logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Apotin viestinnällinen intranet

ReferenssiApottilaiset tehostivat sisäistä viestintää Innofactorin OnePoint-intranetillä

Apotti on sosiaali- ja terveydenhuollon muutoshanke, joka syntyi kuntien ja HUS:n yhteistyönä. Apotti-hankkeen tavoitteena on yhtenäinen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmä, josta hyötyvät sekä työntekijät että kuntalaiset. Sadat eri tietojärjestelmät muodostavat sekavan kokonaisuuden ja arvioiden mukaan esimerkiksi lääkäreiden työajasta kuluu jopa kolmannes tietojärjestelmistä aiheutuvien ongelmien kanssa painimiseen.

Apotin viestinnällinen intranet

Innofactor tarjosi Apotti-hankkeen sisäisen viestinnän tehostamisen avuksi Microsoft Office 365 -pilvipalveluun toteutettavaa viestinnällistä intranetiä, OnePointia. OnePoint-ratkaisu tarjoaa responsiivisen, helppokäyttöisen intranetin mahdollistaen tehokkaamman viestinnän, tiedon jakamisen ja helpomman saavutettavuuden jokaiselle päätelaitteelle aika- ja paikkariippumattomasti kaikille Apottilaisille tutulla Microsoftin SharePoint-alustalla.

Projekti startattiin nopealla aikataululla kesäkuussa ja viestinnällisen intranetin julkaisu asetettiin rohkeasti elokuulle, kun 150 uutta työntekijää aloitti työt. Nopean startin saattelemana Innofactor ja Apotin intranet-hankkeen projektiryhmä istuivat alas työpajojen muodossa määrittäen suuntaviivat uudelle viestinnälliselle intralle hyödyntäen OnePointin ketterää toteutusmallia. Apotin projektiryhmä sai käsiinsä uunituoreen intranetin jo ennen lomille lähtöä ja pääkäyttäjät koulutettiin heinäkuussa. Lopullisten hienosäätöjen jälkeen Apotti julkaisi viestinnällisen intranetin Microsoftin Office 365 -alustalle sovitusti elokuun alussa.

”OnePoint-ratkaisu tarjoaa Apotille brändätyn viestinnällisen intranetin. Viestinnällisessä intranetissä on monia käyttöä helpottavia toiminnallisuuksia, jotka on toteutettu Microsoft Office 365 -tiekarttaa kunnioittaen ja pilvipalveluille ominainen jatkuva ja tiheä päivityssykli huomioiden.” Oskar Paakkarinen, konsultti, Innofactor

Käyttäjäystävällinen ja selkeä intranet

Monessa asiakasorganisaatiossamme intranetin etusivu on ensimmäinen asia, jonka työntekijä näkee avatessaan aamulla selaimensa – sen vaikutusta työpäivän kulkuun ei pidä siis väheksyä: liiallinen informaatio ja sekava ulkoasu saa varmasti työntekijän vieroksumaan intranetin käyttöä. Apotin projektiryhmä halusikin viestinnällisen intranetin etusivun houkuttelevaksi ja selkeäksi, jossa yhdistyi graafisen ilmeen lisäksi mm. responsiivisuus eri päätelaitteille, kategorisoidut uutisnostot, some-kanavat, tapahtumakalenteri, käyttäjien blogit sekä O365-videoportaalista esitettävät "Toimitusjohtajan terveiset" selkeänä korttinäkymänä.

Uutisten julkaisun helppous ja niiden nostaminen etusivulle näkyvälle paikalle oli myös yksi tärkeimmistä kriteereistä viestinnälliselle intranetille. OnePoint-ratkaisussa uutisten ja erilaisten tiedotteiden julkaisu ja päivitys on helppoa: uutisia voidaan kommentoida ja niistä voidaan tykätä SharePointin omien toiminnallisuuksien avulla. Lisäksi sisällöntuottajat voivat lisätä helposti uusia uutiskategorioita ja nostoja intranetin etusivulle.

Apotin jo olemassa olevat työtilat SharePointissa yhdistettiin viestinnälliseen intraan globaalilla navigaatiolla, jolloin käyttäjäkokemus on yhtenäinen näiden välillä siirryttäessä. Innofactor tuki Apottia dokumenttimigraatiossa vanhasta SharePoint-ympäristöstä hyödyntäen kolmannen osapuolen työkalua, jossa on kattavat mahdollisuudet monipuolisiin migraatioihin ja raportointiin. Työtiloissa hallitaan Apotti-hankkeeseen liittyviä dokumentteja SharePointin hyväksi havaituilla ja jo tutuilla toiminnallisuuksilla, kuten metatiedot, versionhallinta, yhteismuokkaus sekä muut Office-sovelluksista tutut ominaisuudet.

Suosittelija:

"Apotti-hanke etenee vauhdilla ja sisäisen viestinnän toimiminen on hankkeen onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Tavoitteenamme oli käyttäjäystävällinen ja selkeä intranet. Aikataulu oli vähintäänkin haasteellinen, mutta toteutus onnistui kaikin puolin hienosti." Johanna Klemetti, Apotin viestintäjohtaja

Johanna Klemetti

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj

Tiedot

Tilaaja: Apotti
Ajankohta: 2015 - 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Oskar Paakkarinen, konsultti, Innofactor

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Omat tagit

Microsoft Office 365
Sharepoint

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Rekrytointi.com Osaajapankki keräsi nopeasti 60 000 CV:tä tietokantaan
VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia