Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkaan hiljainen hetki – puolen miljoonan euron potentiaali

Bloggaus


Otin uuden kokemuksen mahdollisuudesta kiinni ja matkustin lasten kanssa Ikean bussilla Ikeaan. Kokemus alkoi hienosti: bussi tuli Kiasman eteen muutamaa minuuttia vaille, lähdimme liikkeelle tismalleen lähtöaikana ja ilmastointi helpotti oloamme.

Lisämyyntiä vai lisää myyntiä

Liikkeelle lähdettyäni totesin, että tässäpä on hyvä tilaisuus tarkistaa mitä jo mielessä olevien tuotteiden lisäksi voisi olla tarpeellista hankkia. Kännykästä oli akku vähissä enkä löytänyt lähihyllyltä kuvastoa, joten lähdin hakemaan sitä bussin etuosasta. Päädyin kuljettajan viereen ja kysyin kuvastoa kuullakseni: ”Ei meillä niitä ole. Ja jos olisikin, niin nuhraantuisivat ihan varmalla nopeasti”. Kiitin ja poistuin takavasemmalle todetakseni, että täällä oli asiakkaan määrä nähtävästi viettää hiljainen hetki ennen kaupassa asiointia.

Puroista puoli miljoonaa

Aivoni olivat kiihtyneessä vauhdissa enkä saanut ostamisen ajatukselta rauhaa. Laskin, että jos sen bussin 20 matkustajasta 5 löytäisi kuvastosta uuden tuotteen tai palvelun 20 euron arvosta, niin jokaisesta bussilastillisesta kertyisi 100 euroa lisämyyntiä. Ja kun päivässä näytti olevan 13 vuoroa, niin se tarkoittaisi 1300 euroa päivässä, joka edelleen tarkoittaisi 468 000 euron lisämyyntiä vuodessa. Siis hetkinen, miltei puolen miljoonan lisämyynti vain tunnistamalla hetki ja käyttämällä siihen jo olemassa olevaa markkinointimateriaalia?

Kohtaamispisteiden arvon määritys

Arvoisa Ikea ja muut oman liiketoimintansa läpikotaisin tuntevat päättäjät: päivittäkää tietonne asiakkaittenne kosketuspisteistä, luodatkaa läpi tekijät siitä, mitä asiakkaanne niissä kohdissa arvostavat ja kokeilkaa aktivoida näissä vaikka jo valmiina löytyviä tuotteita tai palveluitanne. Kokeilu ei kustanna mahdottomia ja saatte välittömän palautteen, joka kannattaa mitata niin myynnin kuin laadullisen palautteen osalta huolellisesti mahdollisimman lähellä tapahtuman ajankohtaa.

Voittajia ovat ne, jotka käärivät asiakkaan näkökulmasta oikeassa kohdassa tunteen, tuotteen ja palvelun samaan pakettiin.

Petri MunkkiPinterest
Vere Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Vere kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Vere kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vere - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vere - Muita referenssejä

Vere - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Pyöräilysää-palvelu kannustaa tamperelaisia ilmastoystävälliseen liikkumiseen säässä kuin säässä
Tutkimus: koronaviruksen vaikutukset suomalaisten työhön - Poikkeusolot vähensivät vuorovaikutusta työkaverien välillä
Teknologiayhtiöt IWA ja NXme yhdistyvät - uusi yli 100 asiantuntijaa työllistävä Oivan kasvaa koronasta huolimatta

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia