Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Anturit lisäävät Finnsementin vanhan sementtiuunin käyttöikää vuosikymmenillä

ReferenssiFinnsementti on tuottanut sementtiä jo yli sadan vuoden ajan. Sen Paraisilla toimivan tehtaan päämääränä on jatkuva tuotanto: vuosittaista huoltoseisokkia lukuun ottamatta sementtiä on tarkoitus valmistaa ympäri vuorokauden ja vuoden. Jatkuvan käytön haasteena on toimintavarmuus, sillä odottamattomat laiterikot voivat keskeyttää tuotannon ja aiheuttaa yllättäviä kustannuksia.

Laiterikkoja ennakoimassa tehtaalla on jo pitkään toiminut tuhansia antureita, jotka mittaavat laitteiden toimintaa, kuten liikettä, tärinää tai lämpötiloja. Antureiden keräämän datan avulla on pyritty havaitsemaan ongelmat ennakkoon. Osa mittaamisesta on tehty manuaalisesti, mikä vie aikaa ja lisää entisestään datan määrää. Tähän prosessiin Finnsementti hakee nyt tehostusta teollisen internetin ratkaisuista.


”Haasteenamme on datan analysointiin vaaditun ajan löytäminen. Datan hyödyntäminen on työlästä, sillä meillä ei ole automaattista järjestelmää, joka pystyisi koneoppimisen kautta ennustamaan ongelmia”, Finnsementin tehdaspäällikkö Tommy Ranta kertoo.

”Aiemmin ICT-projekteissa olemme tienneet, mitä haluamme ja pyytäneet ulkopuolisen rakentamaan sen. Meille oli uusi asetelma ottaa kumppani rakentamaan kanssamme jotain täysin uutta. Tulemme varmasti kokeilemaan samanlaista toimintamallia uudestaan. Talon sisällä ajattelumme pysyy usein samoissa kuvioissa, ja ulkopuolinen tuo haasteiden ratkaisuun uutta näkökulmaa” Ranta kuvaa.


Lue lisää Finnsementin saamista hyödyistä

Lue lisää Finnsementin ja Industryhackin yhteistyöstä DNA:n blogista
Tehdas päästi koodarit konehuoneeseen

Suosittelija:

Meille oli uusi asetelma ottaa kumppani rakentamaan kanssamme jotain täysin uutta. Tulemme varmasti kokeilemaan samanlaista toimintamallia uudestaan. Talon sisällä ajattelumme pysyy usein samoissa kuvioissa, ja ulkopuolinen tuo haasteiden ratkaisuun uutta näkökulmaa.

Tommy Ranta, tehdaspäällikkö, Finnsementti

Pinterest
Referenssin infoboxi
Industryhack logo

Tiedot

Tilaaja: Finnsementti
Ajankohta: 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Anna Korpela

Lisätietoja

Yritysprofiili Industryhack kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
IoT
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

open innovation

Siirry yrityksen profiiliin Industryhack kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Industryhack - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Industryhack - Muita referenssejä

Industryhack - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia