Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Automatisoitu taloushallinto on jo täällä

BloggausYrittäjä, oletko valmis ottamaan yrityksesi taloushallinnossa hypyn tuntemattomaan vai haikailetko vielä vanhojen hyvien aikojen perään?Miten olet tottunut hoitamaan yhtiösi kirjanpidon ja palkanlaskennan?

Olet todennäköisesti tottunut toimittamaan kuitit, laskut yms. aineiston kirjanpitäjällesi, joka käsittelee ne kirjanpitoon, arkistoi, muodostaa raportit ja lähettää sinulle luettavaksi. Olet voinut luottaa siihen, että kirjanpitäjä tekee vaadittavat viranomaisilmoitukset verottajalle ja huomauttaa, jos kirjanpitoaineistossa on puutteita.

Olet tottunut, että tunnit toimitetaan palkanlaskijalle, joka kirjaa ne palkanlaskentaohjelmaan, lähettää palkkalaskelmat työntekijöille, laittaa palkat maksuun ja taas, lähettää vaadittavat viranomaisilmoitukset. Olet voinut ottaa yhteyttä omaan kirjanpitäjääsi tai palkanlaskijaasi, jos sinulla on tullut kysyttävää näihin asioihin liittyen. Olet saanut aina vastauksen. Asiat ovat olleet hyvissä, osaavissa käsissä.


Uutta ja pelottavaa – vai onko sittenkään?

Adminet Lite tarjoaa automatisoidut taloushallinnon prosessit ja lähes kaikki yllä olevat siirtyvät koneen tehtäväksi. Hyppy tuntemattomaan. Täysin automatisoitu kirjanpito ja palkanlaskenta. Kone tekee, ihminen vikisee. Toivottavasti lopputulos on hyvä tai edes välttävä. Tuskin on. Täyttä hulluutta, kyllähän ihmistä aina tarvitaan. Voinko luottaa, että kaikki vaadittavat toimenpiteet hoituu? Kuka vastaa kysymyksiini? Entä jos tulee ongelmia, kuka ottaa vastuun?

”Apua – kyllä ennen oli kaikki paremmin”, miettii muutosta vastustava yrittäjä.

Pysähdytään hetkeksi ja mennään ajassa hieman taaksepäin, vaikka vuoteen 1995. Kuvittele itsesi pankin kassalle. Olet tullut pankkiin laskupinon kanssa. On aika maksaa ostolaskut, osasta eräpäivätkin jo menneet. Tokaiset pankkivirkailijalle, että olisihan nämä pitänyt jo maksaa aikapäivää sitten. Saat vastaan vienon hymyn ja vastauksen, ehtiihän sitä vielä. Pankkivirkailija ottaa laskut vastaan, tarkistaa henkilöllisyytesi, syöttää laskut tietokoneelle, ottaa tarvittavat allekirjoitukset ja laittaa laskut maksuun. Päälle vielä hymy ja hyvän päivän toivotukset. Ei huolta, kaikki on hyvin. Asiat ovat hyvissä, osaavissa käsissä.

Suomen ensimmäinen verkkopankki avattiin v. 1996 ¹. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2017 verkkopankkia käyttää 82 % kaikista 16-89 vuotiaista ja ikäluokissa 25-64 sama prosentti on 94 ². Voidaan siis sanoa, että työikäisestä väestöstä lähes kaikki käyttävät verkkopankkia asioidensa hoitamiseen. Kuinka nämä ihmiset voivat luottaa, että vaadittavat toimenpiteet hoituu? Kuka vastaa kysymyksiin, jos tulee ongelmia, kuka ottaa vastuun? Ovatko kaikki ihan hulluja? Tuskin. Harva vaivautuu näitä kyselemään, käytäntö on osoittanut, että homma todella toimii, apuakin saa tarvittaessa.

En minä ainakaan haluaisi luopua omista verkkopankkitunnuksistani.


Kuinka automatisoitu taloushallinto toimii käytännössä?

Palataan automatisoituun taloushallintoon, joka on koko Adminet Lite -konseptin keskiössä. Adminet Litessä lähes kaikki perinteisesti kirjanpitäjälle tai palkanlaskijalle kuuluneet talouden prosessit on automatisoitu.

Automaatti tiliöi ostolaskut, käsittelee valtaosan tiliotetapahtumista, tekee palkanlaskennan rutiinityöt ja hoitaa kirjanpidon sekä palkanlaskennan ilmoitukset viranomaisille. Sinun tehtäväksesi jää huolehtia, että järjestelmään tallennetut tiedot ovat oikein. Ihan samalla tavalla kuin verkkopankissa sinun pitää huolehtia, että näppäilet tilinumeron ja viitenumeron oikein. Jos syötetyt tiedot ovat oikein, automaattiin voi huoletta luottaa.

Jos käyttöön liittyen tulee ongelmia, voit jättää tukipyynnön aiheesta ja sen käsittelee aina ihminen, sinulle nimetty oma Talousneuvoja. Hän täydentää automaattia niissä paikoissa, joissa ihmistä vielä tarvitaan ja on apunasi aina tarpeen vaatiessa. Älä siis huoli. Asiat ovat hyvissä, osaavissa käsissä.-----

Kirjoittaja: Kari Kalmukoski

Admicomin tilitoimistoa vetävän Karin vahvin osaaminen löytyy kirjanpidon, verotuksen ja raportoinnin teemoista. Yrittäjäperheen kuopukselle yrittäjän arki on tuttua ja Karilla on halu kehittää kaikin keinoin sekä Admicomin että asiakkaan toimintaa. Vapaa-ajalla Kari rentoutuu istahtamalla tietokoneen äärelle, frisbeegolffaamalla tai kaloja narraamalla.

Pinterest
Admicom Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

pienyrittäjä
taloushallinnon automatisoidut prosessit
Sähköinen taloushallinto
Digitaalinen taloushallinto
taloushallinnon prosessien automatisointi
Palkanlaskenta
sähköinen kirjanpito
reaaliaikainen kirjanpito
adminet lite

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia