logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Basware Banking sujuvoittaa Palkeiden toimintaa

ReferenssiKun asiakkaina ovat lähes kaikki valtionhallinnon virastot ja laitokset, on hallinnoitavia pankkitilejäkin noin 700. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet valitsi kumppaniksi maksuliikenteen automatisointiin Basware Banking -monipankkiohjelmiston ja maksuautomaation suunnannäyttäjän.


Palkeiden kautta kulkee joka vuosi 1,2 miljoonaa ostolaskua, 1,1 miljoonaa palkkalaskelmaa ja 0,6 miljoonaa myyntilaskua. Sen palvelujen piirissä on yhteensä noin 73 000 valtion työntekijää eri virastoissa ja laitoksissa, eduskuntaa ja Suomen Pankkia myöten. 

Banking tarjoaa helpon ja eri kokoisille toimijoille sopivan ratkaisun maksuautomaatioon. Järjestelmä noutaa ja vie tilitapahtumat lähes kaikkien suomalaispankkien tietokantoihin. Automatisointi tapahtuu luomalla järjestelmään sääntöjä: esimerkiksi jo muutamalla tiliöintisäännöllä voi saavuttaa 90 prosentin automaatioasteen.

Selainpohjainen Basware Banking valvoo maksuliikennettä ja raportoi poikkeustilanteista, jolloin taloushallinto vapautuu maksuliikenteen rutiineista ja voi käyttää aikaansa tuottavampiin tehtäviin. Pilvipalvelu vapauttaa työnteon ajasta ja paikasta ja tuo uutta joustavuutta taloushallinnon ammattilaisille.

Palkeissa muutos on suuri. Lappalainen sanoo, että talousprosesseja monitoroidaan koko ajan, jotta niissä syntyviä pullonkauloja voidaan paremmin ohjata. ”Keskeinen haasteemme on, että emme vie vanhoja toimintamalleja sellaisinaan uuteen digimaailmaan.”


Omat kyvyt ja osaaminen töihin

Talous- ja henkilöstöhallinnon työ on muuttunut täysin viime vuosina. Rutiinityö on vähentynyt, ja työstä on tullut enemmän prosessin ohjausta.

Esimerkiksi tiedonkäsittelyä on automatisoitu mahdollisimman pitkälle. Muutosjohtamisessa on auttanut se, että automatisaatio helpottaa työntekijöiden taakkaa ja tekee työstä kiinnostavampaa. Automaation avulla konkariosaajien työaikaa ohjautuu oikeasti haastavien ongelmien ratkaisuun.

Palkeissa työn tekemistä on kehitetty Onks tässä järkee -kampanjalla, jolla kerättiin jokapäiväisen työn ärsyttäviä yksityiskohtia.

”Juuri nämä kohdat täytyy automatisoida. Vastapainotteisesti uutta työtä on tullut asiakaspalveluun. Rakennamme tätä muutospolkua par’aikaa”, Lappalainen sanoo.
 

Baswarella on kunnianhimoa

Automaation tulosta puhutaan aina, mutta Helena Lappalainen uskoo, että se pitää myös tehdä itse. Muutos on helpompaa, kun istuu itse kuskin paikalla ja päättää suunnan, tahdin ja tavoitteet. 

”Meillä on Suomessa mahtava osaamisverkosto, jonka avulla voimme toteuttaa työn muutoksen. Me olemme hyviä toimeenpanijoita.” 

Lappalainen uskoo, että Baswarella on näkemystä, rohkeutta ja resursseja viedä taloushallinto kunnolla tulevaisuuteen.

”Baswarella on kunnianhimoa tehdä talousohjelmistoista entistä älykkäämpiä”, Lappalainen sanoo.


Pinterest
Referenssin infoboxi
Basware Oyj

Tiedot

Tilaaja: Palkeet

Lisätietoja

Basware Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Maksaminen

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Basware Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Basware - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Basware - Muita referenssejä

Basware - Muita julkaisuja

Siirry Basware Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

3d-räiskintä, sähkötupakka, ja kiinteistövälittäjät korvaava palvelu keräsivät suurimmat rahoituskierrokset 2018
eCraft rakentaa Suomen suurimman Microsoft Dynamics-osaamiskeskittymän ostamalla EVRYn Dynamics-liiketoiminnan
Näin toimii innovatiivinen hankinta - jopa 1,75 miljardin arvosta julkisia hankintoja tavoitellaan tehtäväksi innovatiivisesti

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia