Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Fleet Innovation: Automaation avulla kohti kovaa kasvua ja fiksumpia työtapoja

Referenssi
Tässä ei makseta vain palvelusta, vaan siinä on jotakin syvempää.

Jenna Rahunen, Finance Manager, Fleet Innovation

Yksilöllisiä yritysautoilun palvelukokonaisuuksia tarjoavan Fleet Innovationin liiketoiminta on kasvanut huimaa vauhtia. Kasvun tueksi yrityksessä on automatisoitu useita prosesseja ja työtehtäviä, jotta henkilöstö voisi keskittyä oleelliseen – palvelemaan yrityksen asiakaskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla. Yksi automaation keinoista on ohjelmistorobotiikka, jonka kehittämiseen Fleet Innovation löysi Efimasta oikean kumppanin.

Fleetin liiketoiminnan kasvaessa myös yrityksen käsittelemien ostolaskujen määrä kasvoi ja lisäsi henkilöstön työkuormaa. Tästä alkoikin pohdinta, voisiko ostolaskujen käsittelyn hoitaa tehokkaammin. Ohjelmistorobotiikka (RPA) tunnistettiin mahdolliseksi ratkaisuksi ongelmaan, ja pian yrityksessä lähdettiinkin toteuttamaan ensimmäisiä robotisointeja yhteistyössä Efiman kanssa.

Yrityksen talouspäällikkö Jenna Rahunen pitää ostolaskujen käsittelyä oivana kohteena ensimmäisille RPA-toteutuksille, sillä prosessi sisältää paljon rutiininomaista toistoa, jonka tekemiseen kuluisi myös paljon henkilöstön aikaa. ”Ennen automaatiota meillä asiakasvastaavat kirjasivat laskuja, eikä tämä tuntunut fiksulta tavalta käyttää heidän aikaansa. Ohjelmistorobotiikka nähtiin ratkaisuna, joka skaalautuisi ketterästi liiketoimintamme mukana”, hän kertoo. Ohjelmistorobotin puolesta puhui myös se, ettei robotti tee virheitä: ”Toistuvassa rutiinityössä ihminen tekee aina jonkin verran virheitä, mutta robotin voi olettaa seuraavan sille asetettuja sääntöjä poikkeuksetta.”

Ostolaskujen automaatiolla on myös saatu tuloksia, sillä nykyisin Efiman Aili-robotti käsittelee 45 % yrityksen 6000 kuukausittaisesta ostolaskusta. ”Tämä on todella suuri apu meidän kokoisessa yrityksessä, ja olemme jo tehneet suunnitelmia jatkosta seuraaville vuosille. Automaatio on isossa roolissa meidän kasvusuunnitelmissamme”, hän toteaa tyytyväisenä. Seuraavaksi Aili-robotti onkin ottamassa haltuunsa myös roolin Fleetin asiakaspalvelun apuna mm. hankintojen tilasta kertovien automaattiviestien muodossa.

Rahunen iloitsee myös siitä, kuinka hyvin automaation mahdollisuudet on otettu yrityksessä vastaan. ”Autokantamme kasvaessa myös työn määrä kasvaa. Jokainen huomaa omissa tehtävissään, että aikaa voisi rutiinihommien sijaan käyttää paremmin”, hän kertoo. Eikä intoa asioiden kehittämiseen ole puuttunut. ”Meillä ihmiset pyrkivät todella tekemään prosesseista mahdollisimman tehokkaita, eikä muutosvastarintaa missään vaiheessa ole esiintynyt. Pikemminkin kaikki haluavat lähteä mukaan automaation kehittämiseen”, Rahunen jatkaa.

Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat ominaisuuksia, joita Rahunen kumppanuudessa arvostaa. ”Tässä ei makseta vain palvelusta, vaan siinä on jotain syvempää. Efiman henkilöt tuntevat meidän liiketoimintamme, ehdottavat kehitysideoita ja uskaltavat sanoa avoimesti, jos jokin asia kannattaisi tehdä toisin”, hän kuvailee kumppanuutta. Myös efimalaisten asenne ja välitön vuorovaikutus saavat kehuja Rahuselta. ”Töihin tartutaan heti, ja voimme luottaa siihen, että työ tulee tehdyksi. Efiman puolelta myös ohjataan projekteja ja pidetään huoli, että me teemme osamme. Löysimme Efimasta todella oikean kumppanin”, Rahunen iloitsee.

Muille automaatiota miettiville Rahusella on jakaa vinkkejä omasta kokemuksesta. ”Jos töissä on paljon toistuvia rutiineja ja resurssit ovat tiukalla, on siinä aina paikka miettiä automaatiota. Asiakastyytyväisyyden näkökulmasta automaatiolla on todella suuri merkitys, sillä se vapauttaa meidät rutiineista asiakkaidemme palvelemiseen”, hän päättää.

Efiman palvelut

Ohjelmistorobotiikka UiPath-teknologialla

Hyödyt asiakkaalle

  • Tehokkaat, automatisoidut prosessit
  • Liiketoiminnan mukana skaalautuva ratkaisu
  • Prosessien ja työtapojen jatkuva kehittäminen osana automaatiota
  • Oman henkilöstön aika vapautuu strategisempiin tehtäviin

Fleet Innovation

Fleet tuottaa asiakkaileen yksilöllistä palvelua, jossa asiakaskohtaisesti rakennetaan autokanta yhdistelmästä omistusta, huolto- ja rahoitusleasingia, ja kenties yhteiskäyttöautoilua. Fleetin toimintamalli mahdollistaa tarkoituksenmukaiset autoratkaisut ja palvelukokonaisuudet, jopa käyttäjäkohtaisesti yritysten sisällä. Useita rahoituskanavia käyttämällä myös kustannusten optimointi onnistuu parhaiten. Tallipäällikkönä hallinnoimme autokantasi, olivat autot rahoitettuja miten tahansa.

fleet.fi

Suosittelija:

”Tässä ei makseta vain palvelusta, vaan siinä on jotain syvempää. Efiman henkilöt tuntevat meidän liiketoimintamme, ehdottavat kehitysideoita ja uskaltavat sanoa avoimesti, jos jokin asia kannattaisi tehdä toisin. Töihin tartutaan heti, ja voimme luottaa siihen, että työ tulee tehdyksi. Efiman puolelta myös ohjataan projekteja ja pidetään huoli, että me teemme osamme. Löysimme Efimasta todella oikean kumppanin.”

Jenna Rahunen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Efima Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Fleet Innovation
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jenna Rahunen

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

ohjelmistorobotiikka
UiPath

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia