Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Asiakas teknologioiden ja uusien toimintatapojen myllerryksessä

BloggausOn varmaankin elämän merkki, että aina juuri nykyhetkenä tuntuu tapahtuvan kaikkein eniten. Vaikka joku poliitikko sanoi joskus, että historia ei kiinnosta, kun siellä ei tapahdu enää mitään, pitää siitä silti yrittää oppia jotain – katse nykyhetkessä ja etenkin tulevaisuudessa.

On kuitenkin faktaa, että toimintaympäristössämme tapahtuu juuri nyt valtavasti. Datan, digitalisaation ja analytiikan alue on nyt kaikkien mielenkiinnon kohteena ja uusien teknologioiden ja toimintatapojen vyöry markkinoille herättää aiheellisestikin hämmennystä.

Otetaanpa vaikka Invenco ydinalueella olevat data platformit. Aiemman relaatiotietokantamaailman lisäksi on markkinoilla nykyisin monenlaista uutta tiedon tallennus- ja jakelutapaa, esimerkiksi lokitietoihin keskittynyt Splunk tai pilvipohjaiseen tietovarastointiin Snowflake. Lisäksi lähes jokaisella ohjelmistovalmistajalla on oma pilviratkaisunsa. Oma näkemykseni on, että joko valitaan pelkästään yksi, meidän tapauksessa Microsoft Azure tai sitten, yrityksen koko huomioiden, rinnalle toinen haastajaksi.

Hybridi on arkipäivää

Koska tulevaisuudessa melkoisen varmasti erilaiset hybridiratkaisut yleistyvät sekä on-premise-cloud-akselilla että myös erilaisten pilviratkaisujen yhdistelmänä, tarvitaan uudenlaisia kokoavia ratkaisuja. Tällaisia ovat esimerkiksi nykyiset SIEM-ratkaisut ja niihin liittyvät lokitietojen keräily- ja analysointialustat.

Yhtenä ulottuvuutena ovat etenkin isojen yhdysvaltalaisten toimittajien ekosysteemitaistelut, jotka vaikuttavat meidänkin toimintaamme monellakin tavalla. Esimerkiksi sopii vaikka Salesforcen hyvin isolla rahalla tehty Tableau-hankinta, jonka seurauksen Tableau tipahti välittömästi pois Microsoftin ISV-listalta. Tämä taas vaikuttaa siten, että Microsoftin myyjiä ei jatkossa insentoida Tableausta.

Yrityksen ja erehdyksen polulla


Oman juttunsa ansaitsisi ETL/ELT-tilanne yleisestikin. Olemme olleet tällä alueella mukana koko Invencon historian ajan ja taas voi sanoa, että historia toistaa itseään. Lähes parinkymmenen vuoden ajan me ja meidän kaltaisemme toimijat olemme kehottaneet käyttämään dataintegraation alueella siihen sopivia graafisia työvälineitä. Nyt kuulemme tutun kuuloisia tarinoita siitä, että dataintegraatioita halutaan tehdä jopa kokonaan koodaamalla, koska se on kätevämpää ja halvempaa. Näin varmasti onkin, jos etenkin governance-puoli on kunnossa.

Jos historiaan on tosiaan uskominen, kohta tälle alueelle ilmaantuu sopivia työkaluja. Oma näkemykseni on, että tällaisia työkaluja tarvitaan ja varmasti on hyvä, että tätäkin aluetta vähän ”tuuletetaan”.

Taaksepäin katsottuna asiat loksahtelivat aika lailla sopiviin paikkoihin ja tulevaisuus on joka hetki epävarmaa. Joku viisas on joskus sanonut: ”Evolution is chaos with feedback”. Jonkinlaista yritys-erehdyspolkua tässä mennään pienissä ja isoissa asioissa. Politiikassa näyttää tuo syklisyys korostuvan – esim. vain hetki sitten Valtion Kehitysyhtiö Vake vaikutti todella hyvältä idealta ja nyt sitä ollaan purkamassa.

Eipä siis ihme, että asiakkaat ovat joskus hämmennyksissä, kun me teknologiahankkeiden toteutuksen puolellakin joskus epäröimme, millä teknologialla kannattaisi edetä. Itse uskon, että oikeastaan kaiken tekemisen perustana oleva rauhallisuus, määrätietoisuus ja innostus auttavat myös tällaisien aikojen yli. Me Invencolla seuraamme tilannetta omalla ”tontillamme” ja reagoimme tarvittaessa.

Ota yhteyttä jos haluat keskustella tiedolla johtamisen kehittämisestä organisaatiossasi!

Toimitusjohtaja Sakari Pitkäsalo
sakari.pitkasalo@invenco.fi, puh. 040 700 3849

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta
HR
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Tietohallinto
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Integraatiot
IoT
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Laadunvarmistus
Master Data MDM
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure
Google
IBM
Microsoft
Oracle

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

BI-konsultti
BI-ratkaisut
Digitalisaatio
Data platform

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia