavasta tietomassasta voidaan nyt jalostaa oikeaa polttoainetta palveluiden kehittämiseen ja liiketoiminnan tueksi.


Sanoman palveluissa vierailee viikoittain miljoonia suomalaisia. Palveluissa syntyy valtavasti tietoa siitä, miten kuluttajat käyttävät palveluista, mitä sisältöjä kulutetaan ja miten. Tieto on tyypillisesti monimuotoista ja hajallaan eri palveluissa. Perinteisin menetelmin tämän tiedon käsittely, analysointi ja hyödyntäminen on työlästä, hidasta ja kallista.

Suomen suosituimmissa verkkopalveluissa syntyvä tietomassa liiketoiminnan tueksi

Hajanaisesta ja sirpaleisesta tietomassasta oli vaikea saada kokonaisvaltaista tietoa verkkopalveluiden kehittämisen tueksi. Hyödyntämällä tietoa paremmin, kuluttajille voitaisiin tarjota parempia palveluita ja henkilökohtaisempi käyttökokemus. Sanoman yritysasiakkaiden palvelemiseen se tarjoaisi paljon mahdollisuuksia muun muassa kohdennetun markkinoinnin muodossa.

Big data- ja analytiikkaratkaisu jalostamaan tietoa vaiheittain

Lähdimme Sanoman kanssa vaiheittain rakentamaan eri palveluista tulevan tiedon hyödyntämiseen uutta big data- ja analytiikkaratkaisua. Valitsimme sopivimmat teknologiat, ja suunnittelimme ja toteutimme ratkaisun alusta loppuun yhdessä Sanoman asiantuntijoiden kanssa.

Ratkaisu kerää, käsittelee ja analysoi eri verkkopalveluissa miljoonien kävijöiden synnyttämää dataa yhtenäisellä tavalla tuoden sen käytännössä reaaliaikaisesti saataville. Tästä tietomassasta analysoidaan tietojen suhteita toisiinsa sekä etsitään toistuvuuksia ja trendejä, joita voidaan käyttää palvelujen kehittämisen lähtökohtana. Tämä kaikki tehdään käyttäjien anonymiteetti säilyttäen.

Parempia palveluita nopeammin

Ratkaisu mahdollistaa valtavan tietomäärän keräämisen ja analysoinnin kustannustehokkaasti. Tiedot käsitellään pilvessä, jolloin analytiikkaa voidaan tehdä jatkuvasti ja ratkaisu skaalautuu tarpeen mukaan helposti.

Muutoksiin palveluiden käyttäjien toiminnassa voidaan reagoida aiempaa nopeammin, ja kehittää palveluita ketterästi ja joustavasti laadukkaamman ja tuoreemman tiedon pohjalta. Päätöksenteon pohja siirtyy historiatiedon keräämisestä reaaliaikaisen tiedon hyödyntämiseen. Big dataa ja analytiikkaa hyödynnetään Sanomassa vähitellen laajentuen uusiin maihin ja uusiin verkkopalveluihin.

Sanoma pystyy nyt kehittämään palveluitaan vastamaan entistä paremmin kuluttajien tarpeisiin. Yritysasiakkailleen Sanoma pystyy tarjoamaan parempaa tietoa siitä, miten tavoittaa juuri heille tärkeä asiakkaat verkkopalveluissa.

Tulokset:

 • Big data- ja analytiikkaratkaisu jalostaa Sanoman verkkopalveluissa syntyvää valtavaa tietomassaa liiketoiminnan tueksi
 • Helpottaa ja nopeuttaa palveluiden kehittämistä
 • Päätöksenteko pohjautuu entistä reaalisaikaisempaan tietoon
 • Muutoksiin voidaan reagoida nopeammin
 • Kuluttajille voidaan tarjota entistä henkilökohtaisempi käyttökokemus
 • Yritysasiakkaille parempia mahdollisuuksia kohdennettuun markkinointiin
 • Pilvipalvelu skaalautuu tarpeen mukaan helposti

Solitan rooli:

 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Ylläpito
 • Jatkuvat palvelut


Suosittelija:

Yhteistyömme Solitan kanssa sujui alusta saakka hyvin. Saimme ensimmäiset verkkopalvelumme uuden analytiikan osalta tuotantoon nopeasti. Voin jo nyt todeta, että Big Datassa ja analytiikassa on valtava potentiaali, kun halutaan toimia nopeammin, ennustaa tulevaa kehitystä ja sitä kautta tuottaa asiakkaillemme entistä parempaa palvelua. Aiemmin hajanaisesta ja sirpaleisesta datasta saadaan nyt oikeaa polttoainetta liiketoiminnalle

Pasi Ruhanen - Head of Consumer Data Asset, Sanoma

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solita Oy

Tiedot

Tilaaja: Sanoma
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Joni Ojamäki

Lisätietoja

Solita Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Markkinointi
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Big Data
Käyttäjähallinta
Webkehitys
Analytiikka

Toimialakokemus

Media

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Solita Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solita - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Solita - Muita referenssejä

Solita - Muita bloggauksia

Siirry Solita Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia