Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

APIen ansiosta liiketoimintasi nousee uudelle tasolle!

BloggausAPIt vaikuttavat organisaatiokulttuurin lisäksi myös muun muassa yrityksen tietohallintoon, tuotekehitykseen, myyntiin ja johtamiseen, eli käytännössä koko yritykseen! Samalla ne muuttavat organisaatioiden tapaa hallinnoida ja hankkia palveluitaan. API-taloudessa piileekin vahva kilpailuetu, sillä monet yritykset eivät vielä osaa hyödyntää sen potentiaalia. APIt muuttavat organisaatiota, mutta onnistuakseen organisaatio tarvitsee myös hyvin suunnitellun API-strategian!

API on ohjelmistorajapinta


APIt eli ohjelmointirajapinnat ovat nousseet viimeisten vuosien aikana myös suuren yleisön tietoisuuteen. API on ohjelmointirajapinta, jossa dataa tai toiminnallisia vuorovaikutteita vaihdetaan kahden eri ohjelman kesken. APIn avulla kaksi eri sovellusta voidaan liittää yhteen, jolloin käyttäjälle muodostuu kuva yhdestä hyvin toimivasta palvelukokonaisuudesta. Tämä antaakin mahdollisuuden tuottaa aivan uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia eri sovelluksia ja niiden dataa yhdistelemällä.

APIt voidaan jakaa sisäisiin ja ulkoisiin rajapintoihin. Sisäiset APIt ovat vain yrityksen sisäisessä käytössä, eli niiden on käyttöoikeus vain yrityksen omalla henkilöstöllä. Työntekijöiden arkea helpottava toiminto, jonka ansiosta samalla salasanalla voi kirjautua kaikkiin yrityksen järjestelmiin on esimerkki sisäisestä APIsta. Ulkoiset APIt on taas aukaistu joko rajatusti tai kokonaan myös ulkopuolisten tahojen käyttöön. Ne ovat usein yrityksen tuotteisiin tai palveluihin liittyviä sovelluksia. Esimerkiksi puhelimella hallittava kodin elektroniikka on usean yrityksen yhteistyön tulos. Täältä löydät lisää esimerkkejä APIen käytöstä liiketoiminnassa.

Millaisia liiketoimintahyötyjä APIen avulla voi saavuttaa? Lue lisää blogistamme!

Pinterest
Alfame logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Alfame kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Alfame kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Alfame - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Alfame - Muita referenssejä

Alfame - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia