Autoimme Savonlinjaa toteuttamaan digiloikan, jonka myötä kaikki heidän digitaaliset palvelunsa uudistettiin.

Yhdessä asiakkaan kanssa kehitimme Linjalla-palvelukokonaisuuden, joka sisältää kuljettajan ja matkustajan mobiilisovellukset. Autoimme Savonlinjaa toteuttamaan digiloikan, jonka myötä kaikki heidän digitaaliset palvelunsa uudistettiin. Uudistusten avulla Savonlinja sai etumatkaa kovassa kilpailussa.


Tietoa projektista
Savonlinja on bussiyhtiö, jonka toimiala on murroksessa. Alalle on tullut uusia kilpailijoita, jotka ovat haastaneet perinteiset toimijat muun muassa hintasääntelyn päättymisen ja uusien liikkuminen palveluna (Mobility as a Service, MaaS) -mallien myötä. Tavoitteena oli rakentaa kattava palvelupaketti, jonka auttaa Savonlinjaa pienentämään kustannuksia ja vastaamaan asiakkaiden uusiin vaatimuksiin.

Design-, analytiikka- ja teknologiaosaamista yhdistämällä kehitimme Linjalla-palvelun, joka sisältää sekä kuljettajan että matkustajan mobiilisovellukset. Projektin myötä myös Savonlinjan verkkokauppa uudistettiin. Lopputuloksena syntyi yhtenäinen palvelukokonaisuus, joka vastaa matkustajien, kuljettajien ja yritysjohdon muuttuviin tarpeisiin.

Työskentelytapamme
Kyselytutkimusten, haastattelujen ja havaintojen perusteella arvioimme liiketoiminnan nykytilan sekä rakensimme palvelupolun. Tiedonkeruun ja tutkimusten avulla tunnistimme Savonlinjan työntekijöiden ja asiakkaiden ongelmat. Kehitimme nopeita toiminnallisia prototyyppejä, joilla pystyimme testaamaan palveluja ja esittelemään niitä sidosryhmille ja mahdollisille käyttäjille. Onnistumisen kannalta oli keskeistä jatkuva yhteydenpito asiakkaan kanssa koko projektin ajan. Perusteellisen pohjatyömme ja yhteistyön ansiosta ensimmäinen versio pystyttiin julkaisemaan jo muutaman kuukauden kuluttua. Siihen kuului kaksi mobiilisovellusta, verkkokauppa hinnoittelutyökaluineen, valvojan verkkopalvelu päivittäisten toimintojen seuraamiseen sekä liiketoiminnan analyysikokonaisuus.

Matkustajat
Sovelluksen avulla matkustajat voivat ostaa paikallis- ja kaukoliikenteen bussilippuja ja varata paikan. Henkilökohtainen asiakastili nopeuttaa lipun ostamista, ja matkustajat saavat myös alennuksia. Sovellus näyttää lähimmät bussipysäkit ja matkustusajan määränpäähän. Uudesta verkkokaupasta saa lippuja monen eri kanavan kautta.

Kuljettajat
Kolme käsin ylläpidettävää järjestelmää ja paperiset listat vaihtuivat yhteen sovellukseen. Tämä säästää aikaa, pitää kuljettajat ajan tasalla ja helpottaa reittien suunnittelua. Lippuja ei tarvitse erikseen tarkastaa, koska matkustaja pääsee bussiin kertomalla nimensä. Valvojat voivat seurata sovelluksen avulla reaaliajassa esimerkiksi polttoaineen kulutusta ja ajokilometrejä.

Yrityksen johto
Päivittäisiä toimintoja koskeva data siirtyy yrityksen hallintanäkymään ilman viivettä. Verkkotyökalu tehostaa päätöksentekoa näyttämällä muun muassa tulot ja kustannukset reaaliajassa. Päivittäisestä ja tulevasta liiketoiminnasta saa entistä kattavamman kuvan, kun data kerätään yhteen paikkaan.

Valvojat
Kuljettajien on nyt helpompi seurata tulevia reittejä ja matkustajavirtoja. Verkkotyökalu vähentää merkittävästi valvojien manuaalista työtä, kun kynä ja paperi vaihtuvat verkkopalveluun. Kuljettajan sovellus, verkkokaupasta saatava data ja valvojan järjestelmä ovat vuorovaikutuksessa ja saavat työn sujumaan saumattomasti.Suosittelija:

"Vanhat järjestelmät ja työskentelytavat olivat kalliita, ja toimintahäiriöt veivät liikaa työaikaa. Uusilla palveluilla pystyimme houkuttelemaan uusia asiakkaita erittäin kilpaillulla alalla. Matkustajat arvostavat laatua, joustavuutta ja erinomaista asiakaskokemusta. Myös työntekijämme arvostavat sovellusta, joka helpottaa ja tehostaa heidän päivittäistä työtään."

Kai Honkanen, CEO Savonlinja

Referenssi Autoimme Savonlinjaa toteuttamaan digiloikan, jonka myötä kaikki heidän digitaaliset palvelunsa uudistettiin.
Tilaaja: Savonlinja
Ajankohta:2016 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Maaret Posti: 050 494 8623, maaret.posti@bitfactor.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
BI ja raportointi
Tuotekehitys ja suunnittelu
Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys
Amazon Web Services
Open source
Android
iOS
Django
Node.js
Javascript
Objective-C
Python
Django CMS
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Konsultointi
Toteutustyö
Qt qml Mobiilisovellukset Web Design palvelumuotoilu Service Design ux ui Digitaaliset palvelut digitalisointi Digitalisaatio sovelluskehitys DIgitalisaation johtaminen Business Intelligence käyttöliittymä Web Development web-analytiikkatyökalu
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa