Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

ATK-101 ja muita arkistolöydöksiä

BloggausPääsin käsiksi TIVIAn 70-vuotishistoriikkiin liittyviin töihin huhtikuussa. Historiikkiprojektiin sisältyi arkiston siirto Elinkeinoelämän Keskusarkistoon Mikkeliin, jonne siirtyvää arkistoa on noin 50 hyllymetriä. Tällä hetkellä ollaan jo kalkkiviivoilla arkisto-osuuden osalta. Yli 550 mappia on käyty läpi ja skannattu. Skannaustiedostoja on syntynyt vajaat 12 000, joista reilut puolet on järjestetty ja loputkin järjestetään lähiaikoina.

TIVIAn arkisto on tavanomainen yrityksen tai yhdistyksen arkisto – hyvässä ja pahassa. Niitit, klemmarit, toisiinsa ja muovitaskuihin kiinni liimautuneet sivut sekä 2000-luvun alussa tapahtunut vesivahinko ovat merkittävimmät hidasteet. Toisaalta arkisto sisältää mahtavan läpileikkauksen liitosta, tietotekniikan hyödyntämisestä ja tietoteknologiasta 1950-luvulta 2000-luvulle. Selvääkin selvemmin näkee viestintätekniset aikakaudet materiaalissa: ensin kirjepostiaikakausi, sitten faksiaikakausi, sähköpostiaikakausi ja lopuksi levynkulma- ja pilvipalveluaikakausi – paitsi, että viimeksi mainittuihin kuuluvat dokumentit enimmäkseen puuttuvat fyysisestä arkistosta.

TIVIAn historiikki syntyy marraskuun 2022 ja maaliskuun 2023 välisenä aikana. Historiikilla tulee olemaan kaksi punaista lankaa: liittoyhteisön kehittyminen ja teknologinen kehitys. Projektin sivutuotteena syntyy liiton osalta vuositasolle ja jäsenyhdistysten osalta yhdistystasolle järjestetty digitaalinen dokumenttikanta, joka on hyvä lähtökohta sekä jäsenyhdistysten historiikeille että maamme ICT-alan tutkimukselle.

Palaan lopuksi vielä otsikkoon. ATK tuli sanana käyttöön 1960-luvun puolessa välissä, mutta meni pois muodista ennen vuosituhannen vaihdetta. Entä ATK-101? Se oli vuonna 1983 rekisteröidyn vaaleansinisen Saab 900 GLI:n rekisterinumero. Auto palveli 1980-luvulla Tietotekniikan liiton toiminnanjohtajan työsuhdeautona.

Teksti: Reino Myllymäki

Kuva: Reino Myllymäki

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.

TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia