Applixure ja valtakunnallisesti ICT-palveluita tarjoava Tampereen Puhelin ovat aloittaneet yhteistyön

Applixuren avulla Tampereen Puhelin tuo lisää läpinäkyvyyttä sekä proaktiivista otetta asiakasyritysten laitteissa ja sovelluksissa olevien ongelmien ennaltaehkäisevään ratkaisuun. Tällä voidaan parantaa esimerkiksi työntekijöiden tuottavuutta tai yrityksen tietoturvaa.

IT-palveluntarjoajan ja asiakkaan toimivan yhteistyön perusta on luottamus ja avoin keskustelu. Applixuren tuottama puolueeton ja helposti tulkittava data auttaa tuon keskustelun käymisessä. Asiakas ja IT-kumppani voivat molemmat helposti seurata ympäristön tilaa sekä priorisoida ennakoivasti tulevia kehitystarpeita.

–Hyvin toimiva IT on yrityksille kilpailuetu. IT ja sen kehittäminen ovat osa ydinbisnestämme, ja tehtävämme on tässäkin olla hereillä asiakkaidemme puolesta, kommentoi Tampereen Puhelimen palvelujohtaja Kari Koivisto. Tampereen Puhelimen toimintatapaan kuuluu se, että asiakkaiden kanssa ollaan tiiviisti tekemisissä..

Parhaat tulokset proaktiivisella palvelumallilla

Applixure mahdollistaa mm. yksittäisten työasemien ja niihin asennettujen sovellusten toimivuuden seurannan. IT-palveluntarjoaja ja asiakas voivat molemmat nähdä miten resursseja hyödynnetään ja mikä yksittäisten laitteiden tietoturvan taso on.

Parhaat tulokset saadaan, kun mitattua dataa tukee proaktiivinen IT-palvelumalli. Arkisiin ongelmiin, kuten temppuileviin läppäreihin tai kaatuileviin sovelluksiin, puuttuminen ajoissa parantaa loppukäyttäjien tuottavuutta ja työtyytyväisyyttä. Applixuren keräämä data voidaan myös automatisoida osaksi IT-tuen työnkiertoa.

–Läpinäkyvyys ja jatkuva mittaaminen on nopeasti noussut IT-palveluntarjoajien erottautumistekijäksi. Asiakaslähtöinen, avoin dialogi auttaa Tampereen Puhelinta syventämään asiakassuhteita ja kehittämään IT-palvelutoimintaa, kommentoi Applixuren Suomen myynnistä vastaava Paavo Huhtanen.

Tampereen Puhelin Oy on Pirkanmaalla toimiva tietoliikenne- ja ratkaisutalo. Palveluitaan yhtiö toimittaa valtakunnallisesti koko maahan, ja tarvittaessa myös maan rajojen ulkopuolelle. Tampereen Puhelin panostaa voimakkaasti IT-palveluihin ja tarjoaa yritysasiakkailleen kattavat tietoliikenne-, viestintä- ja IT-ratkaisut.

Lisätietoja: Kari Koivisto, kari.koivisto@tampereenpuhelin.fi, 0407744728 ja www.tampereenpuhelin.fi.

Applixure Oy on kotimainen ohjelmistojen ja laitteiden kunnon analysointityökalu, joka auttaa parantamaan työntekijöiden tuottavuutta, tehokkuutta, IT-käyttökokemusta ja tietoturvavalmiuksia. Yhtiö toimii läheisessä yhteistyössä IT-palveluntarjoajien ja kansainvälisten ohjelmistotalojen kanssa.

Lisätietoja Paavo Huhtanen, paavo@applixure.com, +358407433457 ja www.applixure.com.

Suosittelija:

Hyvin toimiva IT on yrityksille kilpailuetu. IT ja sen kehittäminen ovat osa ydinbisnestämme, ja tehtävämme on tässäkin olla hereillä asiakkaidemme puolesta,

Kari Koivisto

Referenssi Applixure ja valtakunnallisesti ICT-palveluita tarjoava Tampereen Puhelin ovat aloittaneet yhteistyön
Tilaaja: Tampereen Puhelin
Ajankohta:2017 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Paavo Huhtanen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietohallinto
Analytiikka
IT
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet
Verkkokaupan perustaminen - Jatkuva kehittäminen on avain verkkokaupan kasvuun ja kannattavuuteen