logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Automatisoitu käyttöoikeushallinta mahdollistaa Postin nopeat liiketoimintamuutokset

ReferenssiPosti haluaa olla vuonna 2018 asiakkaiden ykkösvalinta posti- ja logistiikkapalveluissa. Pulsen Integration tuottaa nopeasti kehittyvälle Postille palvelun, jolla se pystyy huolehtimaan yhä paremmin myös digitaalisen kaupankäynnin ja asiakkaidensa arjen sujuvuudesta. Automatisoitu käyttöoikeushallinta on helpottanut uusien palveluiden käyttöönottoa sekä mahdollistanut nopeat liiketoiminnan muutokset.

”Liiketoimintayksikkömme ovat panostaneet uusien palveluiden kehittämiseen. Halusimme tehostaa käyttöoikeuksien hallintaa sekä omien että kumppaniemme työntekijöiden osalta. Pulsen Integrationin asiantuntijat kuuntelivat toiveitamme ja kertoivat, miten automatisoitu käyttöoikeuksien hallinta kannattaa toteuttaa. He olivat alusta lähtien sitoutuneita auttamaan meitä. Saimme heiltä ideoita, joita emme olleet tulleet itse ajatelleeksi”, sanoo Postin Solution Manager Helena Lähdesmäki.

Postilla on satoja tietojärjestelmiä, ja uusia järjestelmiä otetaan käyttöön liiketoiminnan tarpeiden mukaan myös pilvipalveluna. SAP-käyttöoikeudet hoituvat nyt identiteetinhallinnan kautta suoraan SAP:in keskitettyyn käyttäjähallintaan. SAP-tunnukset muodostuvat automaattisesti.
Uudet tietojärjestelmät nopeammin käyttöön
Postin verkkotunnukset tulevat automaattisesti HR-tietojen perusteella ja käyttöoikeudet joihinkin tietojärjestelmiin työntekijän roolin perusteella. Työsuhteen muuttuessa tai päättyessä Postin verkkotunnukset sulkeutuvat ja identiteetinhallinnan piirissä olevien sovellusten oikeudet poistuvat. Käyttäjälle ei jää turhia lisenssejä käyttöön.

”Tiedämme mitä oikeuksia ja resursseja myös ulkoiset työntekijät ovat saaneet haltuunsa. Olemme saaneet karsittua huomattavasti käyttöoikeuksien hallintaan liittyvää manuaalista työtä. Se tuo meille merkittäviä säästöjä, ja parempaa tietoturvaa. Kyseessä on liiketoimintakriittinen palvelu, ja identiteetinhallinnan arvo tunnustetaan organisaatiossamme yhä laajemmin”, kertoo Lähdesmäki.
”Pyrimme lisäämään työntekijöiden roolien pohjalta automaattisesti saatujen oikeuksien määrää.”

Palvelun piiriin otetun uuden tietojärjestelmän käyttöönotto sujuu aiempaa joustavammin, koska käyttöoikeuksia saadaan työntekijöille järjestelmästä lähes reaaliaikaisesti. Jälkikäteen on helppo selvittää, kuka hyväksyi käyttöoikeuden, milloin ja mihin järjestelmään. ”Loppukäyttäjätkin näkevät omat käyttöoikeutensa.”
Jatkuvasti kehittyvä ympäristö
Automatisoitu käyttöoikeushallinta kattaa myös kaikki Postin ulkoiset käyttäjät, joita on noin 6.000. Pitkälle viety automaatio parantaa tietoturvaa, ja käyttöoikeudet voidaan määritellä nyt myös kumppanikohtaisesti.

”Vastasimme liiketoiminnoista kumpuavaan tarpeeseen, ja lähdimme hakemaan tehokkaampaa ratkaisua myös ulkoisten käyttäjien hallintaan. Ostamme kumppaneiltamme muun muassa tietotekniikan ja logistiikan palveluita. Ulkoisten käyttäjien määrä on kasvanut nopeasti.”

Postin kumppanit voivat pyytää käyttöoikeuksia myös itsepalveluportaalista. ”Hyväksyminen tapahtuu määrittämämme prosessin mukaisesti”, painottaa Lähdesmäki. ”Voimme luoda nopeasti käyttöoikeuksia vaikkapa 3.000 kesätyöntekijälle ja yritysostojen kautta Postin palvelukseen siirtyville henkilöille. Ympäristön kehittämiseen tarvitsemme Pulsenin asiantuntijoiden osaamista. He hoitavat myös vaativimmat tukipyynnöt ja vastaavat teknisestä kokonaisuudesta.”
Postin avainlukuja:
• 1,65 miljardia euroa - liikevaihto vuonna 2015
• 22.000 työntekijää
• 9 maassa – operoi Suomen lisäksi Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Baltian maissa

Lisätietoja:
Pulsen Integration Oy, Tiina Hentunen mobile: +358 50 517 5778, email: tiina.hentunen@pulsen.fi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Pulsen Integration Oy

Tiedot

Tilaaja: Posti Group

Lisätietoja

Yritysprofiili Pulsen Integration kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Tietohallinto

Omat tagit

Käyttätunnusten luominen

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttäjähallinta
Tietoturva

Siirry yrityksen profiiliin Pulsen Integration kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pulsen Integration - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Pulsen Integration - Muita referenssejä

Pulsen Integration - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Pulsen Integration kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia