Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Arol Financella asiantuntijoiden aikaa vapautui mielenkiintoisempiin tehtäviin

ReferenssiArol Finance on Ailean pitkäaikainen kumppani, jolle Ailea alun perin toimi IT-tukena ja laitehankkijana. Yhteistyö syveni kuitenkin ohjelmistorobotiikan toteutuksiin, kun huomattiin, että Arol Finance voisi hyötyä automatisaatiosta.  

Rutiininomaiset tehtävät veivät ihmiseltä 2–3 tuntia päivittäin

Arol Financella on asiakas, jonka sähköiset laskut vaativat päivittäistä siirtämistä Arol Financen ylläpitämään sähköiseen taloushallinnon järjestelmään asiakkaan omasta järjestelmästä. Tämä tehtiin ennen manuaalisesti joka aamu, ja kirjanpitäjällä meni prosessiin 2–3 tuntia riippuen laskujen määrästä. 

Ailealla ja Arol Financella kuitenkin huomattiin, että työn voisi automatisoida. Vaihtoehtona oli liittymän rakentaminen asiakkaan toiminnanohjausjärjestelmän ja taloushallinnon ohjelman välille. Isojen talojen ohjelmien rajapintaratkaisut ovat kuitenkin yleensä melko arvokkaita toteutuksia.  

Todettiin, että rajapintaa ei tarvittaisi, jos tietojen siirron hoitaisi ohjelmistorobotti. Robottitoteutus olikin loppupeleissä huomattavasti kustannustehokkaampi ratkaisu.  

Ohjelmistorobotti toimii järjestelmissä kuin ihminen


Nykyisin laskuja siirtää päivittäin ohjelmistorobotti, joka toimii järjestelmissä aivan kuin ihminen. Erona ihmiseen ohjelmistorobotti on kuitenkin huomattavasti nopeampi eikä väsy tai kyllästy monotoniseen työhön.

Laskujen siirron lisäksi robotti myös pystyy lukemaan laskujen sisällön ja sen perusteella jaottelemaan laskut oikeisiin alakansioihin. Se myös raportoi esimerkiksi puutteellisista ja virheellisistä laskuista. Koska mitään uutta infrastruktuuria tai ohjelmistoarkkitehtuuria ei ollut tarvetta rakentaa, Arol Financella ei tarvinnut opetella uuden järjestelmän käyttöä. Robotti on myös hyvin koulutettu eikä vaadi paljoa ylläpitoa.  


Yksi ohjelmistorobotin tärkeimmistä hyödyistä oli, että se vapautti Arol Financella asiantuntijoiden aikaa mielenkiintoisempiin ja vaativampiin tehtäviin. Ohjelmistorobotin ei ollut tarkoitus alun perinkään korvata ihmisen työpanosta, vaan vapauttaa ihminen mielenkiintoisempiin aivotyötä vaativiin tehtäviin.


Yhteistyötä on helppo jatkaa myös tulevaisuudessa


Arol Financen toimitusjohtajan Ari Mäkisen mukaan he näkevät mielellään yhteistyön jatkuvan vielä tulevaisuudessakin Ailean kanssa vastaavanlaisissa projekteissa. Arol Financen asiakkaat hyötyvät yhteistyöstä, jossa yhdistyy molempien kumppaneiden selkeä rooli omasta osaamisesta ja taustasta. 

Mäkisen mukaan yhteistyö on ollut helppoa ja mutkatonta, kun kyseessä on tuttu kumppani pidemmältä ajalta. Kumppanit tuntevat toistensa osaamisen sekä Ailea Arol Financen ajattelumaailman ja tarpeet.  

Suosittelija:

Työntekijämme eivät halua pelkkää näppäilytyötä. Ohjelmistorobotin myötä työn sisältö onkin parantunut heidän osaltaan. Lisäksi ohjelmistorobotti on tuonut lisäarvoa Arolille imagomielessä; olemme tehneet ja toteuttaneet sellaista, mitä muut vasta suunnittelevat.

Ari Mäkinen, Toimitusjohtaja, Arol Finance Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Ailea Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Arol Finance Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Ailea kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistorobotiikka

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Pankki ja vakuutus

Teknologia

Azure
Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

kumppani

Siirry yrityksen profiiliin Ailea kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ailea - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Ailea - Muita referenssejä

Ailea - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia