Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Avoin data päivittyy COVID-19-kartalle

BloggausTeimme päivittyvän maailmanlaajuiden kartan koronaviruksen levinneisyydestä. Kartalle verrataan kahta tietoaineistoa: toisaalta vahvistettuja ja aktiivisia tartuntoja, toisaalta parantuneita ja onnettomasti kuolemaan johtaneita tartuntoja.

Linkki suoraan web-sovellukseen Citynomadin portaaliin.

Mistä Avoin data tulee COVID-19 kartalla?

John Hopkinsin yliopisto kerää koronaviruksen tilannekuvaa asiantuntijaorganisatioilta eri puolilta maailmaa ja yhdistää koronaviruksen tiedot yhdeksi tietokannaksi. GitHub julkaisee tiedon avoimena datana, jota Citynomadin Coronavirus Live -kartta visualisoi päivittyen kerran vuorokaudessa.

Tästä johtuen paikallisten viranomaisten tiedot maan tartuntojen tilanteesta voivat olla tarkempia, kartan tietojen seuratessa niitä pisimmillään vuorokauden verran.

Linkki GitHubin avoimen datan lähteeseen.

Kuinka aikajana kehittyy? 

Koronavirus-epidemia toteuttaa eksponentiaalista kasvuaan kaikissa maissa. Kahden kuukauden kuluessa aktiivisten tapausten määrä on laantunut Hubeissa, Kiinassa, josta epidemia sai alkunsa. Epidemia-aalto on siellä saavuttanut jo huippunsa. Muualla, kuten Suomessa aalto tulee hiukan myöhässä, mutta varmistettujen tapausten käyrä toistuu maasta maahan. 

Yksityiskohdat aineistosta löytyvät kartan Info-tiedoista. Kartalla nähtävissä olevat kuplat ja grafiikan väri vastaavat toisiaan. Jos haluat esimerkiksi tarkistaa varmistettujen tapausten määrän, seuraa harmaata kuvaajaa.

Kartta havainnollistaa kahta vertailtavaa dataa - nopealla vilkaisulla tilannekuva

Olemme jakaneet kartan informaation kahdelle näkymälle: havaittujen ja aktiivisten näkymä kertoo kaikkien tunnettujen tartuntojen määrän suhteessa tämän hetken tautitapauksiin. 

Toinen vaihtoehtoinen karttanäkymä kertoo, mikä on taudista toipuneiden suhde kuolleisuuteen. Kiinan esimerkki antaa osviittaa taudinkulun etenemisestä muualla maailmassa. On huomattava, että luvut kertovat testattujen ja siten varmistettujen tilaston. 

Visualisoinnin tavoite 

Tietoaineistoa vertaamalla kartalle tuotu tieto antaa nopean tilannekuvan ja havainnollistaa COVID-19 -viruksen etenemistä ja vaikutusta väestöön. Tapausten kokonaismäärän suhde aktiivisiin tautitapauksiin on visualisoitu suhteellisena kuvaajana. 

Kaksi eri näkymää, toisaalta kokonaismäärän ja aktiivisten tapausten ja toisaalta parantuneiden ja kuolemantapausten vertautuminen kertoo siitä, kuinka epidemia etenee eri puolilla maailmaa ja maittain tarkasteltuna tapausmäärät näyttävät seuraavan toisiaan vastaavaa linjaa. 

Visualisointi on rakennettu web-sovellukseen, mutta yhtäläisesti se voi olla näkyvissä ja käytettävissä natiivisovelluksessa, jossa paikannus on merkittävämmässä roolissa. 

Pinterest
Citynomadi Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Citynomadi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Avoin data
integraatio
GPS
paikkatieto

Siirry yrityksen profiiliin Citynomadi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Citynomadi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Citynomadi - Muita referenssejä

Citynomadi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia