Azure Stack tulee – jee!

Siis mikä ihme on Azure Stack? Lyhyesti ja ytimekkäästi, Azure Stack on Microsoftin Public Azure omassa konesalissa. Azure Stack on toteutettu integrated system -laitteena, joten se on täysin Microsoftin ja laitetoimittajan yhdessä esiasentama laite.

Kerroimme tovi sitten, että palvelu on saatavilla pian myös Telialta. Telialle Azure Stack tuodaan valmiina kokoonpanona, johon me konfiguroimme omat tietomme ja kytkemme sähköt ja tietoliikenneverkon – sekä muodostamme myytävät palvelutuotepaketit ja integroimme uudet palvelukokonaisuudet tarpeellisiin ympäröiviin järjestelmiin. Kun tämä kaikki on tehty, palveluiden myyminen omille asiakkaillemme voi alkaa.
Miksi kaikki niin kovasti odottavat Azure Stackia?

No, näin pilviaikakaudella GDPR- ja muiden turvavaatimusten myötä datan sijainti on noussut todella merkittäväksi asiaksi. Azurella on mielettömän huima suosio, mutta moni karsastaa sitä tuotanto- ja jopa kehitysmielessä, kun se data ei saa joutua sijainnillisesti väärään paikkaan. Azure Stack tarjoaa tähän ongelmaan ratkaisun. Teknisesti Azure Stack näyttää asiakkaalle aivan samalta kuin Azure. Erona on, että data sijaitsee palveluntarjoajan konesalissa eli meidän kohdallamme Suomessa, Telian omissa konesaleissa.

Azure Stackin portaali ja rajapinnat (REST API, PowerShell ja CLI) ovat samat kuin Azuressa, mikä on aivan mahtavaa. Teknisestä näkökulmasta, jos olet tottunut kehittämään Azuressa tai muuten toimimaan Azuren kanssa, voit jatkaa samaa tapaa myös Azure Stackin kohdalla. Samojen rajapintojen ja teknisen rakenteen myötä pääset mahdollisesti hyödyntämään jo olemassa olevia automaatioita tai template-pohjia eikä yrityksenne tarvitse investoida uuden kehittämiseen.

Azure Stackin helppous ja mukavuus on juuri siinä, että sen käyttökokemus on täysin sama kuin Azuressa. Tämän takia jo vahvasti pilvimaailmassa olevalle käyttöönotto on helppoa ja Azuressa olevan ympäristön kopioiminen Azure Stackille vaivatonta. Jos Azurea ei ole vielä käyttänyt niin nyt on hyvä tilaisuus aloittaa. Käyttö ei voi enää jäädä kiinni datan sijainnistakaan, kun Azure Stack löytyy tuota pikaa myös Suomesta. Pysy siis kuulolla – kerromme tästä pian lisää!

Bloggaus Azure Stack tulee – jee!
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Telia:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietohallinto
Arkkitehtuuri
It-infrapalvelut
Konesalipalvelut
azure pilvipalvelut Cloud azure stack hybridipilvipalvelut
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa