Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Axopar Boatsin jälleenmyyjien portaali sekä varaosien verkkokauppa samalla alustalla Salesforcessa

ReferenssiAxopar on kansainvälinen, markkinoiden johtava venevalmistaja, joka valmistaa yli tuhat venettä vuodessa. Yrityksen liikevaihto on kasvanut 30 % vuosivauhtia ja on yli 100 miljoonaa euroa. Koska Axoparin veneiden ja lisätarvikkeiden myynti toimii jälleenmyyjien kautta ympäri maailman, oli yhtenäiselle järjestelmälle kova tarve. Salesforce mahdollisti kaikkien osapuolien toiveet saman alustan päälle.

Jälleenmyyjä-portaali Salesforceen

Jälleenmyyjille rakennettiin portaali, joka keskustelee saumattomasti molempiin suuntiin Axoparin tilaus- ja tuotannonohjausjärjestelmien kanssa. Jälleenmyyjä voi hoitaa suoraan portaalista niin venetilaukset, veneen tarkastusraportoinnit, todistukset, luovutusasiakirjat kuin takuuasiakirjatkin. Näin koko myyntiprosessi aina tilauksesta veneen luovutukseen asti voidaan hoitaa yhdestä paikasta, jolloin myös prosessiin liittyvät viestit, tapahtumat, dokumentaatiot ja asiakirjat tallentuvat samaan järjestelmään ja ovat näin helposti saatavilla ja raportoitavissa.

Axoparin toimitusjohtaja (CEO) Ari-Pekka Saarikangas kokee Salesforcen olevan heille tärkeä apu:

”Kommunikointi jälleenmyyjien ja Axoparin välillä on parantunut portaalin myötä ja samalla eri asioiden mitattavuus on mahdollista nyt aivan eri tavalla kuin aikaisemmin.”

Axoparilta jälleenmyyjille, jälleenmyyjiltä loppukäyttäjille

Portaaliin rakennettiin allokointityökalu, jolla Axopar pystyy tarjoamaan tuotantoslotteja jälleenmyyjien venetilauksille. Salesforcesta voidaan yhdellä vilkaisulla katsoa, kuinka monta slottia on allokoitu esimerkiksi syyskuulle ja kuinka monta on vielä vapaana. Näin varmistetaan, että jokaiselle valmistuvalle veneelle on jälleenmyyjä tiedossa ja mahdollisista suunnitelman muutoksista voidaan nopeasti viestiä ja sopia osapuolien kesken.

Portaaliin toteutettiin myös oma työkalu, jolla jälleenmyyjä voi vahvistaa hänelle allokoidut tuotantoslotit ja varata veneen valmistusajankohdan viikkotasolla. Kaikkien slottien tiedot ovat nähtävissä portaalissa, se päivittyy reaaliaikaisesti ja sen avulla jälleenmyyjä pystyy seuraamaan venetilaustaan läpi koko prosessin.

Axoparin Salesforceen on myös kytketty verkkokauppa, josta jälleenmyyjät voivat vastata loppuasiakkaan lisätoiveisiin tilaamalla helposti veneiden lisä- ja varaosia. Verkkokauppa toimii kuten mikä tahansa verkkokauppa eli näkymää voidaan navigoida ja filtteröidä halutun tuotteen löytämiseksi, tuotteita voidaan etsiä tuotehaun avulla, tarjouksia tai ostoihin liittyviä tuotteita voidaan korostaa tuotenostoin ja tehtyjä ostoksia voidaan uudelleen tilata. Lisäksi verkkokauppa laskee automaattisesti toimituskustannuksen tilatuille tuotteille valittuun osoitteeseen, jolloin jälleenmyyjä näkee ostoksensa kokonaissumman helposti.

Kokonaisuudessaan Salesforcen avulla Axopar kykenee:

  1. ennustamaan tulevaa venemyyntiä,
  2. hallitsemaan veneiden tuotantoslotteja,
  3. tarjoamaan jälleenmyyjää ohjaavan veneen konfigurointi- ja tilaustyökalun,
  4. mahdollistamaan ajantasaisen tiedon venetoimituksen seurantaan,
  5. laatimaan luovutus- ja tarkistusdokumentaation,
  6. käsittelemään takuuasiat sekä
  7. tarjoamaan kanavan (verkkokaupan) lisä- ja varaosamyynnille suoraan jälleenmyyjäportaalista.

”Yhteistyö Ceilin kanssa toimi erittäin hyvin alusta saakka. Aikataulut ja kustannukset pitivät ja olivat kuten oli sovittu, ja luotamme Ceilin tukeen myös tuen osalta nyt kun portaali on käytössä. Ceili toimi kuten hyvä business partneri parhaimmillaan ja etsi parhaimmat ratkaisut Axoparin toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti, sekä halusi aidosti ymmärtää Axoparin liiketoiminnan kulmakivet.” – Axopar (CEO) Ari-Pekka Saarikangas

Lue koko case Ceilin nettisivuilta: https://ceili.fi/case-axoparin-jalleenmyyjien-portaali-seka-varaosien-verkkokauppa-samalla-alustalla-salesforcessa/

Suosittelija:

”Yhteistyö Ceilin kanssa toimi erittäin hyvin alusta saakka. Aikataulut ja kustannukset pitivät ja olivat kuten oli sovittu, ja luotamme Ceilin tukeen myös nyt kun portaali on käytössä. Ceili toimi kuten hyvä business partneri parhaimmillaan ja etsi parhaimmat ratkaisut Axoparin toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti, sekä halusi aidosti ymmärtää Axoparin liiketoiminnan kulmakivet.”

Ari-Pekka Saarikangas

Pinterest
Referenssin infoboxi
Ceili Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Axopar Boats Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Ari-Pekka Saarikangas

Lisätietoja

Yritysprofiili Ceili kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Myynti
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus

Teknologia

Salesforce

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Crm
crm käyttöönotto
sales cloud
salesforce
1-sivun verkkokauppa
axopar
teollisuusyritys
ceili
crm jatkotuki
jälleenmyyntiportaali
varaosaverkkokauppa

Siirry yrityksen profiiliin Ceili kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ceili - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Ceili - Muita referenssejä

Ceili - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia