Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Asiointi muuttuu – muuttuuko asiakaspalvelusi?

BloggausMitä sanoisit, jos yrityksesi pystyisi palvelemaan asiakkaita vuorokauden ympäri nykyisellä henkilöstömäärällä ja samaan aikaan asiakastyytyväisyys sekä myynti kasvaisi merkittävästi?

Tähän lupaukseen pyritään vastaamaan asiakaspalvelun digitalisoimisella. Digitalisoinnin taakse kätkeytyykin iso kasa huomioitavia asioita. Valitettavasti ei riitä, että tarjotaan asiakkaille uusia itsepalveluita verkko- ja mobiilipalveluissa sekä automatisoidaan nykyisiä asiakaspalveluprosesseja, vaikka se onkin tärkeää. Tämän lisäksi on esimerkiksi suunniteltava ja rakennettava asiakkaille vaivattomat asiointipolut eri asiointitarpeisiin liittyen, joilla on puolestaan vaikutus nykyisiin palveluprosesseihin ja henkilöstön osaamiseen sekä toimintatapoihin. Lisäksi markkinointi-, myynti- ja asiakaspalvelutoiminnot tulisi yhdistää mahdollisimman saumattomaksi kokonaisuudeksi, sillä asiakaspalvelu ei ole vain yhden osaston, kuten asiakaspalvelu- tai help desk-yksikön juttu. Todennäköisesti digitalisoinnissa tarvitaan myös uusia teknologiaratkaisuita, koska nykyisillä vanhemmilla järjestelmillä ei pystytä tuottamaan uusia digitaalisia palveluita mielekkäällä tavalla. Tämä siksi, että digitalisoinnissa useiden eri järjestelmien tulee pelata saumattomasti yhteen.

Nyt asiakaspalvelun digitalisaatiosta paisuikin paljon isompi kokonaisuus. Itse asiassa niin iso, että sen onnistuneeseen toteutukseen kannattaa hyödyntää palvelumuotoilua asiakaslähtöisen toteutuksen varmistamiseksi. Sisäisessä muutoksessa on suositeltavaa käyttää muutoshallinnan työkaluja, joilla varmistetaan, että oma henkilöstö omaksuu uudet digitaaliset toimintatavat. Onneksi tätä ”elefanttia” ei tarvitse eikä pidä syödä kerralla vaan toteutus on jaettava useaan eri vaiheeseen, jonka ketterää toteutusta ohjaa selkeä ja yhteisesti hyväksytty sekä ymmärretty visio ja vision toteuttamisen tiekartta.

Me olemme nähneet valitettavan monen asiakaspalvelun digitalisointihankkeen epäonnistuvan, kun oletetaan, että joku uusi ”digitaalinen järjestelmä” yksistään auttaa ottamaan ison digiloikan, mutta asiakkaat tai oma henkilöstö eivät koskaan omaksuneet uutta järjestelmää kuten kuviteltiin. Myönnämme auliisti, että olemme myös itse olleet liian teknologiauskovaisia, mutta jokaisen asiakasprojektimme myötä opimme parhaimmista käytännöistä lisää. Käy lukemassa verkkosivuiltamme, miten esimerkiksi OP, LähiTapiola, S-ryhmä ja Työllisyysrahasto ovat kokeneet asiantuntijuutemme.

Kun yrityksesi on digitalisoimassa asiakaspalvelua, suosittelemme lämpimästi, että keskustelet meidän kanssamme. Saat toimittajariippumattoman asiantuntijan näkemystä hankkeesi tueksi. Varaa kartoituskeskustelu, lähetä minulle sähköpostia arto.koponen@firstgoal.fi tai soita 040 546 6678. Kartoituskeskustelu ei maksa sinulle mitään ja saat taatusti ideoita kehityshankkeeseesi jo heti ensimmäisessä keskustelussa vaikkei se johtaisi meidän kanssamme sen pidemmälle.

Pinterest
First Goal Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili First Goal kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

Microsoft
Oracle
Salesforce
SAP

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

asiakaspalvelun kehittäminen
Contact Center
service desk
Helpdesk
Crm
asiakaskokemus
Asiakaspalvelun digitalisointi

Siirry yrityksen profiiliin First Goal kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

First Goal - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

First Goal - Muita referenssejä

First Goal - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia