Asiakaskokemus - Ponssen työnohjaus paremmaksi Jiran avulla

Ponssen käyttöön ottamalla tuotekehityksen työlistasovellutuksella Atlassian Jiralla voidaan hallita kaikkia tuotekehitykseen liittyviä tehtäviä. Sovelluksen kautta kulkevat esimerkiksi asiakaspalautteet.

Luovaa ja joustavaa toimintaa

Kun metsäkoneita valmistavalla Ponssella tuli ajankohtaiseksi ottaa käyttöön uusi työlistasovellus, yhteistyökumppaniksi valittiin Contribyte Oy. Sovelluksen toteutuksessa hyödynnettiin Contribyten Jira-ohjelmistoa. Ponssella yhteistyötä kuvaillaan sujuvaksi ja rennoksi.

Contribyte Oy pyrkii auttamaan asiakkaitaan tuottamaan lisäarvoa digitaalisilla tuotteillaan ja palveluillaan. Kumppanin valintaan vaikutti, että Ponsse Oyj:n ict-osasto oli jo aiemmin tehnyt yhteistyöstä Contribyten kanssa. Ponssen suunnittelu- ja kehityspäällikkö Antti-Lassi Tikan ja konsernin laatupäällikkö Jani Laherton mukaan yhteistyö on sujunut hyvin.

“Sanat joustavuus ja luovuus kuvaavat hyvin Contribyten toimintaa“, Tikka summaa.

Ponssen käyttöön ottamalla tuotekehityksen työlistasovellutuksella voidaan hallita kaikkia tuotekehitykseen liittyviä tehtäviä. Sovelluksen kautta kulkevat esimerkiksi asiakaspalautteet. Sovelluksen toteutuksessa hyödynnetyllä Contribyten Jira-ohjelmistolla voidaan Tikan mukaan luoda räätälöity lopputulos kullekin asiakkaalle sopivaksi.

“Contribyten konsultti kävi täällä Vieremällä pitämässä workshopeja, joissa luotiin, testattiin ja hiottiin toimintamalleja. Joka vierailulla mentiin asiassa eteenpäin”, Tikka kuvailee yhteistyön kulkua.

Tikka kertoo, että uuden työlistasovelluksen käyttöönoton myötä tehtäviä on saatu priorisoitua aiempaa tehokkaammin. Myös läpinäkyvyys organisaatiossa on Tikan mukaan lisääntynyt.

Räätälöityjä lopputuloksia

Ponssen ja Contribyten välistä yhteistyötä Tikka ja Laherto kuvailevat sujuvaksi, vapaaksi ja rennoksi. Contribyte on vastannut Ponssen esittämiin toiveisiin.

“Contribytelle voi kertoa ongelmasta, ja he tarjoavat ratkaisua jo ennen kuin apua varsinaisesti pyydetään“, Laherto toteaa.


Lue koko asiakaskokemus ja katso video webbisivuiltamme.

Referenssi Asiakaskokemus - Ponssen työnohjaus paremmaksi Jiran avulla
Tilaaja: Ponsse
Ajankohta:2018
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Projektinhallinta
Ohjelmistokehitys
Konsultointi
Koulutus
Atlassian Jira
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Digitaalisen palvelun kehitys vaatii tilaajan osallistamista
Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet