logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Baronalle suuria säästöjä ja yrittäjähenkistä palvelua

ReferenssiBarona on nimenä tuttu jokaiselle, joka on vieraillut Espoon Barona-areenalla. Se on myös tuttu yhä useammalle suomalaiselle työntekijälle. Rajusti kasvaneen yrityksen IT-asioista on jo pitkään huolehtinut BLC Protie. 


Baronan suurinta liiketoiminta-aluetta edustaa henkilöstöpalvelut. Barona Solutions tarjoaa palvelu- ja ulkoistusratkaisuja sekä muutoksenhallintaa. Mielenkiintoinen ja kasvava osa on uudenlaisia asumisen ja majoittumisen ratkaisuja tarjoava Forenom sekä ylimmän johdon suorahakupalvelu Momentous.

Kahden silloisen opiskelijan, Markus Oksan ja Mikko Leppäsen, ideasta ja aktiivisuudesta alkunsa saanut Barona on kehkeytynyt Suomen suurimmaksi ja nopeimmin kasvavaksi henkilöstöpalvelualan yritykseksi. Se edellyttää paljon myös IT:ltä.

”Yrityksen alkuaikoina hoidin IT-asioita oman toimen ohella. Iltaisin laitoin verkkoja ja koneita kuntoon”, muistelee Baronan IT- ja hankintapäällikkö Jussi Kyllönen.”Aika pian kävi selväksi, että tarvitsemme näihin hommiin päätoimisen henkilön. BLC Protie tulikin mukaan kuvioihin jo 2000-luvun puolessa välissä. 


Pilveä kohti

BLC Protie vastaa käytännössä Baronan koko IT-infrasta, johon kuuluvat niin työasemat kuin palvelimetkin. Homma sujuu Kyllösen sanoin hyvin. Hän korostaa muutamia asioita, jotka Barona kokee ensiarvoisen tärkeiksi. 

”BLC Protie on sopivan kokoinen ja nopea. Ennen muuta se on palveluasenteeltaan yrittäjähenkinen.Tietynlaista talkoohenkeä tarvitaan, jos tilanne sattuu päälle”, Kyllönen kuvaa. 

”Esimerkiksi Solutionsin toiminta on hyvinkin liiketoimintakriittistä. Noin 400 henkeä istuu neljällä eri paikkakunnalla Puolaan myöten virtuaalityöpöytien äärellä ja he tekevät suoriteperusteista liiketoimintaa. IT:n on yksinkertaisesti toimittava. ”Kiitosta saakin BLC Protien kyky ymmärtää Baronan koko liiketoiminnan vakavuus. 

Uusimpana IT-hankkeena on siirtyminen PrivateCloudiin. Lähes 95 prosenttia palvelimista on jo dedikoitu ja ne hurisevat BLC Protien tiloissa Espoon Tapiolassa. Etija on saavutettu myös siirtymällä Citrixin virtualisointialustaan: työasemat ovat jääneet historiaan ja tilalle on tullut riskittömämpiä ns. ”tyhmiä” päätteitä. Yhteydet ovat tuplatut ja VoIP-puhelut toimivat moitteetta. Kehittynyt teknologia on vauhdittanut myös kansainvälisiä toimintoja.

”Puolan palvelukeskuksemme pistettiin Protien avulla pystyyn kahdessa viikossa päätöksestä. Heti kun verkkoyhteydet ja sisäverkko olivat kunnossa,saimme puhelut toimimaan saman tien”, Kyllönen muistelee. Muuta kansainvälistä toimintaa Baronalla on Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä.


Osaamista ja suuria säästöjä

Baronan ja BLC Protien yhteistyö on jatkunut pitkään. Kyllösen mukaan Barona on saanut selviä etuja erinomaisen palveluasenteen lisäksi omistautuneesta IT-tuesta henkilötasolla. ProDeskin lisäksi IT-tuki toimii myös paikan päällä kolme kertaa viikossa. 

Eikä pidä unohtaa taloudellista hyötyä. Vaihtoehtoisena mallina laskemme Kyllösen kanssa oman IT-osaston tarpeet ja kulut. 

”Perinteisenä mallina on laskea yksi IT-henkilö sataatyöntekijää kohti. Meillä se tarkoittaisi 3–4 omaa IT-työntekijää ja yhtä manageritason ihmistä palkkakuluineen ja koulutuksineen”, Kyllönen ynnäilee. ”Eikä silloinkaan aina selvittäisi kaikista tilanteista.” 

”Säästömme on ainakin 200 000 euron luokkaa,”hän paljastaa.”Lisäksi tulevat rautaan, Citrixiin, Linuxiin ja Microsoftiin sekä muihin softiin liittyvät asiantuntijuudet ja erikoisosaamiset.” 

BLC Protien avulla haasteet ratkeavat varmastija vaivatta. Näin vakuuttaa Jussi Kyllönen ja muut baronalaiset.” Tietoliikenne on aina riskialtista ja silloin tällöin aina räpsähtää. BLC Protie on kuitenkin aina selvittänyt asiat kelloon katsomatta.”


Baronan käytävältä poimittua:

"Palvelua saa aina nopeasti. Tukipyyntöihin vastataan vauhdilla, eikä oikeastaan mitään negatiivista tule mieleen." - Carla Wirén, hankinta- ja myyntikoordinaattori

Pinterest
Referenssin infoboxi
BLC Taito Oy

Tiedot

Tilaaja: Barona
Ajankohta: 2005 -

Lisätietoja

Yritysprofiili BLC Taito kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin BLC Taito kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

BLC Taito - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

BLC Taito - Muita referenssejä

BLC Taito - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin BLC Taito kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Rekrytointi.com Osaajapankki keräsi nopeasti 60 000 CV:tä tietokantaan
VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia