Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Bemis Valkeakoski Oy - Granitesta operatiivisia ja strategisia hyötyjä

Referenssi

Riskienhallintajärjestelmän hankkimisen tavoitteet

Ideanamme oli saada helppokäyttöinen järjestelmä erityisesti tavallisen käyttäjän näkökulmasta. Periaatteessa halusimme, että erilaisten ilmoitusten ja riskien kirjaaminen järjestelmään olisi yhtä helppoa kuin ne kirjattaisiin paperille. Lisäksi järjestelmän tuli olla helposti niiden saatavilla jotka kirjauksen haluavat tehdä.

Meillä oli turvallisuuden hallintajärjestelmä ja sen eri elementit olemassa. Nyt halusimme vielä järjestelmän johon niitä voisimme viedä ja jonka avulla voisimme lisäksi hallita näitä asioita.

Olemme saavuttaneet nämä tavoitteet, joita alun perin järjestelmälle ja toimittajalle asetimme. Tämän lisäksi olemme lisänneet yhteistyötä Graniten kanssa ja nyt odottelemme tuloksia siitä miten uusien järjestelmän osien tavoitteet saavutetaan.

Miksi valitsitte Graniten?

Vanhan käytössä olleen järjestelmän myötä olimme nähneet mikä tällaisessa järjestelmässä toimi ja mihin halusimme parannusta eli meillä oli selvä näkemys itsellä siitä mitä halusimme. Osalla isoistakin tarjoajista oli valmiita hyviäkin malleja asiaan. Usein ne eivät olleet kuitenkaan räätälöitävissä meidän näkemyksen mukaiseksi vaan ns. ota tai jätä ratkaisuja.

Granitella ei yritetty myydä meille ns. valmista pakettia vaan aidon asiakaslähtöisesti kartoitettiin mitä halusimme ja lähdettiin selvittämään miten se oli toteutettavissa.

Miten hyvin järjestelmän kustannukset ovat pysyneet sovituissa?

Kustannukset ovat pysyneet hyvin luvatussa ja hinnoittelu on tuntunut meistä reilulta.

Tämä on näkynyt mm. siinä, että Granite on antanut arvoa sille työlle mitä olemme yhdessä tehneet järjestelmän sellaisten uusien osien luomisessa joilla voi olla myyntiarvoa myös muissa yrityksissä. Tällöin olemme saaneet esimerkiksi hyvitystä hinnassa.

Miten riskienhallintapalvelut edesauttavat strategiamme toteutumista?

Olemme globaalisti toimiva amerikkalainen yritys jolloin turvallisuus heijastuu strategiasta kaikkeen tekemiseemme ja sillä on korostettu asema. Sitä kautta se tulee myös operatiiviseen tekemiseen ja erityisesti työturvallisuuteen. Graniten järjestelmän avulla olemme kyenneet tältä osin myös varmistamaan niin operatiivisissa kuin strategisissa tavoitteissa onnistumista.

Ohjenuoranamme oleva Safety first ei ole meillä pelkkä sanonta. Tämän varmistamisessa Graniten järjestelmä on toimiva ja hyvä.

Miten hyödyt näkyvät euroissa mitattuna?

Yhtenä konkreettisena esimerkkinä voisin mainita koneturvallisuuteen liittyvät riskinarviot. Koneturvallisuusdirektiivi määrää, että koneeseen on tehtävä riskiarvio jos sitä muutetaan eikä tällöin alkuperäinen valmistajan tekemä riitä.

Aikaisemmin olemme käyttäneet näiden riskinarvioiden tekemiseen ulkopuolisia jolloin tuotantoon on usein tullut meidän kannalta pitkiäkin viiveitä. Nyt olemme tuoneet tähän liittyvät työkalut Graniten järjestelmään ja kykenemme tekemään ne nopealla aikataululla itsekin. Näin olemme kyenneet pienentämään tuotantoon tulevia viiveaikoja ja estämään seisokit jotka tulevat meille kalliiksi.

Viimeksi teimme liimakoneeseen merkittävän muutoksen parissa päivässä kun tähän ennen olisi kulunut ulkopuolisten tekemänä viikko.

Miten riskienhallintapalvelu helpottaa arjen toimintaa & sujuvoittaa toimintaa käytännössä?

Meille erityisesti työturvallisuuteen liittyvien asioiden avoimuus on tärkeää. Järjestelmän avulla kaikki työntekijä pystyvät helposti seuraamaan näitä asioita ja tiedostavat oman työpaikkansa riskit. Samoin he pystyvät seuraamaan esimerkiksi mitä heidän tekemilleen ilmoituksille ja arvioinneille on tapahtunut.

Lisäksi pystymme järjestelmän avulla käsittelemään ja hallitsemaan suuriakin määriä erilaisia työturvallisuuteen liittyviä ilmoituksia. Me seuraamme tarkasti mitä näiden ilmoitusten johdosta päätetyille korjaaville toimenpiteille tapahtuu. Aikaisemmin ilmoituksista aiheutuneiden korjaavien toimenpiteiden määrä oli n. 30 – 40 %. Nyt Graniten avulla olemme kyenneet nostamaan tuon luvun jopa 90 %:tiin. Tämä jos mikä parantaa turvallisuutta juuri ennakoivassa mielessä kun pääsemme puuttumaan vaaratekijöihin jo ennen kuin mitään tapahtuu.

Tällä hetkellä teemme uutta ennätystä tapaturmattomien päivien määrässä. Viime vuonna pääsimme tämän osalta tavoitteeseen ja nyt tavoitetta on tiukennettu.Tämä tuo luonnollisesti omalta osaltaan säästöjä ja parantaa tuottavuutta.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Granite logo

Tiedot

Tilaaja: Bemis Valkeakoski Oy
Ajankohta: 2013 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Granite kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Auditointi
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

työturvallisuus
riskienhallinta

Siirry yrityksen profiiliin Granite kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Granite - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Granite - Muita referenssejä

Granite - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia