logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Automaalit.net Odoolla maailmalle: Kaikki alkoi autotallista

ReferenssiIdea Automaalit.net-verkkokaupasta syntyi vuonna 2006. Veljekset Kari ja Markku Korkiakoski halusivat auttaa isäänsä Osmoa, joka oli toiminut automaalien myyntiedustajana Pohjois-Suomessa. Vuonna 2017 Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa toimiva Automaalit.net juhlii toimintansa kymmentä vuotta ja liikevaihdossa on menossa miljoona euroa rikki.

Automaaleja myydään sekä ammattilaisille että ajoneuvojen harrastajille. Ajoneuvon maalaus vaatii paljon osaamista. Osa työstä on silkkaa kemiaa. Maalaaminen on hyvin teknistä työtä, jossa grammoilla ja aineiden käyttöjärjestyksellä on suuri merkitys: maali voi jäädä kokonaan kuivumatta, jos työtä ei tehdä oikein. Verkkomyyntiä ei ole työn vaativuuden vuoksi pidetty oikeana kanavana.

Ottaen huomioon, että lähtötilanne oli se, että "ei automaaleja voi myydä verkossa" oli lähtökohta, olemme pärjänneet verkkokaupassa oikein hyvin, toteaa Kari Korkiakoski. 


Alalla on ollut tapana, että valmistajilla on omat edustuksensa. Myös tukkumyyntiverkosto ja vähittäiskauppa on järjestetty tavanomaisesti. Lukuisat väliportaat ovat nostaneet hintoja. Verkkokaupasta asiakas voi ostaa ilman välikäsiä. Palvelua on pyritty myös tuomaan sähköisesti mukaan. Asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin nopeasti ja tuotteita on valmiiksi paketoitu sopiviksi paketeisi, joihin liittyviä ohjevideoita on julkaistu Youtubessa.

Toimialaa muuttamaan lähtenyt Automaalit.net työllisti heti ensimmäisen vuoden jälkeen yhden henkilön yrittäjä Osmo Korkiakosken rinnalla. Kari ja Markku Korkiakoski ovat vain osin mukana varsinaisessa liiketoiminnassa, ja ovat yrittäjiä kukin omalla tahollaan. Perheyhtiössä on haluttu kasvattaa omat työntekijät. Pysyvyydellä on merkittävä painoarvo. Tänään työntekijöitä on kuusi. Isä Osmo Korkiakoski, 75-vuotias myyntitykki, on edelleen vahvasti mukana yrityksen toiminnassa. Nyt myyntiin riittää koneen avaaminen, lisäksi järjestelmään tallentuu paljon tietoa tulevia sukupolvia varten.

Yhtiön kasvu ja kansainvälistyminen jatkuu

SprintIT:n toimittama Odoo-teknologia on Automaalit.netissä apuna myynnin, varaston, talouden ja logistiikan hallinnoinnissa. Myös maahantuojien ja muiden toimittajien viestit ja sähköpostit -- sekä projektit ja sisäinen laskenta kulkevat Odoossa.

"Odoo on meidän jokapäiväinen teknologiamme."

- CTO Jarkko Sassi


Ruotsissa asuva Jarkko Sassi on Markun ja Karin serkku. CTO eli yrityksen teknologiajohtajaksi valinta oli itsestään sevä, Sassin oma yritys, Vilkas-verkkokauppa, toi runsaasti lisäarvoa ja -osaamista talon. Ruotsin markkinoista teknologian lisäksi vastaava Jarkko on työskennellyt yrityksessä viisi vuotta.

Myynnin täytyy päivittyä nopeasti. Odoossa saldojen hallinta onnistuu hyvin ja sen kautta on mahdollista koordinoida kolmen eri maan toimintaa ajantasaisesti.
Saldot pysyvät ajan tasalla, vakuuttaa Jarkko Sassi. Kansainvälinen Odoo-ohjelmisto tukee myös kaikkia tarvitsemiamme kieliversioita.

"Käännösmahdollisuudet ovat toiminnalliset ja helpot."

Yhtiön liikevaihto ja sen palkkaama henkilöstö on kasvanut tasaista tahtia. Kaikki kehittäminen on rahoitettu kassavirralla. Odoossa ei ole lisenssimaksuja, niiden sijaan yritys voi panostaa toiminnallisuuksien laajentamiseen, räätälöintiin ja käyttöönottoon. Odoon modulaarinen ja täydellisesti integroitu sovellusmaailma tukee vaiheittaista käyttöönottoa.

Ykkösasiana Automaalit.net-yrittäjillä ei kuitenkaan ole ollut teknologia, vaan asiakaspalvelu: kyseessä on pieni niche eli kapea ja erikoistunut markkina-alue. Yrityksen mainetta on pidetty hyvin tärkeänä asiana. Lisäksi yritys on panostanut online-markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan.

"Juttele ja ole läsnä."

CTO Jarkko Sassin mukaan asiakkaita ei kannata pommittaa somessa tuotetiedotteilla, rennompi ote tuottaa parempia tuloksia. Jarkko neuvoo somen käyttöä.

Suosittelija:

"Myynnin täytyy päivittyä nopeasti. Odoossa saldojen hallinta onnistuu hyvin ja sen kautta on mahdollista koordinoida kolmen eri maan toimintaa ajantasaisesti." SprintIT:n toimittama Odoo-teknologia on Automaalit.netissä apuna myynnin, varaston, talouden ja logistiikan hallinnoinnissa. Myös maahantuojien ja muiden toimittajien viestit ja sähköpostit -- sekä projektit ja sisäinen laskenta kulkevat Odoossa. "Odoo on meidän jokapäiväinen teknologiamme." - CTO Jarkko Sassi

Jarkko Sassi

Pinterest
Referenssin infoboxi
SprintIT Oy

Tiedot

Tilaaja: Automaalit.net on automaalien kansainvälinen verkk
Ajankohta: 2014 - 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petri Heino

Lisätietoja

SprintIT Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Siirry SprintIT Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SprintIT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

SprintIT - Muita referenssejä

SprintIT - Muita bloggauksia

Siirry SprintIT Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia