Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Asiantuntijat somessa - 4 vinkkiä asiantuntijuuden hyödyntämiseen B2B-markkinoinnissa

BloggausKoska asiantuntijakuvan kehittäminen on yleistynyt viimevuosina erityisesti somessa, on siellä muodostunut uudenlaisia asiantuntijaverkostoja. Näiden verkostojen hyödyntäminen auttaa asiantuntijasisältöjen tuotannossa ja jaossa. Kerromme tässä blogissa, miksi ja miten asiantuntijoita ja asiantuntijamedioita voi hyödyntää yrityksen somemarkkinoinnissa.


Asiantuntijuuden kehittäminen hyödyttää sekä työntekijää että työnantajaa

Asiantuntijoilla voidaan tuoda syvyyttä sisältöihin. Esimerkiksi asiantuntijakirjoitukset yrityksen blogissa muuttuvat persoonallisemmiksi, kun asiantuntija on allekirjoittanut blogin ja merkitty sen kirjoittajaksi. Asiantuntijablogin aktiivinen hyödyntäminen on kannattavaa asiantunijakuvan lisäksi verkkosivun hakukoneoptimoinnin näkökulmasta. Tutustu kolmiosaiseen blogisarjaamme ja opi hyödyntämään asiantuntijablogia markkinoinnissasi.

Asiantuntijakuvan rakentaminen ei vaadi blogikirjoitusta

Syvyyttä sisällöille voidaan tuoda julkaisutavoilla. Asiantuntijan oman someprofiilin hyödyntäminen julkaisutoiminnassa mahdollistaa keskustelun suoraan sisällön tuottajan kanssa yrityksen edustajan sijaan.

Asiantuntijat eivät enää julkaise näkemyksiään vain laajan tutkimushankkeen ohella, vaan näkemyksiä esitetään lyhyinä tweetteinä tai kommentteina. Tekstimuotoisten asiantuntijamateriaalien lisäksi videoiden ja webinaarien havainnollistaminen ja podcastien helppo jako ovat muuttaneet asiantuntijasisältöjen kulutus- ja esitystapoja.

Vinkki! Julkaise asiantuntijateksti somessa lyhyinä nostoina kampanjamaisesti. Julkaisuun saa lisää syvyyttä, kun julkaisijana toimii yrityksen sijaan asiantuntija.

Asiantuntijakanavat tavoittavat kohderyhmäsi

Ominaisuuksiensa ansiosta etenkin Twitter ja LinkedIn ovat profiloituneet asiantuntijakanaviksi. Sisältö saa voimaa, kun sen julkaisualustaksi valitsee median, joka tukee sisällön tavoitetta. Julkaisualustana LinkedIn mahdollistaa myös natiivin artikkelijulkaisun.

Vinkki! Natiivien medianjakotyökalujen käyttäminen on kannattavaa. Somekanavat suosivat ulkoisten linkkien sijaan natiivisti lisättyjä sisältöjä.

Valitse mediaksi omalle sisällöllesi sopivin kanava, eli se, missä sisällön kuluttajatkin ovat. Vinkkejä kohderyhmällesi sopivimman somekanavan löytämisestä saat aikaisemmasta blogistamme Näin selvität, mitä sosiaalisen median kanavia asiakkaasi käyttävät.

Jaa kohderyhmääsi kiinnostavia sisältöjä ja tuo niihin lisäarvoa

Ajankohtaiset puheenaiheet ja mielenkiintoisimmat sisällöt löytyvät todennäköisesti kohderyhmän keskuudesta. Oman kohdeyleisön hyödyntäminen sisällöntuotannossa on kannattavaa, sillä julkaisut saavat ripauksen henkilökohtaisuutta ja aitoutta.

Vinkki! Tuo lisäarvoa jaettuun julkaisuun liittämällä siihen asiantuntijakommentit tai saatesanat.

Työntekijäkuvaa kehitetään myös arkisissa somekanavissa

Somen rooli on muuttunut arjen jakamisesta tiedonhakuun ja tullut siten lähemmäksi myös työelämää. Esimerkiksi Facebookista ja LinkedInistä löytyy eri toimialoihin liittyviä keskusteluryhmiä.

Ryhmät ovat kehittyneet pienistä keskustelupalstoista suuriksi tuhansien henkilöiden vaikuttajaryhmiksi. Ryhmissä jaetaan toimialaan liittyviä uutisia, vinkkejä ja mielipiteitä. Monista ryhmistä etsitään ratkaisuja työhön liittyviin haasteisiin. Siksi erityisesti myyjä- ja asiakaspalveluroolissa toimivat toimijat hyötyvät keskusteluista, joista on mahdollista löytää myös uusia asiakkuuksia tai kumppanuuksia.

Vinkki! Tutustu oman toimialasi keskusteluryhmiin. Toistuuko keskusteluissa teemoja, joihin voisitte vastata omilla sisällöillä?

Haluatko tietää lisää?

Tarvitset hyvää sisältöä saadaksesi kaiken irti asiantuntijaverkostojen hyödyntämisestä. Lataa maksuton sisältömarkkinoinnin oppaamme.

Pinterest
PowerMarkkinointi Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili PowerMarkkinointi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Siirry yrityksen profiiliin PowerMarkkinointi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

PowerMarkkinointi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

PowerMarkkinointi - Muita referenssejä

PowerMarkkinointi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia