Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Aurinkovoimalasoftan evaluaatio - tukea greentechin IT-päätöksenteolle

ReferenssiPuhtaan energiantuotannon yleistyminen on tärkeää maapallon tulevaisuuden kannalta. Toimivat digitaaliset järjestelmät tukevat puhtaan energian tuotantoa ja jakelua. Tietotekniikka voi luoda kilpailuetua uusiutuvan energian tuottajille - esimerkiksi vanhoja, saastuttavia kilpailijoitaan vastaan.

Hampurilainen greentech GmbH on Euroopan johtava aurinkovoiman tuottaja. Se rakennuttaa, omistaa ja operoi aurinkovoimaloita eri puolilla Eurooppaa. Voimaloiden tuotantoa greentech monitoroi itse kehittämällään ohjelmistolla, joka mahdollistaa myös raportoinnin ja voimalatiedon välittämisen yhtiön asiakkaille. Ohjelmiston käytön kasvaessa greentech pohti: voimmeko jatkaa softan kehittämistä itse vai pitäisikö katsella kolmannen osapuolen valmisratkaisujen suuntaan? greentech päätti kuunnella ulkopuolisen asiantuntijan mielipiteen.

Aurinkovoima-ala kiinnostaa Omoroita ympäristötekona sekä teknisenä haasteena. Meidät kutsuttiin auditoimaan, analysoimaan ja luomaan kehityssuunnitelma greentechin voimalamonitorointiohjelmistolle ja sen kehitysprosessille. Aloitimme työn pandemian keskellä, joten projekti tehtiin etätyönä greentechiläisiä haastatellen sekä koodiin, järjestelmätasoon ja arkkitehtuuriin tutustuen. 

Selvityksemme tuloksena syntyivät raportti ja toimenpidesuunnitelma jatkokehitykselle. Raportissa suositeltiin kehittämään erityisesti seuraavia osa-alueita: dokumentaatio, tietoturva, suorituskyky, järjestelmäarkkitehtuuri ja kolmannen osapuolen komponentit. 

Omoroin konsulttien löydökset auttoivat greentechin johtoa vaikeassa päätöksessään liittyen ohjelmistonsa tulevaisuuteen. Sen kehittämistä päätettiin jatkaa ja käyttöä laajentaa. Ohjelmisto nousi myöhemmin strategiseen asemaan greentechin liiketoiminnassa ja sai nimekseen Greensun.

Projekti osoitti Omoroille, että evaluaatio- ja auditointimenetelmämme toimivat myös etätyönä ja uusilla liiketoiminnan sektoreilla. Ohjelmistokehitys on lopulta melko yhteneväistä eri alojen välillä. Onnistuminen kansainvälisessä ohjelmistokonsultoinnissa vaatii paikallisen liiketoimintakulttuurin ja teknisten toimintatapojen herkkää tarkastelua. Omoroi kykenee auttamaan softaa kehittäviä organisaatioita ympäri maailmaa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Omoroi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: greentech Gmbh
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jussi Salovaara

Lisätietoja

Yritysprofiili Omoroi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Auditointi
Ohjelmistokehitys
Tietoturva

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Teknologia

Open source
PHP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Dataflow
database
MySQL
Redis
Security audit
Deployment process
PHP framework
Software Architecture
Hetzner
ohjelmistoauditointi
aurinkoenergia
aurinkovoimala

Siirry yrityksen profiiliin Omoroi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Omoroi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Omoroi - Muita referenssejä

Omoroi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia