Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Autoimme Savonlinjaa toteuttamaan digiloikan, jonka myötä kaikki heidän digitaaliset palvelunsa uudistettiin.

ReferenssiYhdessä asiakkaan kanssa kehitimme Linjalla-palvelukokonaisuuden, joka sisältää kuljettajan ja matkustajan mobiilisovellukset. Autoimme Savonlinjaa toteuttamaan digiloikan, jonka myötä kaikki heidän digitaaliset palvelunsa uudistettiin. Uudistusten avulla Savonlinja sai etumatkaa kovassa kilpailussa.


Tietoa projektista
Savonlinja on bussiyhtiö, jonka toimiala on murroksessa. Alalle on tullut uusia kilpailijoita, jotka ovat haastaneet perinteiset toimijat muun muassa hintasääntelyn päättymisen ja uusien liikkuminen palveluna (Mobility as a Service, MaaS) -mallien myötä. Tavoitteena oli rakentaa kattava palvelupaketti, jonka auttaa Savonlinjaa pienentämään kustannuksia ja vastaamaan asiakkaiden uusiin vaatimuksiin.

Design-, analytiikka- ja teknologiaosaamista yhdistämällä kehitimme Linjalla-palvelun, joka sisältää sekä kuljettajan että matkustajan mobiilisovellukset. Projektin myötä myös Savonlinjan verkkokauppa uudistettiin. Lopputuloksena syntyi yhtenäinen palvelukokonaisuus, joka vastaa matkustajien, kuljettajien ja yritysjohdon muuttuviin tarpeisiin.

Työskentelytapamme
Kyselytutkimusten, haastattelujen ja havaintojen perusteella arvioimme liiketoiminnan nykytilan sekä rakensimme palvelupolun. Tiedonkeruun ja tutkimusten avulla tunnistimme Savonlinjan työntekijöiden ja asiakkaiden ongelmat. Kehitimme nopeita toiminnallisia prototyyppejä, joilla pystyimme testaamaan palveluja ja esittelemään niitä sidosryhmille ja mahdollisille käyttäjille. Onnistumisen kannalta oli keskeistä jatkuva yhteydenpito asiakkaan kanssa koko projektin ajan. Perusteellisen pohjatyömme ja yhteistyön ansiosta ensimmäinen versio pystyttiin julkaisemaan jo muutaman kuukauden kuluttua. Siihen kuului kaksi mobiilisovellusta, verkkokauppa hinnoittelutyökaluineen, valvojan verkkopalvelu päivittäisten toimintojen seuraamiseen sekä liiketoiminnan analyysikokonaisuus.

Matkustajat
Sovelluksen avulla matkustajat voivat ostaa paikallis- ja kaukoliikenteen bussilippuja ja varata paikan. Henkilökohtainen asiakastili nopeuttaa lipun ostamista, ja matkustajat saavat myös alennuksia. Sovellus näyttää lähimmät bussipysäkit ja matkustusajan määränpäähän. Uudesta verkkokaupasta saa lippuja monen eri kanavan kautta.

Kuljettajat
Kolme käsin ylläpidettävää järjestelmää ja paperiset listat vaihtuivat yhteen sovellukseen. Tämä säästää aikaa, pitää kuljettajat ajan tasalla ja helpottaa reittien suunnittelua. Lippuja ei tarvitse erikseen tarkastaa, koska matkustaja pääsee bussiin kertomalla nimensä. Valvojat voivat seurata sovelluksen avulla reaaliajassa esimerkiksi polttoaineen kulutusta ja ajokilometrejä.

Yrityksen johto
Päivittäisiä toimintoja koskeva data siirtyy yrityksen hallintanäkymään ilman viivettä. Verkkotyökalu tehostaa päätöksentekoa näyttämällä muun muassa tulot ja kustannukset reaaliajassa. Päivittäisestä ja tulevasta liiketoiminnasta saa entistä kattavamman kuvan, kun data kerätään yhteen paikkaan.

Valvojat
Kuljettajien on nyt helpompi seurata tulevia reittejä ja matkustajavirtoja. Verkkotyökalu vähentää merkittävästi valvojien manuaalista työtä, kun kynä ja paperi vaihtuvat verkkopalveluun. Kuljettajan sovellus, verkkokaupasta saatava data ja valvojan järjestelmä ovat vuorovaikutuksessa ja saavat työn sujumaan saumattomasti.Suosittelija:

"Vanhat järjestelmät ja työskentelytavat olivat kalliita, ja toimintahäiriöt veivät liikaa työaikaa. Uusilla palveluilla pystyimme houkuttelemaan uusia asiakkaita erittäin kilpaillulla alalla. Matkustajat arvostavat laatua, joustavuutta ja erinomaista asiakaskokemusta. Myös työntekijämme arvostavat sovellusta, joka helpottaa ja tehostaa heidän päivittäistä työtään."

Kai Honkanen, CEO Savonlinja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Bitfactor Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Savonlinja
Ajankohta: 2016 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Maaret Posti: +358 50 494 8623

Lisätietoja

Yritysprofiili Bitfactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Amazon Web Services
Open source
Android
iOS
Django
Node.js
Javascript
Objective-C
Python
Django CMS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Qt
qml
Mobiilisovellukset
Web Design
palvelumuotoilu
Service Design
ux
ui
Digitaaliset palvelut
digitalisointi
Digitalisaatio
sovelluskehitys
DIgitalisaation johtaminen
Business Intelligence
käyttöliittymä
Web Development
web-analytiikkatyökalu

Siirry yrityksen profiiliin Bitfactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Bitfactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Bitfactor - Muita referenssejä

Bitfactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia